לאט
לדעתי הרעיון הוא לעשות את זה לאט וביסודיות. דברי עם אנשי מקצוע, בכל הזדמנות שיש לך, בפורומים, עם חברים, וכד' תשמעי על אנשים ששיפצו או משפצים. תשאלי שאלות והרבה- גם לגבי עלויות, זמנים, מכניקה של כל הסיפור וגם לגבי רעיונות, יתרונות וחסרונות של פתרונות שונים וכד'. תשקיעי את הזמן לחשוב על מה את רוצה, מה יכולות להיות בעיות אפשריות ופתרונות אפשריים וכד'. ממש תנסי לדמיין לעצמך בראש ועם כל שלב נוסף שהתקדמת בחשיבה דברי עם עוד אנשים ותשמעי עוד כיווני מחשבה. אני בעד לעשות את זה במשך כמה חודשים טובים- מה גודל החדרים האידיאלי מבחינתך? מה את מתכננת להכניס בהם? מה החומרים העדיפים? לאיזה כיוונים? איפה ואילו חלונות? איזה ריצוף? איך מנקים אותו (לי זו נראית השאלה כי מהותי!)? בידוד מרעש? מחום וקור? האם צריך יסודות? אילו? מה הכי כדאי לעשות לגבי הגג? ועוד ועוד ועוד' אלף שאלות שכרגע אני לא חושבת עליהם כי לא נגעתי בתחום הזה מעולם, אבל את צריכה שיהיו לך כיוונים מחשבה בכלל. אני בעד ללכת לראות אצל אחרים ששיפצו, להתרשם, להגיד לעצמך- זה לא מתאים לי, את זה אני רוצה גם אצלי וכד'- לברר איפה הם עשו, איך, כמה עלה, לקבל המלצות על אנשי מקצוע- האם היו אמינים? מחירים, זמנים וכד'. רק אחרי שאת מבושלת עם עצמך היטב- רק אז לפנות למישהו מקצועי מבחוץ ולבוא עם הרעיונות שלך הכללים שיגיד לך הערכת מחיר של ביצוע, של חומרים ספציפיים שהוא מביא וכד'. לקבל כמובן כמה הצעות מחיר, שום דבר לא לחוץ. עדיף לעשות פעם אחת רגוע כמו שצריך ולא דחוף עם אלף תיקונים והמון תסכול. בדרך את תלמדי גם מה התקציב שזה עומד לעלות לך, אני מסכימה עם אריק- קחי בחשבון לפחות 10 אחוז מעל הערכה
המקסימלית שלך כי תמיד ברגע האחרוטן יש עוד דברים ששכחת או שצריך להוסיף.