איך מתחילים לרוץ?

Nastia18

New member
איך מתחילים לרוץ?

אני בת 20 ומעולם לא רצתי. אני גם האמת לא בכושר ממש,אבל בחודשיים האחרונים הכושר טיפה השתפר ואני מרגישה את זה בהליכות ושיעורי אירובי. אני רוצה להתחיל לרוץ,הסיבה העיקרית היא כי זה שורף יחסית הרבה קלוריות(ואני בדיאטה
)והסיבה השניה היא כי זה נראה לי הרבה יותר כיף ומאתגר מהליכה! מאחר ואתן מבינות בנושא,הייתי רוצה לדעת מה העצות שלכן איך להתחיל כמה זמן ובכלל איך אתן התחלתם תודה רבה מראש

אפשר לפתוח כאן שרשור עצות בנושא

עצות לרצה המתחילה, וכל אחת תוסיף את העצות שעבדו עבורה בהתחלה. אז אני אתחיל: 1. המעבר מהליכה מהירה לריצה היה לא קל עבורי אז קודם כל היה פה עניין עם אתגר שאותו רציתי לעשות / לעבור. 2. לקחתי את המסלול הקבוע שעשיתי בהליכה וחלקתי אותו למקטעים. בהתחלה קטע מישורי הייתי עושה בריצה ואת אלה בעליה בהליכה. אח"כ הגדלתי את נפח הקטעים בהם רצתי אבל הכל נעשה מאוד בהדרגה! אחרת.... נפתח פה שרשור נוסף בנושא פציעות ודלקות. 3. בהתחלה לא התיחסתי לזמן שלקח לי לרוץ אלא בעיקר לעצם זה שהינהאני רצה עוד קטע ואח"כ עוד קטע. 4. בהדרגה ובסבלנות!! נעמי

כמה עצות מניסיון אישי בלבד

אני רוצה להבהיר שהעיצות שלי לא מקצועיות (אני עדיין לא מתיחסת באופן מקצועי לריצה) אבל לי הן עזרו אז אולי שווה לנסות :) לפני שהתחלתי ריצה הייתי קובעת מטרה (למשל לרוץ 10 דקות רצוף) ואז הייתי ממשיכה עוד קצת אחרי, אפילו 50 מטר. אף פעם לא הפסקתי לפני, גם אם זה אמר שעברתי לקצב איטי ממש של הליכה - העיקר לסיים את מה שתכננתי. התוצאה היתה שכל ריצה אני מסיימת בהרגשה שעמדתי במטרה ואפילו מעבר לזה, תוך "התעלמות" מהעובדה שהמטרות תוכננו מראש כך שאוכל לעמוד בהן... העיקר שיכולתי להרגיש גאה בעצמי אחרי זה, ושריצה תמיד התחברה לי עם "הצלחה" ולא עם "כשלון"! את העליה הגדולה ליד הבית שלי, שלקח לי בערך שנה להצליח לעלות בריצה, פירקתי להמון מטרות קטנות, וכך כשעברתי להליכה זה לא הפך את הריצה ל"כשלון". צריך לזכור שההתקדמות בכל דבר, וגם בספורט, באה בקפיצות - כלומר אסור להתיאש אם יש תקופה שמרגישים שאין התקדמות כי למעשה הגוף בונה את עצמו לקראת ה"קפיצה" הבאה. וכמו שכתבתי בשרשור כלשהו - לרוץ לאט מידי, לפחות עד שתלמדי להכיר את הגוף שלך. אם את מתעייפת מהר, נסי להוריד קצב ולראות אם זה עוזר.

LihiTad

New member
שילוב של הליכה וריצה

מתחילים בקטן. דקה של ריצה (אפשר אפילו 30 שניות) ומשלבים בהליכה. לדוגמא 2 דקות הליכה דקה ריצה וחוזר חלילה למשך חצי שעה (10 פעמים). לאט לאט, על פני כמה שבועות, מרחיבים את דקת הריצה לשתיים וכן הלאה. יש אפשרויות שונות ושילובים שונים אך זה הרעיון. זה באמת יותר מאתגר, יותר מגוון ועובר מהר. לא לרוץ מהר, לא בהתקדמות ולא בקצב הריצה...

bjill

New member
עוד עצה אחת...החשיבות של נעלי ריצה טובות

לא האמנתי איזה שינוי בין סתם נעלי הליכה שהיו לי לבין ההרגשה אחרי שהתאמתי נעלי ריצה בחנות מקצועית. כל הכבוד ובהצלחה!

למעלה