איך מתחילים טיול

Mr Big Mouth

New member
איך מתחילים טיול

היי, אני מתכנן לטייל בדרום אמריקה עם חברים מסביבות אמצע אוקטובר ועד הקרנבל בפברואר לכל הפחות. בתוכנית בגדול להתחיל בארגנטינה, לרדת דרומה על קצה היבשת ואז לעלות לברזיל לתקופה של הקרנבל. הייתי שמח לשמוע מכם (או אם יש אז אשמח אם תפנו אותי להודעות שכבר פורסמו בנושא) איך מתחילים להתארגן על טיול כזה? בעיקר אני מכוון לנושאים של כן פונים לחברת נסיעות או לא, לאיזו חברה, איך מטפלים בנושא של זריקות לפני היציאה, כמה מראש צריך לתכנן את הטיול וכמה פשוט צריך להגיע לשם, צריך להתארגן על תחבורה בתוך היבשת מראש (נגיד לשכור רכב) או פשוט להגיע ולהסתדר עם התחבורה הציבורית/לשכור במקום... לא יודע כל מיני שאלות כאלה. תודה רבה מראש, אסף

bananaboy8

New member
אז איך מתחילים טיול מאפס ?

הי אסף על שלושה דברים עומד תכנון הטיול: א. הגדרת מטרה/ות ב.הגדרת דרך/ים ג.הכנה מקדימה בהתאם להגדרות הנ"ל אז הגדר לעצמך את מטרת הטיול שלך = מה אתה רוצה שיצא לך מן הטיול הזה ? נופים/חבר'ה/סתלבט/טיולים/תרבויות/ארכיטקטורה/אומנות/שפה/ללמוד על עצמך/ללמוד על העולם ועוד ועוד... מובן שאתה יכול לבחור מטרה אחת,שתיים, עשר או כולן... כעת חשוב על הדרך בה אתה רוצה להשיג את המטרה/ות שלך. להסחף עם הזרם/ללכת מול הזרם/ללכת בדרכים משלך/לעוף/לצלול/לרחף/לדהור/לטרמפ וכדומה. מובן שאתה יכול לבחור לכל מקום ומטרה דרך או דרכים שהכי מתאימות עבורך להשגתה. עכשין כשיש לך מטרות ודרכים להשיגן, עליך להבין ולתכנן כיצד תוכל לעשות זאת. זה הזמן לקפוץ לספרייה ולחנויות הספרים, לחרוש את הפורומים והגוגל במחשב, לצפות בערוצי הטבע בטלויזייה, להקשיב להרצאות בנושא וכיוב' חשוב לזכור !! כל תכנית שאתה עושה (אם בכלל) היא בסיס לשינויים !! חשוב להבין !! ככל שתדע יותר על האזורים בהם אתה עומד לבקר, כך הבסיס שלך לבצע שינויים במהלך הטיול שלך, יהיה רחב יותר !! הרבה הצלחה וכיף, יותם

מצטרף גם לשאלה...

אני מתכנן לצאת עם חברה שלי בסוף אוק' ולחזור במרץ כנראה או שלפני \אחרי בהתאם לאיך שיהיה... קראתי קצת חומר ולקחתי גם חוברת של טיולים מאורגנים כדי לראות את הדברים המרכזיים.. אבל שהלכתי לבדוק לגבי מחירי כרטיסים אז רצו לדעת מאיפה להמריא ואיפה לנחות.. ופה הבעיה שלי.. אני רוצה להיות בקרנבל בברזיל בפברואר וחשבתי על להתחיל למעלה ואז לרדת ולהיות בקרנבל ולהמשיך למטה או להפך.. אבל לא יודע מה עדיף ואם הזמן בכלל מספיק להקיף את כל האיזור או כדאי להתמקד יותר מהמרכז צפונה או דרומה..?? ואם אפשר לקבל המלצות של המקומות שמהם כדאי להמריא או לנחות מבחינת עלויות או נגישות.. בסוכנות הציעו לי להתחיל בבוגוטה (בצפון) ולסיים מברזיל או ארגנטינה.. כרטיס אם יש ויזה לארה"ב עולה בסביבות 1300$ ודרך ספרד 1700$ זה מחירים סבירים או יקרים? והאם כדאי להזמין כבר מעכשיו או לחכות כי זה ירד?? תודה...

shima

New member
איך מתחילים מאפס?

ממליצה מאוד ללכת להרצאה ב"למטייל" או חנות גדולה אחרת. ההרצאות עוזרות להבין בגדול "מי נגד מי" וגם אם לא תבחר בסוף במסלול המוצא שם, תקבל טיפים חשובים, תפגוש עוד מטיילים בתחילת דרכם, ותקבל רעיונות.

natyh

New member
איך אני תכננתי

פשוט מאד הלכתי לסוכנות נסיעות וקבלתי חוברת של טיולים מאורגנים ישבתי וקראתי על יעדי הנסיעה , אחר כך הסתכלתי על המפה הקטנה המצורפת וקיבלתי תחושה של זמן ומקום , אם כי תחושה מעט מוטעית מבחינת הזמן. . אחר כך עברתי בחנות טיולים קניתי ספר וביררתי מתי ההרצאה הקרובה . בין לבין עד ההרצאה התברר לי כי באיסתא יושב מישהו שנותן ייעוץ בחינם ישבתי איתו קיבלתי ייעוץ ומאוחר יותר , עברתי על האינדקס בספר וקראתי על המקומות שסיפרו לי עליהם . מאוחר יותר ניגשתי להרצאה בחנות מטיילים ואחר כך התחלתי לרכוש ציוד כך מצאתי עצמי עם הרבה מאד ציוד לא ממש נחוץ ...... כגון ערכה נגד הכשת נחשים וכיוצא בזה שטויות ממן אלה .... מאוחר יותר קניתי ספר לימוד ספרדית והתחלתי ללמוד , חיסונים ניגשתי למרפאת מטיילים שמעתי הרצאה, במקרה ניגשתי למחלקה בביה"ח רוטשילד בחיפה , שם מוקרן גם סרט על הטיול וההכנות אליו ראה עליו פרטים בקומונה . אך כל מרפאת מטיילים תתאים , בענין מהם החיסונים הנדרשים הכי טוב להתעדכן אצל משרד הבריאות . זהו בגדול ובטיול עצמו החל התיכנון האמיתי .

למעלה