קרדיט לתמונה FREEPIK
לא מעט אנשים צריכים לעבור השתלת שיניים שכן, מצב בו המטופל מתמודד עם שיניים חסרות פוגע מאוד באיכות החיים, הן מבחינת ההיבט האסתטי והן מבחינת ההיבט התפקודי. במהלך השנים האחרונות, ממש כמו תחומים אחרים - נראה כי גם תחום טיפולי השלמת שיניים חסרות התפתח בצורה יוצאת דופן. אז איך מתבצע היום תהליך השתלת שיניים, ומה עוד חשוב לדעת על כך? בכתבה זו תוכלו למצוא כל מה שאתם צריכים לדעת על נושא זה.
דרכי טיפול אפשריות עבור מצבים שונים
כאמור, לא מעט אנשים צריכים לעבור טיפול השתלת שיניים. אמנם, יש לציין כי קיימים מספר מצבים, ואילו עבור כל מצב מותאם טיפול אופטימלי אחר. הנה כמה דוגמאות:גשר - טיפול באמצעות גשר אמנם נחשב טיפול מסורתי, אך עדיין לא מעט אנשים משתמשים בו היום, בעיקר על מנת לטפל במצבים של חוסר שן אחת. יתרון מרכזי הוא שאינו מחייב ניתוח. כמו כן, גשר יכול לשמש פתרון איכותי גם עבור חוסר של 2 שיניים, אם כי חשוב לקחת בחשבון הנדרשת השחזת שיניים. מעבר לכך, יש לציין כי גשר עלול לגרום לעומס יתר על השיניים הנושאות.
השתלת שן - השתלת שן רגילה מאפשרת להשלים את השן החסרה, וזאת ללא פגיעה בלתי רצויה בשיניים הסמוכות. ניתן לבצע השתלת שיניים גם על מנת להשלים חוסר של 2 שיניים.
השתלת שיניים - שלבים עיקריים
באופן כללי, כל תהליך השתלה מתחלק ל-3 שלבים עיקריים:שלב האבחון - כל טיפול מתחיל בבדיקה, ואילו אחריה ניתנת אבחנה מטעם המומחה ולאחר מכן מותאמת תכנית טיפול. שלב הבדיקה הראשוני בעצם כולל בדיקה קלינית לצד בדיקה רנטגנית, זאת על מנת לקבוע האם יש צורך בכלל בטיפול השתלה. בנוסף, במסגרת שלב זה המומחה גם יעריך לראשונה את סיכויי הצלחת השתל בהתבסס על הממצאים שבידו.
שלב הניתוח - אחרי שכל הבדיקות עברו כשורה, הגיע הזמן לעבור לתהליך ההשתלה - שלב הניתוח. כאשר ההשתלה מתבצעת, מופשלת מטלית כירורגית שאמורה לנתק את החניכיים מהעצם ולחשוף אותה. בשלב זה גם נקבע מיקום השתל, עליהם לאחר מכן יורכבו שיניים.
שלב השיקום - השלב הסופי הוא שלב השיקום וההחלמה. היות והשתל הוא שורש מלאכותי, הוא אינו בדיוק מטרה על מנת לשקם את האזור חסר השיניים - אלא הוא יותר אמצעי על מנת לממש את המטרה. לפיכך, כדי שנוכל להפיק תועלת מהשתל, עלינו לבנות על גביו כתר. אחרי ריפוי והתאוששות מניתוח החשיפה, המומחה לוקח מידות עבור מבנה השתל ועבור הכתר על השתל. יש לציין כי חשוב לא פחות להקפיד לאזן את הכתר, ולמנוע מקרים בהם ישנם מאזני כוחות חריגים, בעיקר תנועות צדדיות חדות. מצבים כאלו עלולים לפגוע בקשר בין השתל לעצם, מה שמעלה את הסיכון לכשל השתל.