איך משפצים/מגדילים בית בלי להפריז???

efrat fefi

New member
איך משפצים/מגדילים בית בלי להפריז???

אנחנו גרים בדירת 3 חדרים עם ביתנו הקטנה. הבית הוא 60 מ"ר בנוי גבס (בית אמריקאי) ואנחנו מעוניינים להוסיף עוד מקסימום 40 מ"ר. זאת לאחר שהגענו למסקנה שלמכור עכשיו זה לא כדאי כי אולי אולי המחיר יהיה 65 אלף דולר ולהוסיף יהיה לנו קשה בהחזר החודשי. שאלתי היא, איך אפשר לדעת שעלויות השיפוץ הן סבירות ולא מופרזות?

efrat fefi

New member
השאלה היא כמובן איך לא לחרוג מהתקציב הכללי

של משק הבית?

לאפרת איך לא לחרוג מהתקציב הכללי

שיפוץ בית כפי שתארת מחייב הוצאה חריגה. לפיכך קודם כל בני תוכנית עלויות מפורטת ככול שאפשר, כל סעיף ותת סעיף בבנייה ותתמחירי אותו. סכמי את העלויות המתוכננות והוסיפי עוד 10% -20% למניעת הפתעות בלתי צפויות. עכשיו שאת יודעת כמה יעלה לך הפרוייקט בדקי כמה יש לך חסכונות לטובת ההוצאה הזו. את ההפרש את מממנת מתוך התקציב הכללי ע"י ויתור או התייעלות בסעיפים אחרים בתקציב (כמו נופש,מסעדות,מתנות) עפ"י הסכמה משפחתית. כמובן רצוי מאוד לבצע את ההתייעלות לפני ההוצאה, לצבור את החיסכון עד להגעה לסכום הרצוי ואז להוציא. במיקרה של דחיפות, קודם כל תתחילי בהתייעלות ואחרי שהוכחתם לעצמכם יכולת תקחו הלוואה בהחזרים שאתם מסוגלים להחזיר כל חודש. ושיהיה בהצלחה.

dify

New member
לאט :)

לדעתי הרעיון הוא לעשות את זה לאט וביסודיות. דברי עם אנשי מקצוע, בכל הזדמנות שיש לך, בפורומים, עם חברים, וכד' תשמעי על אנשים ששיפצו או משפצים. תשאלי שאלות והרבה- גם לגבי עלויות, זמנים, מכניקה של כל הסיפור וגם לגבי רעיונות, יתרונות וחסרונות של פתרונות שונים וכד'. תשקיעי את הזמן לחשוב על מה את רוצה, מה יכולות להיות בעיות אפשריות ופתרונות אפשריים וכד'. ממש תנסי לדמיין לעצמך בראש ועם כל שלב נוסף שהתקדמת בחשיבה דברי עם עוד אנשים ותשמעי עוד כיווני מחשבה. אני בעד לעשות את זה במשך כמה חודשים טובים- מה גודל החדרים האידיאלי מבחינתך? מה את מתכננת להכניס בהם? מה החומרים העדיפים? לאיזה כיוונים? איפה ואילו חלונות? איזה ריצוף? איך מנקים אותו (לי זו נראית השאלה כי מהותי!)? בידוד מרעש? מחום וקור? האם צריך יסודות? אילו? מה הכי כדאי לעשות לגבי הגג? ועוד ועוד ועוד' אלף שאלות שכרגע אני לא חושבת עליהם כי לא נגעתי בתחום הזה מעולם, אבל את צריכה שיהיו לך כיוונים מחשבה בכלל. אני בעד ללכת לראות אצל אחרים ששיפצו, להתרשם, להגיד לעצמך- זה לא מתאים לי, את זה אני רוצה גם אצלי וכד'- לברר איפה הם עשו, איך, כמה עלה, לקבל המלצות על אנשי מקצוע- האם היו אמינים? מחירים, זמנים וכד'. רק אחרי שאת מבושלת עם עצמך היטב- רק אז לפנות למישהו מקצועי מבחוץ ולבוא עם הרעיונות שלך הכללים שיגיד לך הערכת מחיר של ביצוע, של חומרים ספציפיים שהוא מביא וכד'. לקבל כמובן כמה הצעות מחיר, שום דבר לא לחוץ. עדיף לעשות פעם אחת רגוע כמו שצריך ולא דחוף עם אלף תיקונים והמון תסכול. בדרך את תלמדי גם מה התקציב שזה עומד לעלות לך, אני מסכימה עם אריק- קחי בחשבון לפחות 10 אחוז מעל הערכה המקסימלית שלך כי תמיד ברגע האחרוטן יש עוד דברים ששכחת או שצריך להוסיף.

למעלה