איך משתחררים ממילואים בקרבי?

• פותח הנושא 7raz
  • פורסם בתאריך

7raz

New member
איך משתחררים ממילואים בקרבי?

שלום, אני שואלת עבור חבר לעבודה שעושה מילואים מזה זמן מה. לחבר בעיות בריאות שצה"ל לא טורח להתחשב בהם. הבחור הוא בחור טוב שלא עושה צרות ולא מורד. אך אם לא ישחררו אותו לעבודות פקידות ילך לקב"ן. למשהו יש רעיונות איך להשתחרר? דיברנו על איום בהתאבדות - והוא פסל. דיברנו על הצהרת "הומו" - והוא פסל. דיברנו על עריקות - והוא פסל. רעיונות - ודחוף ! תודה

אז ככה

דבר ראשון אם יש לו בעיות וצה"ל לא מיתחשב בהם אז דבר ראשון לנסות לדבר אל ליבה של קצין\ת הקישור של יחידת המילואים בה הוא משרת לאחר מכן אם עדיין לא מוכנים להקשיב לדבר עם המפקד שאחראי עליה ואם עדיין שום דבר לא זז אז 1. לבקש הפניה לקב"ן (קצין בריאות הנפש ) אז תראי איך פתאם יתחילו לזוז דברים עזר מה טוב את רואה שעדיין לא זז שום דבר 2. לדבר אל הקבן ולהגיד לו הכול שיש בעיות והוא רוצה להמשיך לשרת במילואים ולא רוצה לעזוב את הצבא (בקיצור לבכות קצת לא יזיק ) לא עוזר 3. ללכת לפסיכאטר אזרחי פרטי !!!!!! להגיד לו את כל האמת ולספר לו את הכל אחרי שהוא יכיר אותכם ויבין את הבעיה שלכם הוא ירשום ויגיד לכם מה לעשות 4. אם עדיין שום דבר לא זז במערכת הצבאית אחרי המכתב של הפסיכאטר אז נישאר רק פיתרון אחד לצאת מהצבא כי אם אני לי אז מי לי 5. הולכים עוד פעם לאותו הפסיכאטר הפרטי אומרים לו שניסיתם אבל המערכת הצבאית אטומה !!!!! הוא ירשום ויתן את האישורים המתאימים ולאחר מכן אם הכול יתנהל כשורה תקבל תעודת פטור משירות צבאי וספרו לי מה קורה בהמשך

7raz

New member
תודה על התשובה אבל:

הזימון הוא ליום שני, הבחור לא מוכן להתחייל בכלל, אם יפנה לקבן ולא יעזור, מה לעשות? כמו שציינתי בחור טוב ולא מרדן.

דבר ראשון

אם הוא לא מרדן אז הוא הולך לסבול הרבה בצבא ובמיוחד במילואים ותגידי לו שאחרי שיעשה את כל מה שאמרתי לו פחות או יותר אז הוא יצטרך להיות קצת עם גב ולצעוק כי בצבא לא מבין בדרכים נעימות ככה עובד העסק TAKE OR LIVE IT ושיהיה בהצלחה
הייתי טוב עכשיו אני רע​

למעלה