איך מתחברים לאנשים מבוגרים?

on and on

New member
איך מתחברים לאנשים מבוגרים?

אני בת 21 ואני עובדת במקום עבודה מושלם מכל בחינה (משכורת, תנאים, עבודה). באמת שלא יכולתי לבקש מקום טוב יותר. אומנם יש לי ניסיון דל, אבל מעולם לא אהבתי את העבודה שלי כמו שעכשיו...
ולמרות כל זה, יש לי בעיה קטנטנה... מדובר בחברה שכל האנשים שם מבוגרים, הצעירים מביניהם בני 35, רובם נשואים עם ילדים, לחלק ילדים בגיל שלי. תחומי העניין שלהם ממש לא נוגעים בתחומי העניין שלי, נושאי השיחה שלהם ממש לא נוגעים לנושאי השיחה שלי, יש להם בדיחות של אנשים "מבוגרים" שאני לא מוצאת כמצחיקות חח... ובכללי קשה לי להתחבר אליהם.
רוב השיחות שלהם זה על הילדים שלהם, איך הולך להם בגן/בבית ספר/בצבא, איך הם נהנו עם הילד שלהם בסופ"ש בגן החיות, שיחות על ההורים שלהם שמזדקנים ומתבגרים וכמה קשה להם להסתדר עם זה, שיחות על נשירת שיער, קרמים נגד הזדקנות וויטמינים.... קיצר הם מדברים על דברים שממש לא מדברים אליי ואין לי מה להוסיף לשיחה.
הם מתייחסים אליי כמו אל ילדה קטנה, והאמת שאני מבינה אותם. אני גם הייתי מתייחסת למישהי שקטנה ממני ב-15 שנים כאלה ילדה קטנה שלא מבינה כלום...
הבעיה היא שזה לא נעים... אני מרגישה נורא בודדה. אני בכל זאת מעבירה שם יום-יום מעל 8 שעות, וזה לא נחמד שאין לי אף אחד לדבר איתו.
מה אתם הייתם עושים? איך מסתדרים עם הסיטואציה הזו? איך מתחברים לאנשים האלה?

ShacharDawn

New member
אפשר להתעניין בעולם שלהם

או למצוא מישהו/מישהי שאת סומכת עליהם ואם עולה לך שאלה בנוגע לעבודה/לימודים/ העתיד בכללי לשאול אותם, נראה לי שבכיף יענו לך.
להרוויח משהו מהניסיון שלהם זה תמיד טוב

תמיד אפשר גם למצוא דברים מצחיקים שקורים בעבודה עצמה, את זה כולם יבינו, נראה לי.

אני אומרת את כל זה לא מתוך ניסיון, סתם כהצעה

choco2602

New member
ברגע שאת כבר לא בת 15-16

יש לך נושאי שיחה עם אנשים מבוגרים יותר..
אני עבדתי עד לפני חודש רק עם בנות 40. (עכשיו הצטרפה מישהי בת 20 אז אני לא הכי קטנה).
אז נכון הם מדברים על הילדים, ועל דברים שאני עברתי לפעמים לפני שנתיים שלוש.
קודם כל כשעובדים באותו מקום יש את נושאי העבודה לדבר עליהם וכשמרגישים בנוח יותר, כבר פחות רואים את הגיל. הבנות אצלנו מדברות איתי כאילו אני חברה שלהן ושופכות את הלב על נושאים אישיים..
תנסי למצוא את הנקודות חיבור שלך איתם. הם לא רק הורים אלא גם להם יש תחביבים, מחשבות, זכרונות מהגיל שלך שלא תמיד כל כך רחוק.. נכון שההורות תופסת מקום גדול, אבל הם לא רק הורים.

Purple Mushroom

New member
מחפשים שם עוד עובדים?

באמת בעיה קשה. זה תלוי בסטטוס. אז רובם נשואים עם ילדים. יש שם רווקים או גרושים בלי ילדים, בגיל 35, או 37?
מחפשים שם עוד עובדים? כי אני יכול להתקבל ולעזור לך אולי ? :) להשתלב.
מזמן לא עבדתי עבודה משרדית. כשאני עבדתי הייתי יותר צעיר,(אבל עדיין הרבה יותר מבוגר ממך)
והיו שם הרבה אנשים יחסית צעירים, יחסית לגיל שלך, קצת מבוגרים. היה שם רק בן אדם אחד יותר מבוגר.
אז בקיצור: מחפשים עובדים שם?
, בא לעזרת שחור לבן. אפשר לדבר על זה או לא במפגש הפורום הבא. :)

Optimistic Girl

New member
לפי הגדרה מילונית-אנחנו כבר אנשים מבוגרים

פשוט להם יש ילדים ולך לא...
בתכלס אנחנו גם מבוגרים

איך מתחברים? בקלות ...
90% מהחברות שלי הן מבוגרות ממני מעל 15 שנה עם ילדים
פשוט מוצאים תחום עניין משותף זה הכל.

עצה שלי:אל תקטלגי אנשים בכלל
מבוגר
ילד
נער
זה לא משנה כלל
עם כל בן אנוש אפשר להתחבר בקלות אם מוצאים תחום עניין משותף

למשל רואים אותה סדרה אז מדברים עליה
אותו תחביב
וכו

תנסי להיות עם ראש פתוח
תתעניינ בתחביבים שלהם
ואז המשפט המפורסם והאמת הפסיכולוגי של "גם אני"... פותח דלתות לשיחה... לעולם המוכר..

גם אני רואה סדרה x
גם אח שלי היה ככה בגיל הזה..

וכו
וכו
בהצלחה

BloodyRose

New member
תחפשי נושאי שיחה משותפים - בטוח יש כאלה

החל ממוזיקה, דרך סדרות וסרטים וכלה בטיולים.

"מישהו ראה כבר את הסיום של דקסטר/שובר שורות?", "ראיתם את הסרט X? ראיתי טריילר ותהיתי אם יש המלצות". "אני רוצה לנסוע בסופ"ש לאיזור Y, מישהו מכיר ויכול להמליץ על מקומות?".

אני גם פחות או יותר במצב שלך (פחות קיצוני, אני טיפה יותר קרובה אליהם מבחינת גיל, אבל דרך חיים שונה מאוד), וגיליתי שזו הדרך הקלה להתחבר לאנשים עם סגנון חיים ודרך חיים שונים לחלוטין משלי. זה שהם נשואים עם ילדים זה לא אומר שהם לא שומעים מוזיקה, רואים טלוויזיה ויודעים לנהל שיחה על עוד משהו מלבד הילדים שלהם.
גם שיחה על הילדים יכולה לעבוד - מה הם לומדים בתיכון, איפה הם בצבא. דרך זה תוכלי לשתף גם מהחוויות שלך, ואני בטוחה שגם הם ירצו לשתף מהחוויות שלהם.

גם אם זה פחות מעניין אותך - בימי ראשון תשאלי איך עבר הסופ"ש, מה הם עשו. לא תמיד זה יהיה "עם הילדים בגן חיות". מהתשובות האחרות תוכלי להעלות נושאי שיחה שמשותפים לכם.

אצלנו שמתי לב שהרבה יותר קל לי להתחבר עם המבוגרים יותר מאשר עם ההורים ה"טריים", שאצלהם מרבית השיחות נסובות באמת בעיקר על הילדים שלהם. למבוגרים יותר כנראה כבר נמאס לדבר על הילדים, ואפשר לנהל איתם שיחות נטולות זאטוטים

היי אני כמוך..

וואו תיארת פה ממש את מה שקורה לי!!
עובדים איתי אנשים שהם המון שנים בחברה בני מ-35 ואפילו יש בני 60 70 שאין להם פנסיה אז הם עדיין עובדים ואני כולה בת 24..
לפעמים אני גם כן מרגישה בודדה..
איך אני מסתדרת? וואלה לא יודעת אני מדברת עם בני גילי בנייד שלי ומסמסמת להם כשאני בודדה...
אבל במהלך העבודה זה ממש לא משפיע אחרי הכל כולנו עושים את אותה עבודה ותמיד יש דאחקות להריץ על אנשים ובכלל תמיד יש עם מי להתמרמר על העבודה לא משנה באיזה גיל העובדים שאיתי..
יושבים 8 שעות יחד לבסוף אין ברירה מתחברים ומדברים כי כמה אפשר להתרכז רק בעבודה, גם להם אין ברירה להתחבר איתי כי אני חלק מהצוות צריך יחסים טובים.
חוץ מזה לפעמים הם ממש חמודים ואפשר לקבל עצות טובות לחיים, למשל אם יש נושא שאני לא מבינה בו אני יכולה לפנות אליהם- למשל על הזכויות שלי בעבודה.
אבל כן אני מבינה אותך לפעמים צריך קצת אווירה צעירה מרגישים בחיסרון אבל אפשר להתמודד עם זה.

שיהיה בהצלחה

למעלה