איך מתחילים את תהליך התנדבות?

mikish99

New member
איך מתחילים את תהליך התנדבות?

אני אוטוטו באוגוסט בן 22, אני חירש מלידה, סיימתי לפני חודש את לימודיי הנדסת מכונות ובחודש האחרון לא מצאתי את עצמי בעיר קטנה (לא אציין את שם עיר), וגם כמובן לא עבודה, ולאחרונה שקלתי להתנדב לצבא למרות שעשיתי פטור אוטומטי מצבא בגלל לקוי שמיעה כשהייתי בן 16 וחצי ואז חשבתי למה לא להתנדב לצבא קשור לתחום שלמדתי בטוח בצבא שם צוברים ניסיון ואז יהיה לי קל בעתיד שאחרי צבא לחפש עבודה עם ניסיון בצבא ובנוסף גם אתרום למדינה כמו כולם, מבחינתי זה יתרום לי הרבה עצמאות ובניית ביטחון עצמי, רוכשים חברים חדשים, בקיצור חוויה חד פעמית, הבעיה שלי אני לא יודע אם זה יהיה תהליך ארוך של כמה חודשים להתנדבות בצבא אם עכשיו להתקשר ללשכת גיוס כמה זמן זה אמור לקחת לי עד תאריך גיוס? למרות גילי מאוחר זה עדיין לא מאוחר להתגייס לצבא?

Run for a Fall

New member
אם אני לא טועה

הגשת בקשת התנדבות היא עד גיל 21. בכל מקרה הייתי ממליץ לפנות ללשכת הגיוס האזורית שלך במכתב שמפרט את הרצון שלך לתרום למרות הגיל ואת המקצוע שרכשת, ולקוות שהם יאשרו לך להתחיל בתהליך למרות הגיל.

נ ו ע ה 12

New member
הוא עדיין בן 21, עד אוגוסט...

אגב, בימים הקרובים אני אנסה לברר עוד בנושא הגילאים וההתנדבות עם המדור במיט"ב. כשיהיו לי תשובות כמובן שאעדכן.

פנדורה5

New member
היי, לפי מה שהבנתי התהליך לוקח זמן, אבל עשוי

להישתנות מאחד לשני. לי זה לקח קרוב לשנתיים ליפני שקיבלתי את תאריך הגיוס.

88roy

New member
יש קודם כל לפנות ללשכת גיוס באזור המגורים שלך

זה מה שאני עשיתי. לי תהליך ההתנדבות לקח המון זמן- התגייסתי בדיוק שנתיים אחרי שסיימתי יב'. על מנת לזרז וליעל את כל התהליך הייתי ממליץ לך כבר עכשיו לקבוע תורים לרופאים מומחים - להביא אישורים ומסמכים רפואיים שיהיו עדכניים לתקופה הנוכחית (זה מה שגרם לעיקוב משמעותי בתהליך ההתנדבות שלי, הצבא מעוניין במסמכים עדכניים). אחרי שיקבע לך ועדה רפואית, ובמידה וישנם מספיק מסמכים רפואיים, התיק הרפואי שלך יעבור וועדה. לאחר הוועדה תזומן לתל השומר ותקבל תשובה לגבי ההתנדבות שלך (ותבחר תאריך גיוס).

לגבי התנדבות בגיל 22 אני לא יודע אבל עדיף שתתקשר בהקדם ותברר את העניין.

בהצלחה

Blue Potion

New member
חריג גיל

צור קשר עם לשכת הגיוס שלך.
לידע כללי, כל מי שרוצה להתנדב והוא מעל גיל 21 - צריך לעבור ראיון עם קצין מהלשכת גיוס, כדי שימליץ על ההתנדבות.
תכין את עצמך לשאלות הבאות: למה אתה רוצה להתנדב דווקא עכשיו? מה עשית כל השנים? למה נזכרת עכשיו?

נ ו ע ה 12

New member
ע"פ מש"קית מתנדבים במיט"ב

ניתן להגיש בקשה בכל גיל. החל מגיל 22 השירות הוא של שנה וחצי, ולא שנתיים.

mikish99

New member
כמה זמן לוקח תהליך עד גיוס?

שנה וחצי מעולה ומספיק בשבילי, כמה זמן לוקח תהליך גיוס עד קבלת תאריך המיוחל לגיוס צבא? לפי ממה שמעתי שזה משתנה מאדם לאדם כל אחד לפי מזל מקבל אורך זמן גיוס חלק מקבלים תהליך קצר וחלק מקבלים תהליך ארוך יותר מחצי שנה.
אם אני יכול לבחור איפה להתנדב לצבא בתחום מתאים שלמדתי, או שיבחרו בשבילי איזה מקום שבו אפשר להתנדב?

liavavraham

New member
תלוי...

זה תלוי בכל מיני גורמים כמו מדור מתנדבים, לשכת גיוס ועוד...
כמובן שזה תלוי גם בך, במידה ותעביר את המסמכים הרפואיים וכל מה שנדרש ממך, הטיפול יוכל לעבור מהר יותר לשלבים הבאים בתהליך.

אחד היתרונות הגדולים אצל מתנדבים, הוא שהם יכולים לבחור היכן הם רוצים לשרת ובמה הם רוצים לעסוק בשירות הצבאי.

דרך אגב, עכשיו, כשתא מתנדבים כבר הפך למדור ונוסף כוח אדם, אני מאמין ומקווה שהטיפול הוא יותר מהיר במלש"בים מתנדבים.

שיהיה בהצלחה
:)

למעלה