איך מתחילים והופכים את זה לדרך חיים

• פותח הנושא alk1
  • פורסם בתאריך

alk1

New member
איך מתחילים והופכים את זה לדרך חיים

אני כבר בן 29 ולא עשיתי כושר בחיים (כולל פטור בבה"ס ובצבא) אני רוצה לעשות כושר אפילו נירשמתי לח"כ כמה פעמים אבל לא היגעתי בבקשה אני רוצה טיפים להפוך את זה לדרך חיים . ואיך להתחיל נכון.

schedule

New member
alk1 שלום - סיפור אישי

אני התחלתי להפוך את זה לדרך חיים אחרי שקיבלתי "מכה" קטנה (ניתוח בגב שגרם לי השמנה די רצינית בעקבות שימוש בתרופות), החלטתי שאני משנה את דרך החיים וזה כולל הכל - חשיבה, אוכל וכמובן הפעילות עצמה. חשיבה - כדי מאוד להשתמש בדמיון מודרך (יש ספר של שיטת סילבה שמפרט בדיוק איך) אבל בעיקרון צייר לך תסריטים עתידיים בראש של איך תראה בעוד שנה (או כל פרק זמן שתיבחר) ,איך תרגיש,התגובות של האנשים שרואים אצלך את השינוי הגדול. אוכל - אולי החשוב ביותר, אתה חייב לאכול נכון - יש אלפי מאמרים ברשת ובספרים שונים (אני ממליץ על "המסע אל שיא הכושר" ספר מצוין שהפך לי הרבה תפיסות לגבי המזון). בעיקרון אתה חייב להפסיק לצרוך פחמימות פשוטות (סוכרים למיניהם, ממתקים וכו´) לעבור לפחמימות מורכבות (פירות,ירקות, שיבולת שועל וכו´) חלבונים - ממקורות מאיכות גבוהה (לא בשר אדום ובטח שלא חלב) שזה ביצים, קוטג´ חצי אחוז, טונה וסוגים שונים של דגים, חלבון מי גבינה. שומנים - אולי אב המזון החשוב ביותר לספורטאים אבל באמריקה השמנה עשו לו יחסי ציבור כאלו גרועים שאנשים שכחו שהוא כ"כ חשוב ואני לא מתכוון לשומנים מסוג גרוע כמו בשר מאיכות נמוכה וכל שאר השומנים הרעים , אלא לאבוקדו, שמן זית וכו´ אני משתמש בטבליות של שמן זרעי פשתן, תאמין או לא זה גורם להרזיה (אני יכול להציג לך אינסוף מחקרים), וגם משמש לאנרגיה . כושר גופני - תבקש מרמי שימליץ לך על תוכנית (אם אתה רוצה אני יכול לעזור גם), אני חושב שהחשוב ביותר זה להיות עקבי - אם תתמיד תצליח זה לוקח חצי שנה לפחות עד שרואים תוצאות אמיתיות בייחוד בגיל שלך, אני הגעתי למצב של "התמכרות" מהסוג הטוב כלומר אני לפעמים לא מתאמן ארבעה ימים (לימודים) ומרגיש ממש רע עם עצמי אני מאחל לכל אחד להרגיש ככה. לסיכום - תשנה הכל , ממש את כל דרך החיים והחשיבה, תהיה עקבי ומעל הכל תאהב את זה!

למעלה