איך משלמים את זה לעזאזל?

bostonoa

New member
איך משלמים את זה לעזאזל?

אז שלחתי את כל הטפסים הלכתי לראיונות ועכשיו אני יורדת מהפסים איך הבני זו... דורשים כ"כ הרבה כסף לשנה ואני המסכנה רק רוצה ללמוד, לא לא שירה תתפלאו אולי מה אלא ....דרמה. ובקיצור ובפרוזה ןנפסיק לחרוזה ......לכל מי שלומד בארה"ב איך אתם מממנים ת'לימודים ? מצאת מלגות או שזה ההורים? אשמח למידע האבודה...

WC

New member
בלדה, במינוס בבנק.

היתכן ורק עכשיו גילית? שכן, בארה"ב, בכדי ללמוד, הכליות יש למשכן. בין הכוכבים והפסים חרוט על הדגל, פה השכלה עולה: כבד, ריאה ורגל. והמחיר רק עולה משנה לשנה, אז איך ממנים השכלה מעונה? אכן יש מלגות, ורבות ככוכבי השמיים, אבל הן בעיקר לאמריקאים. והורים עשירים שזה טוב ונחמד, מה נעשה ואין לכל אחד. ויש מוסדות שיעניקו לך עזר פיננסי, שילוב של מלגה והלוואה, משהו פנטסטי. יש גם הלוואות סטודנטים רבות, כדי שיש להיות משכילה לא תהיה בין האשליות. אז הריבית נמוכה, והחיים הם בחוב, אבל יש תואר ראשון (או שני) וזה כבר משהו טוב. אז נעה, כן נעה, אכן יש פתרונות, פשוט יש לדלוק אחריהן ולחפשן בנרות. אם תוסיפי פרטים כמו מה והיכן, אולי עוד עיצה תקבלי פה מאיזה ידען. אז ברוכה הבאה לפורומינו הקט, שדומם וערום הודעות במקצת. אבל ברור שיש פה חברה לעינין, ולך נעה'לה, יש כבר טאגליין. WC תפוס

bostonoa

New member
ממשיכים לחרוז ובעוז!

אכן התרגשתי עד דמעות של צחוק וגם של בכי כי אכן מדחי אל דחי הולכת אנוכי... בדקתי עוד מספר אתרים ומלגות במצבור אך אני עדיין לא מוצאת ת' אור עם זאת, כיף לראות כי עוזרים בזו המנהרה אז מיד אפרט בזו ההצהרה ואומר, שדרכי אל למודי תיאטרון בימוי, ליתר דיוק תואר שני, כי יש כבר ראשון וזה לא מתאים בדיוק. נרשמתי לקולומביה , דהפול בשיקגו ומספר מקומות בקליפורניה האם זה מספיק אינפורמציה עד כה או שנמשיך עם זו הקקופוניה ?

WC

New member
נמשיך גם נמשיך

התקבלת כבר? לאותן מוסדות נעלים? או שמה את עדיין בציפיה לאישורים? ורק עכשיו התחלת את הממון לחפש? או שמה נשללה בקשתך למפרנס? לקולומביה יש נדוניה די נכבדה, אז תפצירי בהם לתת לך טיפין באהדה. סכום קטן ופעוט, של כמה זוזים, מה? הם לא רוצים תלמידים מחרזים? אם משרד העזרה הפיננסית יש קשר ליצור, כי אולי הם יותיאו אותך מהבור. וגם בבנק יש לברר על הלוואות סטודנטים קלות להחזר. עם פריסה לשנים ושנים, ורבית נמוכה, ושי- שעונים. באתר האוניברסיטה יש לנבור, מאיפה? מהיכן? מאיזה חור? את הכסף אפר לקבל, הרי חייב להיות גואל. במידה והחיפושים הניבו פרי, או במידה והיו לשווא, השארי איתנו, ונקטרה (ונחרוזה) יחדיו. ובמידה והכל לא הולך, והדד-ליין קרב, הנה מספרו של דר. הרלב. ריאות הוא קונה במחיר מחירון, וזה בעצם החרוז האחרון. WC תפוס

bostonoa

New member
תשובות ושאלות גם

תודה גם תודה אדון WC המסתורי , או שמא גברת ? אני כרגע רק מבררת, עוד לא התקבלתי ואולי אני רותמת העגלה לפני הסוס? מאידך, למה כתוב תמיד אחרי שמך " תפוס"?

ל-../images/Emo54.gif אין כשרון של משוררים

אבל אני יכול לענות לגבי עצמי. למזלי הייתי כאן על ויזת עבודה לפני הלימודים שמאפשרת להיות Resident ואז באונברסיטאות הציבוריות משלמים מעט מאוד (יותר זול מהארץ). אבל זה בהחלט מזל מבחינתי... צר לי שאין לי חדשות יותר טובות בשבילך

bostonoa

New member
הממממ

הממממ גם אני פה על ויזת עבודה אני מורה (אך לא אם ולא בישראל) אז.. אולי תאיר את עיני בענין ? מרוב תדהמה אזלו לי חרוזי... מאידך נראה לי שרוב האונ' אליהן נרשמתי הן פרטיות ועכשיו שאלת בורות : איך יודעים אם אונ' היא ציבורית או לא?
החרזנית שלא שבה

שואלים... מבררים...

אני מקליפורניה, כאן יש שתי קבוצות של אוניברסיטאות ציבוריות: ראשונה - California State Universities אלה הכי זולות ואני חושב שגם קיימות במדינות אחרות. דוגמאות: San Francisco State University San Jose State University California State University, Hayward Sacramento State וכ'ו קבוצה שנייה - University of California יותר יקרות אבל חלקן ממש נחשבות ועדיין זולות בהשוואה לפרטיות. דוגמאות: UCB - University of California, Berkeley UC Davis UC Santa Cruz וכ'ו בנוסף, ה-Community Colleges הם גם ציבוריים וזולים משמעותית מהאוניברסיטאות. תמיד שווה לשאול אם יש הנחה ל-Residents

bostonoa

New member
המממ 2

הי חתול ,תגיד אז אם אני על ויזת J1 אני נחשבת RESIDENT ? ( אם בורות אז עד הסוף...) לא נראה לי.... בכל אופן אברר את מה שאתה אומר. מה שכן , נרשמתי למקומות לפי איכות התוכנית ולא כ"כ לפי התקציב כך שזה כבר מאוחר מידי ועכשיו מה שחשוב לי זה להשיג מידע על מלגות. איפה אתה גר או לומד בקליפורניה? נרשמתי שם לארבעה מקומות: CALARTS, UCDAVIS, UCLA, UCIRVINE ת'יודע משהו על אחת או יותר מהן ? או על סגנון המקומות בהן הן נמצאות? או על מלגות ללמודים באזור ? נגמרים לי החרוזים כשמתחיל הדסקוס הרציני, הא?
החרזנית שעוד לא שבה

WC

New member
את שמרת לעצמך פרטים

אם יש לך רזידנט או גרין קארד, אז את זכאית למלגות פדרליות, מה שמקל על כל התהליך. עדיין, מומלץ ליצור קשר עם משרדי הפיננסיה במוסדות המדוברים. WC תפוס

זה לא כזה פשוט

אני חושב שויזת J נותנת Residency אבל אני לא בטוח - צריך לבדוק, אבל Resident זה לפי מדינה. אם היית שנה במדינה אחת, זה לא יעזור לך לקבל הנחה במדינה שנייה. גם כשהאמריקאים הולכים לאוניברסיטה במדינה אחרת הם משלמים שכר לימוד מלא בשנה הראשונה (מה שנקרא Out of state) כך שאם כרגע את לא בקליפורניה אז ארבעת האוניברסיטאות שהזכרת יהיו לך יקרות. מעבר לזה, על איזה ויזה את מתכוונת להשאר בזמן הלימודים... עם תעברי לויזה "F" זה ידפוק לך את ה-Residency. לגבי מידע על האוניברסיטאות הנ"ל, זה מאוד תלוי בחוג שנרשמת (או שאת רוצה להרשם) אליו, ובכל מקרה אני לא יכול לתת מידע מהימן. לגבי המקומות בו הן נמצאות... UCLA ו-UCIRVINE נמצאות במטרופוליטן של לוס אנג'לס. Not my cup of tea. אבל לא חסרים מי שאוהבים את זה. UCDAVIS נמצאת לא רחוק מסקרמנטו... שמה שטוב שם לדעתי זה שבלי פקקים תגיעי תוך שעה וחצי לסן פרנסיסקו. מצטער, אני לא יכול לעזור יותר מזה..

bostonoa

New member
ללא נושא

תודה על האנפורמציה
אני ממשיכה בברורים , כל רעיון יתקבל בברכה! שוקרו איקתיר , נועה

למעלה