איך מתחילים ומה עושים...

איך מתחילים ומה עושים...

היי לכולם,
אני סטודנטית בת 24 והחלטתי שנמאס לי להיות שמנה.
אחרי ירידה של 25 קג ועלייה של 25 קג חזרה תוך שנתיים הבנתי שהפתרון שלי הוא כנראה לעשות ניתוח בריאטרי.
היום הלכתי לרופאת המשפחה וביקשתי ממנה הפנייה לניתוח ותוך כדי שאני יושבת שם ירדו לי דמעות, כי הבנתי שהפתרון לבעיה שלי הוא לא ללכת לדיאטנית אלא ללכת לפתרון הקשה והכואב יותר.
הדמעות ירדו כי קצת הרגשתי שבחרתי בפתרון הקל, ללכת לעשות ניתוח כי אני לא מצליחה לשלוט על מה שאני מכניסה לפה.. האם יש פה אנשים שחוו את אותו הדבר?

בגלל שאני רק בתחילת הדרך יש לי מספר שאלות ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי מנסיונכם.
1. מהו התהליך אותו אני צריכה לעבור מהרגע שהפנייה שלי עברה למסר?
2. אני בקופת חולים כללית במסלול פלטינום. מהן האופציות שלי לניתוח והיכן אתם ממליצים.
3. ביררתי על מגוון סוגי הניתוחים והחלטתי ללכת לכיוון של שרוול. האם יש מישהו שעשה את הניתוח הזה ויוכל לספר לי קצת מה הוא עבר.
4.כמה זמן לוקח הליך הבדיקות עד אשר מתקבל אישור לניתוח?

קוביd1

New member
שלום לאדמונית

הדמעות ירדו לך כי חשבת שהניתוח הוא הפיתרון הקל ,את טועה ובגדול הניתוח כלי עזר לירידה במשקל ,ואם לא תשתפי פעולה עם הניתוח באכילת מתוקים באכילת מאכלים עתיי קלוריות הכל ילך לטימיון.
לפני שאת מתחילה כל פעולה תראי עם הBMI שלך 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות להשמנת יתר , שלא תתני פול גז בניוטרל.
את החלטת ללכת על שרוול ,מה שאני מציע ללכת לאחד המנתחים ולבדוק את הנושא
ביטוח פלטיניום הוא הטוב ביותר בכללית וכדאי שתעשי את הניתוח בפרטי,בלי לחכות הרבה זמן
לאופירה יש רשימה של כל המנתחים והיא תנחה אותך למי לגשת ,ועל מי היא אחת המשורוולות ממליצות ,

בהצלחה !!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
ניתוח לא עושים כי נמאס, אלא כי יש בעיה

והשאלה אם יש בעיה. עשית פעם אחת דיאטה וירדת 25 ק"ג, ואז הם עלו תוך שנתיים? צריך לברר מה היו ההרגלים שלך לפני הדיאטה הזו, איזו דיאטה עשית, ואיך עלה הכל תוך שנתיים.
הסיבה - לראות אם בכלל ניתוח מתאים לך. אולי מעולם לא עשית דיאטה הגיונית של אורח חיים בריא?
הניתוח מיועד לאנשים שלא מצליחים להוריד במשקל בגלל רעב גדול ובגלל חילוף חומרים בעייתי, לא לאנשים שלא מצליחים לוותר על שוקולד שמסתובב בבית משום מה, וכד', או שלא ניסו לעשות דיאטה רצינית.
הסיבה לכך היא שהניתוח לא פוטר מהקפדה על אורח חיים בריא, היכרות עם נושא הקלוריות ואכילה נכונה והתמודדות עם התאווה למתוק וכד'. על כל אלה צריך המנותח להקפיד כאילו לא עבר שום ניתוח. אין לו עזרה מהניתוח לשם כך.
יתר על כן, לאחר כשנה שנתיים מניתוח השרוול, יכולת האכילה גדלה, ואם המנותח לא יודע להקפיד על אורח חיים נכון, הוא ישמין הרבה. כך שגם אחרי ניתוח, המנותח צריך לרכוש ידע דיאטני ולהקפיד עליו.

אגב, המשקל שלך עומד בקריטריונים? מעל BMI40?
אשמח אם תתקשרי אלי ותספרי לי את הסיבות להשמנה כדי שאראה אם אין חשש שהניתוח יהיה בכלל לבטלה.
כמובן שברמה העקרונית, כאשר הקושי גדול מידי והניתוח עשוי להקל - אני בעד הניתוח כי אנו צריכים להקל על מאמץ קשה מידי.

היום אני שומעת בפעם השנייה את המילה "מסר" בהקשר של קופ"ח כללית, ואין לי מושג מה זה. 3 האותיות הללו לא אומרות לי כלום. עד כה, אף אחד לא סיפר לנו על הדבר הזה.
אז אם תשתמשו במילה הזו בהנחה שאנו יודעים מה זו הפרוצדורה הזו של הכללית - אין לנו מושג. תסבירו קודם מה זה בכלל.

באתר משורוולים www.meshurvalim.co.il תמצאי ריכוז גבוה יותר של מנותחי שרוול בלבד, והם ישמחו לספר לך מניסיונם.

הומלצו פה לאחרונה המנתחים הבאים לנושא שרוול:
ד"ר ספוזניק בקפלן, דר' קידר בבילינסון, ד"ר מינץ בבי"ח השרון, ד"ר שוורץ במאיר.
ד"ר סובחי (איכילוב), ד"ר רזיאל, ד"ר גוייטין (אסותא, מלב"י - יתכן שיקר מידי ללא ביטוח בריאות פרטי), המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה, ד"ר קוריאנסקי, ד"ר שמעונוב, פרופסור רובין (תה"ש).
כמו כן הוצע לפנות למוקד, *2700 --> כללית מושלם ואחכ מוקד ניתוחים (שלוחה שלוש) כדי לברר איזה בתי חולים הם של הכללית ובהם אפשר להתנתח ועם אילו רופאים עובדים.

לנציג/ת קשרי לקוחות בכיר/ה לסיוע פרטני - למלא פרטים בקישור הבא: http://twisted.co.il/2009/clalit/CustomerService/. נציג יחזור לבירור אישי.
זה קישור שמפורסם ע"י הכללית, אבל אין לנו אינדיקציה עד כמה הוא עוזר ותוך כמה זמן הם חוזרים אליך. אשמח אם מי שהשתמש בהם יעדכן פה את הנתונים.

nunu44

New member
לאופיר A - "מסר" - קופ"ח כללית

היי אופירA,

לא נראה לי שמישהו באמת יודע מה זה "מסר".

כנראה שזה הגוף שמאשר או דוחה את הבקשות לטופס 17.
כי לי נאמר "התקבלה תשובה ממסר" או "צריך לשלוח ערעור למסר" - המגוחך הוא שהן הרופאים והן ממשרד המרפאה עדכנו אותי שלא ניתן ליצור עם "מסר"
קשר טלפוני או כל דרך אחרת ליצירת קשר על מנת לברר פרטים (כמו למה נדחתה הבקשה) - פשוט סוג של דיקטטורה!!!

אני זוכרת שעפ"י המלצת מומחה מסוים, ביקשתי בדיקת mri ברמב"ם ולא בניידת של "מור" והם פשוט שלחו תשובה למרפאה - "הבקשה לא מאושרת, אין להגיש ערעור". תבינו עד כמה הדברים עובדים בצורה עקומה בכללית.

המשך יום טוב וחג שמח :)

קצת הבהרות

תודה לכולם על התשובות המהירות.
אני מרגישה שלא ממש הצלחתי להבהיר את מצבי ואת הבחירה שלי בניתוח.
אני בת 24 ושוקלת 116 ק"ג על פני 1.65-הBMI שלי הוא יותר מ40.
הבחירה שלי בניתוח היא אחרי מגוון דיאטות במסגרות שונות מגילאי העשרה ועד דיקור סיני ופגישות עם נטורופתית.
אני יודעת שניתוח הוא בהחלט לא פיתרון של זנבג וגמרנו ושגם אחריו צריך להקפיד ולשמור ושיש בצידו גם דברים פחות נעימים.
אני החלטתי ללכת ל"פתרון האחרון" אחרי שפשוט הבנתי שאני לא יכולה לחיות כך יותר, עם עודף משקל רב שפשוט פוגע לי באיכות החיים ובעצמי- בגלל זה ירדו לי הדמעות, כי הבנתי לאיזה מצב הגעתי.
לגבי המסר- לפי מה שהבנתי זה הגוף אשר מטפל בכל הסוגיה של נושא הניתוחים ואליו מועברות הבקשות לתור אצל כירורג בריאטרי. יותר מזה אני לא יודעת, כמו שציינתי התחלתי בתהליך רק היום וכמו שהבנתי עוד יש דרך ארוכה לפניי..

שיהיה ערב טוב!

DBZI

New member
לאדמונית

ניתוח שרוול במסלול קופ"ח כללית - פלטינום וב BMI מעל 40 העסק הוא פשוט יחסית...
ראשית פני לרופא המשפחה שיצייד אותך במסמך המוכיח את ה - BMI
בחרי רופא מנתח וקבעי פגישה (למשל פרופ' רובין במדיקל סנטר הרצליה, או כל מנתח אחר...)
בפגישה עם הרופא המנתח יוסברו לך התהליכים הרפואיים ולאחר מכן פגישה עם מח' הסדרים במדיקל סנטר שינחו אותך בסבך הביורוקרטי.
הפגישה השנייה עם המנתח תוקדש לבדיקות הנחוצות לפני הניתוח ולפעולות ההכרחיות (דיאטת חלבונים).
בפגישה השלישית עם המנתח יעבור זה על נתוני בדיקותייך וייקבע מועד לניתוח...
כשבוע לפני הניתוח תהיה פגישה עם הרופא המרדים שיאסוף בדיקות דם ובדיקות אחרונות...
ויאללה לניתוח...
ב ה צ ל ח ה !!!

למעלה