איך משפטית בונים אתר באינטרנט

vitalik123

New member
איך משפטית בונים אתר באינטרנט

שלום אני אישית לא יכול להרשות לעצמי לשכור עורך דין אז מי שבין בלבד שיכול לעזור אני ישמח מאד ויודה לו אז ככה אני פותח אתר באינטרנט יש לי כמה מתכנתים וכמה מעצבים עכשיו אני לא יודע איך זה הולך אני צריך לקבל מכל אחד מהם קבלה? צריך לשלם מע"ם? מה קורה אם תוכנות מקוריות? האם חייבים להתשמש בהם גם פה?

מאיפה להתחיל?

מזה שרוב האנשים שבונים אתר לא צריכים עו"ד וגם אלה שצריכים, לא תמיד מתיעצים. אם יורשה לי להציע לך, תבקר גם בפורום בוני אתרים וגם בפורום יזמות וניהול עסק (עם הפורום שלך אמור לשמש למטרות עסקיות). עכשיו לענייננו. לא אמרת אם האתר אמור להיות עסקי. אם לא, אז אתה לא צריך להירשם בשום מקום. אם אתה מתכוון להקים עסק, אתה צריך להרשם העוסק במע"מ לדווח למס הכנסה ולביטוח לאומי. כשאתה מזמין עבודות, כמו עיצוב אתר, תכנות, מבחינה משפטית אין הבדל בין עבודות אלה לבין כל עבודה אחרת, זה כמו הזמנת שיפוץ לבית או עבודת נגרות. רצוי שיהיה הסכם בכתב וחתום ע"י הצדדים. שמפרט מה אתה מזמין בדיוק, מה אתה משלם ואיך, מועדי הספקה וכד´. בהרבה עסקים, לא רק באינטרנט, עשיית הסכם בעל פה חוקית אך מסוכנת כי יש קושי ראיתי להוכיח אחר כך את תוכן ההסכם. הוא הדין לגבי ביצוע תשלומים. תשלום צריך להיות מגובה בקבלה. אם נותן השרות הוא עוסק מורשה הוא חייב לתת לך גם חשבונית מס. כעיקרון, אתה לא מפקח מס הכנסה וזה לא עניינך מה אחרים עושים, מה שהכי חשוב מבחינתך זה הסכם בכתב וקבלה על כל תשלום שאתה משלם. לגבי תוכנו מקוריות, לא הבנתי מה שאלתך.

למעלה