איך משתלטים על הגאוגרפיה

חשתומ

New member
איך משתלטים על הגאוגרפיה

שלום! לקחתי גאוגרפיה 3 יחידות [אני אקסטרני] לאחר המלצה של חבר כי זהו הנושא הקל בבחינות, ולמקרא דפי הנושא חשכו עיני, לפי מה שכתוב אני צריך לעבור על כעשרים ספרים בשביל להבין את החומר ואני אין לי שום מידע וידע בגאוגרפיה, אפילו אטלס אני בקושי יודע לקרוא. נא המליצו לי על ספרים [עדיף כמה שפחות, ומתמצתים] שמקיפים את כל החומר מראשיתו ועד סופו. [קניתי אטלס אונברסיטאי ובגרות של אנקורי, אך זהו רק סיכום החומר.] בנוסף אם ידוע לכם על אתרים טובים נא לנקקו. בתודה, חשתומ.

תשובה

בעניין רשימת ספרים - נא לדפדף אחורה מעט, הכל מופיע פה. לגבי קישורים - ממליצה להכנס לאתר רשת המורים לג"ג, הקישור בקישורי הפורום. מקורות עזרה נוספים - פורום לימודים ושיעורי בית. יש לך שאלות? זה המקום להיות ספציפי ולפרט... נשתדל לעזור. בהצלחה

חשתומ

New member
תודה, שאלה ראשונה,

תודה אכן החכמתי מעט. שאלתי הראשונה, איך לומדים היאך לקרוא אטלס כמו שצריך. [יש לי אטלס אונברסיטאי חדש.]

ממ...

אני חושבת שללמוד לבד להשתמש בכל מה שיש לאטלס להציע זה לא כל כך פשוט. כדאי לקבל סיוע ממשהו שמבין ומכיר גם את הבחינה. יתכן מאוד שכן תוכל למצוא מדריך לשימוש באטלס באתר המורים לג"ג, אבל לא בטוחה. הייתי מציעה להתחיל עם הכרוות מבנה האטלס - רשימת המפות - מחולק לפרקים לפי יבשות ופרק אחרון מפות עולמיות נושאיות, חשוב מוד! מקרא השמות - בסוף האטלס - אינדקס שמות של כל המקומות המופיעים באטלס. ע"י כל שם יש מספר עמוד ומשבצת בה נמצאת הנקודה ( המקום). סוגי מפות - לדעת מה ניתן ללמוד מכל מפה, המפות העיקריות - פיזית, מדינית, אקלים, כלכלה. ומפות נושאיות חשובות בסוף האטלס: תעסוקה/תוצר, שעורי ילודה,תמותה, תוחלת חיים ועוד... נסה להתחיל לעבור על המפות ולהכיר את האטלס יהטב.

שאלה אליך.

אני מציעה לך להצטרף לאחד מבתי הספר המלמדים בגרות אקסטרנית. גם לעבור בגרות בג"ג צריך איזשהו ידע קודם.קל אולי , אך אין פירוש הדבר שיש מעט חומר, או שעוברים אותו בקלות. אטלס- אי אפשר ללמוד מיומנויות באטלס ע"י שאלה - תשובה. צריך להכיר את האטלס על מבנהו ולדעת לנצל את מה שהוא נותן. בהצלחה.

למעלה