איך משתחררים מזה???????

חוזליתה

New member
איך משתחררים מזה???????

היי. ממש במקרה החלטתי לעשות חיפוש והגעתי לפורום הזה, מה שבמקום מסויים נתן לי להרגיש קצת יותר טוב - עצם הידיעה שיש עוד אנשים שמקירים את התחושות שאני חווה בתקופה האחרונה. לפני בערך חודש וחצי חוויתי התקף חרדה, לפחות זה מה שהרופאים, הקונבנציונאלים והאלטרנטים אומרים. ההתקף התבטא בקוצר נשימה שלא מניח לי עד היום- כמובן שזה לא כל הזמן באותה "עוצמה" אחרת אני חושבת שהייתי משתגעת... יומיים אחרי התקף החרדה התחלתי טיפול פסיכולוגי. אחת התחושות שהכי מפריעות לי היא הפחד להיות לבד. בכלל הציפה אותי תחושת "לבד" מאז שהכל התחיל. אני מפחדת להיות לבד בבית אבל יחד עם זה, מפחדת להגיע למפגש עם חברה,לדוגמא, לבד! התחושות האלו מאוד מטרידות אותי, אני סטודנטית במוסד ובתחום מאוד מאוד טובעניים ומה שהכי מטריד אותי זאת השאלה איך אני אצליח לחזור ללימודים עוד חודש? אני מאוד אשמח אם מישהו כאן יוכל לתת לי טיפים שיוכלו לעזור לי לעשות עוד צעד קדימה. תודה :)

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ההתקף קרה רק לפני חודש וחצי. הכל מאד חדש, מאד טרי. יומיים אחרי ההתקף התחלת טיפול פסיכולוגי וזה מצויין, כי לא בזבזת זמן ואת כבר מטופלת ובכל זאת, אחת התחושות שהכי מפחידות אותך זה הפחד להיות לבד ואת מרגישה מאד לבד. לחוות התקפי פניקה בלי שאחרים יכולים להבין מה עובר עלייך, זה להיות מאד לבד. ומצד שני, התחושה שאת לבד, מול עולם תובעני, מול לימודים תובעניים והחשש שלא תוכלי להתמודד, מהווים קרקע פורייה שיכולה להיות בסיס להתקפיי פניקה ולתחושות של חוסר אונים ואובדן שליטה. את מתארת תחושה של לחץ של זמן. עוד חודש את חוזרת ללמודים ואת חוששת ומבקשת טיפים. אינני יודעת אם יש טיפים שיכולים להקל באופן מיידי. אני רואה דרך שאת פוסעת בה כרגע, ושתפסעי בה הלאה עד שתגיעי למקום בו תרגישי יותר בטוחה ביכולותייך להתמודד. את ממליצה לך לקרוא חומר על התקפי החרדה. יש מספר מאמרים בפורום ובעיקר המאמר על שנוי גשות עשוי להועיל. אני ממליצה לך להפנות את החששות לפסיכולוגית המטפלת בך (כולל לשקול נטילת תרופות אם יש צורך בכך) ומקווה שתוכלי לשאוב כאן כח ועדוד מגולשים שהתמודדו ומתמודדים יום יום עם בעיות דומות ושלמדו לא לחכות לרגע שהם ישתחררו מהחרדות כדי להתחיל לחיות אלא חותרים להשגת יעדיהם תוך כדי ההתמודדות עם החרדה שמלווה אותם. זה הטיפ הטוב ביותר שעולה בדעתי כרגע.

דולידול

New member
קשה ומפחיד..

מה שאת מתארת, אבל מוכר. ראשית את מכניסה את עצמך לעוד התקף ע"י כך שאת כבר מחכה להתקף הבא, יכול להיות שיהיו עוד התקפי חרדה ויכול להיות שלא. חבל שתבזבזי כוחות מעכשיו על מה יהיה בלימודים וכו' , יש כאן המון אנשים שלומדים, עובדים וחיים את החיים כרגיל, נכון לא קל אבל מתמודדים ע"י עזרה ממטפל/ת כפי שאת הלכת, כדורים, תרגילי הרפיה ויש גם תרופות מרגיעות אחרות מצמחים כמובן רק בייעוץ ויש כאלה שמתמודדים לבד. זה מפחיד שזה קורה בבית ושאת לבד לכן ברגע שאת חשה שלא בטוב (ואני שוב חוזרת יכול להיות שזה גם לא יהיה ואת תהיה מעכשיו בסדר) אז תנשמי נשימות לבטן תרגעי קצת ותתקשרי לחברה סתם לפטפט או תפתחי טלוויזה או תקחי ספר, משהו שיעסיק את מוחך, אם יש כלב תרדי איתו למטה תנשמי אוויר. ועוד משהו שתמיד עוזר ברגע שיש לך התקף פשוט תכנסי לאינטרנט ותדברי איתנו.

למעלה