איך משננים מילון [לפסיכומטרי]

Pick and Pop

New member
איך משננים מילון [לפסיכומטרי]

יש שם כל כך הרבה מילים.. ואין לי שום שיטה יעילה לזיכרון. יוצא שאני משנן בקצב של צב, למרות שאני לא איזה טמבל... יש לכם שיטות לעזור לי ללמון איזה כמה אלפי מילים?

לדעת כותבי הפסיכומטרי, כן!

צריך להתמודד עם הטיפשוט והקטנוניות של מנסח המבחן. זו בעיה בין לאומית אם מבחנים כאלה.

כן, זוועה...

בשביל לעבור פסיכומטרי צריך ללמוד המון מילים, יענו.. .צריך שליטה מעולה בעברית ובלועזיות בחשובים... ובלא חשובים. ככה זה.

Pick and Pop ברוך הבא ../images/Emo140.gif

(נראה לי נהייתי נערת קבלת אורחים) יש כמה דרכים : 1. כל יום לעבור על המילון, לדפדף בו, סתם לעיין, ואולי חלק מהמילים נכנסות. 2. לערוך רשימות וכל יום לעבור עליהן עד שחלק נכנסות. 3. לשבת עם מישהו ולנסות ללמוד ביחד, ואפילו להתבדח על המילים, לעשות מהם סיפורים, להמציא... 4. לשבת עם ילד צעיר, שבשבילו זה משחק, וללמוד ביחד. ילדים צעירים לפעמים יש להם רעיונות בקשר למילים, משהו מצחיק אותם, משהו מזכיר להם וכך אפשר לזכור. 5. לצלם רשימות של מילים בכל מיני מקומות. להיתקל בהם, וכל כמה ימים להחליף. בהצלחה

זה מזכיר לי |אייקון נוסטלגי|

כשלמדתי לפסיכומטרי הישראלי הייתי שומר במוסד של הסכנות היהודית. (אתם יכולים לנחש כמה קיבלתי כשהייתי לומד 8 שעות כשומר וישן 8 שעות לסרוגין במשך שלושה חודשים.) אחרי שחזרתי מאחד הסיורים, מצאתי שאחד ממנהלי הסוכנות הכלליים יושב על הכיסא שלי, ליד שולחן השומר. לקחתי כיסא נוסף, ישבתי לידו, הוצאתי את רשימת המילים המומלצות לשינון ונתתי לו לבחון אותי. מנהל המחלקה הדתית של הסוכנות היהודית העולמית התגלה כאדם מלומד ואיש אשכולות. הוא הסביר לי אי אילו דברים על פירושן של המילים ואחת או שתיים מהמילים שזכרתי בזכותו באמת הופיעו במבחן.

למעלה