איך מתחילים? דולה, קורס, ספרים, סרטים

little16

New member
איך מתחילים? דולה, קורס, ספרים, סרטים

שלום לכולן
אני בתחילת הטרימסטר השלישי ומתחילה להתעניין בהכנה ללידה.
לא הכל ברור לי עדיין אבל בטוח שארצה להיות פעילה ולהרגיש שאני יכולה להשפיע ולעשות את הלידה לחוויה מוצלחת.
אשמח לשמוע איך אתן מציעות להתכונן.
אני גרה בתא ומתכננת ללדת בליס.
האם יש המלצות לקורסי הכנה? מומלץ לעבור קורס עם דגש על לידה פעילה?
יש המלצות על דולה? כמה כדאי לשלב דולה בלידה? והאם כשלוקחים דולה עוברים יחד איתה מעין קורס הכנה?
אשמח לכל אינפורמציה
תודה!

איך מתכוננים,

לדעתי אם את רוצה לקחת אחריות על הלידה שלך (ונשמע שאת בעניין..) כדאי לך לעשות קורס באוריינטציה טבעית, וקורסים כאלה ברוב המיקרים לא עושים בבתי חולים.
אני הייתי ממליצה לך לעבור את הקורס עם מישהי שגם תלווה אותך בלידה, יש משמעות מאד עמוקה להמשכיות של התהליך ולביטחון שהאישה מרגישה ללדת עם מישהי שהיא מכירה טוב ומרגישה אליה קרובה וסומכת עליה.
עוד המלצה - לבחור קורס שיש בתוכו גם כלים להתמודדות עם כאב, פחד , וכו', ז"א לא רק קורס אינפורמטיבי אלא משהו שאת יוצאת ממנו עם כלים ושיעורי בית איך להכין את עצמך. ככל שתעשי את הקורס יותר מוקדם כך תוכלי להפנים יותר את מה שתעבדו עליו, וכך גם יהיה לך ליווי היריון יותר זמן (כמובן בהנחה שמי שעושה את ההכנה גם כוללת בשירות שלה זמינות טלפונית לכל עניין שצץ - אם היא גם הדולה זה בדרך כלל כולל.)
קראי והקשיבי לסיפורי לידה טובים ומעצימים, ואל תתני לסיפורים מבעסים להגיע אליך. אם מישהי רוצה להפחיד או לייאש אותך - את יכולה להגיד שזה לא מה שאת צריכה כרגע. ובכלל - הקיפי עצמך באנרגיה חיובית, מעודדת ומחזקת ולא להיפך. לצערי תמיד יש נשמות טובות שאוהבות לספר לך סיפורים מבעסים.
אין בזה טעם כרגע.
אם את בעניין - יוגה . מתנה אדירה ליולדות.
ייש את מרווה זהר בתל אביב, שהיא מיילדת עם רשיון אמריקאי שבארץ עובדת כדולה ומכינה ללידה, ועושה גם ליווי הריון מצויין, חפשי אותה בגוגל. זו המלצתי.

טליכהן1

New member
איך מתחילים

הי ,
בעניין היוגה - יש באל היוגה אל רויטל דהן שגם עושה הכנה פיזיולוגית מקסימה.0502162166
ממליצה לקרוא את לידה פעילה ואת טבעי ללדת . כעקרון בליס ישנן מיילדות מקסימות שעוזרות ותומכות בלידות טבעיות פעילות. השהות בחדר הלידה חד עם התינוק היא כשעתיים. לאחר מכן הפרדה שאמורה להיות מינימלית בין אם-תינוק (בכפוף לעומס ולשעה) - שגם שם אני ממליצה שהאבא ישהה עם התינוק ואז יביא אותו לאמא במחלקה. מומלץ כמובן לעבור קורס הכנה עם דגש על לידה טבעית שבו ניתן יהיה לקבל את מלוא האינפורמציה על הכלים להתמודדות עם הצירים. אני חושבת שכל אשה צריכה דולה (משוחדת אומנם אבל גם אני כדולה ילדתי עם דולה:)) . הדולה למעשה נמצאת עם הזוג עוד לפני הלידה. במהלך כל הימים לפני הלידה. איתם בזמן הצירים וכמובן לאורך כל הלידה. תבדקי מה בדיוק מתאים לך - אילו כלים נוספים את מעוניינת שהדולה תביא איתה (יעוץ הנקה, מגע, הומאופתיה, ועוד).
שיהיה בהצלחה

את מתחילה במקום הנכון

כמו שהמליצו כבר הספר לידה פעילה של ג'אנט בלאסקס הוא התחלה מעולה.
בקשר לקורס, אני מאד מאד ממליצה על היפנובירת', תגגלי ואם את מתחברת יש בת"א את "פשוט ללדת"
שמעבירות קורסים ניפלאים. אם את פחות מתחברת הייתי הולכת על קורס באוריינטציה טבעית של דיאדה או של מרכז אמבריא.
ואם את יולדת בליס יש מיילדות מליס שמעבירות קורסים פרטיים באוריינטציה טבעית (אם את צריכה המלצות בשמחה).
יש זוגות שמחליטים לעשות את הקורס הרגיל בליס ואז כדולה אני משלימה להם את כל הדברים שלא עוברים עליהם בקורס.
וכמובן שהרבה מהדולות מעבירות קורסי הכנה ללידה, ויש המון המון חומר ברשת סרטי לידה, אתרים יעודיים, פורומים מצויינים

אני חושבת שליס זאת אופציה מצויינת, בטח אם את גרה בת"א כי אז אפשר למשוך צירים בבית ולהגיע כשאת כבר מתקדמת (אם זה משהו שמתאים לך, חשוב
לוודא שהדולה שאת לוקחת מתחילה את הליווי בבית כי חלק מהדולות מתחילות כבר בבית וחלק מגיעות לפגוש אותך רק מפתיחה מסויימת בחדר לידה).
שיהיה בהצלחה רבה

little16

New member
המון תודה!

לקחתי לתשומת ליבי כל מה שכתבתן,
נתתן לי הרבה אינפורמציה שחיפשתי.
נראה לי שאתחיל בחיפושי דולה ואולי איתה אעבור הכנה, יחד עם סיור בחדר הלידה בליס.
כבר מתחילה בקריאת לידה פעילה :)
תודה!

למעלה