איך מתחילים לאפר

מותק1982

New member
איך מתחילים לאפר../images/Emo35.gif../images/Emo68.gif

היי לכולם, אני מאפרת מקצועית, בוגרת ירין שחף (סיימתי לפני שלוש שנים בערך). עד היום הזנחתי את המקצוע, אבל עכשיו אני רוצה לחדור אל תוך עולם האיפור המקצועי ואין לי מושג קלוש מאיפה מתחילים בכלל... אולי למישהו יש מושג? אני אשמח לכל עצה... תודה!

siv30

New member
השאלה אם את רוצה להיות עצמאית

או שכירה כי דרך הפעולה שונה על פי המסלול

מותק1982

New member
אני לא רוצה להיות עצמאית

אני רוצה לעבוד בתצוגות אופנה, טלוויזיה או סלוני כלות...

siv30

New member
אז אני חושבת שההצלחה שלך תלויה

ביכולת שלך למכור את הכישורים שלך...משמעו כיתות רגלים בין הסוכנויות לאיפור השונות. אני יודעת שיש סונות לשלי גפני, מיקי אגי, ירין שחף ויש עוד כמה אם אני אזכר אני אכתוב לך. הכי חשוב להציג רזומה ולהיות מסוגלת למכור את עצמך בפגישה הראשונה. אח"כ זה הכל עיניין של עד כמה את נקלטת במקום ועד כמה את מצליחה להסתדר במקום העבודה. אני מקווה שעזרתי, למרות שיש לי הרגשה שלא לזה התכוונת...

אפשר להוסיף משהו קטן?../images/Emo13.gif

שוק האיפור הוא שוק רווי מאוד. בדשרך כלל שולטים בכיפה אנשים המקורבים לצלחת, כלומר, אלו המכירים את צלמי האופנה עצמן או את המפיקים. לכן כדאי להתחיל יותר בקטן ולהלן מספר טיפים: -התחילי בסביבה הקרובה אליך: אפרי את בנות המשפחה לאירועים, הפנים שלהן, תהינה כרטיס הביקור שלך. -הקפידי להשאיר פלייר/כרטיסי ביקור או משהו דומה אצל כל אחת מהמאופרות, כדי שתוכלנה להמליץ עלייך ולתת את הטלפון שלך. -צלמי את המאופרות ולאסוף תצלומים לספר עבודות. תזדקקי לו כשתמודדי על עבודות איפור גדולות יותר. -לאחר ש"תיכנסי לעניינים", התחילי לשלוח תמונה של אחת מעבודותיך עם מכתב למארגני תצוגות אופנה, היי מוכנה להרבה תשובות כגון "תודה כבר יש לנו" או אי מתן תשובה בכלל. אבל בסופו של דבר יהיה מי שירצה להחליף את המאפרת שלו או יזדקק למחליפה ויפנו גם אליך. -קשרים קשרים קשרים, בררי מי מהקרובים אליך מכיר מישהו מעולם ההפקות או הפרסום, כדי שיוכל להזכיר את שמך במקומות הנכונים. כל האמור לעיל לוקח זמן, צריך סבלנות. אבל עם נחישות והיכולת למכור את שירותיך כמו שאמרה סיו, בסוף תגיעי לשם. בהצלחה

mich12345

New member
פורום חתונות...

אני אורחת לרגע מפורום חתונות. הרבה כלות מחפשות בדיוק מישהי כמוך - מישהי שיודעת לאפר איפור מקצועי, מתאים לכלה ומחזיק כל הערב, אבל שלא תשחט אותן בכסף. כל מאפר לוקח עכשיו כסף על איפור נסיון, את יכולה לתת איפור נסיון חינם בהתחלה וכך לנסות למשוך כלות להכיר אותך. תאמיני לי - מי שתבוא אלייך ותעשה איפור נסיון בחינם תיקח אותך אם היא תהיה מרוצה. החלק הקשה יהיה הלקוחות הראשונים כי בדרך כלל מבקשים המלצות. מנהלת פורום חתונות היא אתי אלבכרי, מאפרת בעצמה. למרות שהיא "מתחרה" יכול להיות שיהיו לה עצות בשבילך (היא איפרה אותי
) אסור לפרסם בפורום אבל יש שם לוח, ואם תחפשי אז לפני כמה ימים היתה שם כלה שחיפשה מאפרת "טריה" שלא שוחטת במחירים, את יכולה לשלוח לה מסר. ולבסוף - תזכרי שכלות הן עם קשה. חלק גדול מאוד מתפקיד המאפרת ביום החתונה הוא להיות סמי-פסיכולוגית ולספוג את הלחץ של הכלה, המלוות וכל מי שנמצא בסביבה. אם זה לא מתאים לך - כדאי לך להתמקד באופנה ולא בכלות... אשמח לענות על שאלות נוספות, מיכל

בקסטפ

New member
כמה עיצות

קודם כל - פירסום. פרסמי את עצמך בעזרת כרטיסי ביקור בכל מקום. החל מהחברות , משפחה, שכנות, מכולת שכונתית, סופר- כל מקום שאליו תגיעי תשאירי כרטיס. ערכי בירור במספרות או סלוני כלות באיזור מגורייך- אולי הם מחפשים וגם אם לא תבקשי להשאיר מס' טלפון על כל מקרה שלא יהיה- אולי יפטרו מישהי ויחזרו אלייך. את יכולה להכין ערכת איפור בתיק נשיאה ותוכלי להגיע אל נשים הביתה. העונה מתחילה- קדימה להסתער. בהצלחה!

למעלה