בשביל לערוך שינוי באמונה כלשהי, בין אם השינוי הוא לעצב את האמונה מחדש ובין אם הוא להרפות ממנה, התנאי היסודי הוא לפתח את המודעות אליה - אל האמונה. לדעת שהיא שם. להתבונן בה. לראות את עצמך מופעל על ידה... ברגע שאתה מסוגל לשים לב, אתה יכול לפעול, לשנות, להמציא, להבריא... ברגע שאתה שם לב אתה יכול לבחור בעצמך במקום שדברים אחרים יפעילו אותך.
ובפשטות, כל פעם שהנחה מתבררת כלא "יעילה" זורקים אותה לפח.... השאלה היא האם שינית את המילה והשארת את המושג או במילים אחרות האם באמת כעת אתה מדבר על הנחות ולא על אמונות. ושאלה נוספת: למה אתה שואל את מה שאתה שואל?
את כוונתך בהודעה הקודמת. אמונה זה להניח שמשהו נכון, ללא בסיס הגיוני "מוצדק" או אחר. הנחה: זו פשוט הנחת עבודה שאני בוחר לשים כדי להשיג תוצאות מסויימות או כי אני חושב שכדאי לעבוד עם נושא מסויים עם ההנחה הזו, ועוד. אני שואל את מה שאני שואל כי אני מעוניין לשנות כמה הנחות שלא עושות לי טוב בחיים ושמסרבות להשתנות. למשל, ההנחה ש"לא מגיע לי" וש"אני פחות שווה מאחרים". אני רגשית מרגיש שאני פחות שווה ופחות ראוי ובגלל זה יש לי בטחון עצמי נמוך. אז איך "זורקים לפח הנחה" אחרי הרגל של כ"כ הרבה שנים של השתמשות בה? איזו פעולה פנימית אני צריך לעשות כדי "לזרוק אותה לפח"? זה הרי לא דבר מוחשי כמו זבל בבית.
העצה היחידה שאני יכול לתת לך כאן זה לקרוא וליישם את ספר 4 ההסכמות של דון מיגל... או למצוא לעצמך מורה. אני מניח שאני יפה.... אני מניח שאני מכוער מה ההבדל? אלו 2 הנחות, אשתמש באחד מהם כשזה "מועיל" ואולי אפילו בהנחה שלישית במצבים שלא חשבתי עליהם.... זה נשמע קל וזה עוד יותר קל ליישם..... רק צריך להחליט ולהבין שהם בסך הכל הנחות, לא יותר ולא פחות.
לא לחינם הזהירו ``מנעו בניכם מן ההגיון=לימוד המקרא`` שכל מי שעסק במיקרא לבדו נהפך למין ואפיקורוס. כך ע``פ פרשנותו של הרב ווזנער בשבט הלוי. שאו אז תיוכח כמה מיתוסים ומשואות שוא התנפצו על פי פשוטו של מיקרא.
אם תבחר לנסות להפסיק להאמין, אני רוצה להגיד לך שכמו שאני מבין את הדברים כרגע אז אין דרך אחת לעשות את זה. אתה יכול לעשות את זה ע"י יישום של הספר ארבעת ההסכמות. אתה יכול לעשות את זה ע"י יישום של התנ"ך. אתה יכול לעשות את זה ע"י למידת קונג פו. אתה יכול לעשות את זה ע"י למידת פסיכולוגיה. אתה יכול לעשות את זה בעזרת אין ספור כלים שונים ומשונים. העניין העיקרי הוא איך אתה תשתמש בכלי. האם באמת תצליח לעשות את זה, או שתהפוך את הכלי למטרה שלך, ותשכח מהמטרה האמיתית (מה שקורה לרוב האנשים שנשארים משוכנעים לגמרי שהם עדיין נעים לכיוון מטרתם המקורית). בכל אופן, אין דרך אחת לעשות את זה.