איך מתחילים? שוב...?

shirush35

New member
איך מתחילים? שוב...?

אני אחרי לידה שנייה, בשני ההריונות היה לי סוכרת הריונית, אחרי הלידה הקודמת לקח לי שנתיים לחזור לעצמי מבחינת התזונה ועד שהצלחתי הסוכר כל הזמן היה גבולי והרופא כל הזמן הזהיר אותי.
אחרי הלידה האחרונה הבטחתי לעצמי שזה לא יקרה שוב, והנה אני 10 חודשים אחרי יושבת מול המחשב ואוכלת עוגת שוקולד. מיותר לציין שזה גם לא טוב למשקל, אני כל הזמן על הגבול של הסוכר , אני דווקא מצליחה לעשות ריצה פעמיים בשבוע , ומבחינת משקל אני 1.5 קילו יותר מלפני ההריונות שזה לא נורא, וגם מבחינת אוכל המצב שלי די סביר, הבעיה זה המתוק, במצב רגיל שלי אני מסוגלת לשבת מול עוגה וממתקים ולא לגעת , ועכשיו אני מרגישה כל כך חלשה, כל מתוק שאני רואה מולי נשאב לתוך הפה, אני מרגישה כשלון וגם מפחדת....
איך מוצאים שוב את הכוחות?

IrisPeleg

New member
הצעה

אל תאסרי על עצמך מתוקים.
הקציבי לך מנה.
זה יכול להיות חתיכת עוגה בשבוע או שורת שוקולד מרירי 70% פולי קקאו ביום או אולי משהו אחר שאת אוהבת ורוצה.
תלוי בגודל המנה וכך אם זה יומי או שבועי.

אל תביאי את עצמך לידי תחושת כישלון.

תעניקי לעצמך כוחות לקבל את המגיע לך.

בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
האם עשית העמסת סוכר אחרי הלידה?

למה את מתכוונת "הגבול של הסוכר"?

אני חושבת שכל עוד את לא מאובחנת כסכרתית יש לך הרבה אופציות, והרבה יותר "אורך חוט" מאשר אם את כבר סכרתית - והכל בידיים שלך.
את לא צריכה באופן חד משמעי חד כיווני וחד גוני להוריד את כל הסוכרים וכל הפחמימות. דיאטה/תזונה במצבך הרבה יותר פשוטים מאשר בהריון, המגבלות הרבה פחות קשיחות.
ואגב, אחד החלקים הקשים יותר, הפעילות הגופנית, את כבר עושה. הייתי מוסיפה עוד הליכה או ריצה פעם שלישית בשבוע, זה חיוני לאיזון וגם לנפש (וגם לא רע לשמירה על המשקל...). אם תוכלי להוסיף לזה גם פעם אחת בשבוע של חיזוק כלשהו - אז בכלל צ'יפרת את עצמך.
באופן אישי אני לא עושה דיאטה מוצהרת. אם אני מרגישה שאני צריכה לרדת במשקל, או שהאיזון קצת הופר, אני פונה לפעילות גופנית!

shirush35

New member
עשיתי העמסת סוכר וגם בדיקת סוכר

אני לא זוכרת את התוצאה, אבל כן זוכרת שבשתי הבדיקות הייתי על הגבול כלפי מעלה במעלה או שתיים כך שאני לא נחשבת סוכרתית אך כן נחשבת כמישהי עם נטייה שסיכוי גבוה שתהיה לי סוכרת בעתיד ולכן חשוב לי לשמור.
ברור לי שאין צורך באמת להוריד את הפחמימות ולמען האמת אני לא מהאנשים שחייבים בכל ארוחה 3-4 פרוסות לחם ליד האורז, ממש לא!
הבעיה שלי זה המתוק.....

תומרונתם

New member
מנהל
אז אל תתנזרי

כי זה רק עושה חשק לעוד. תני לך עוגה פעם ב.. או עוגיה עם הקפה. רק במידה

ladybug4NLP

Active member
מתוק זה אף פעם לא בעיה- פחממו זה הבעיה

סוכר זה פחממה
לחם זה פחממה

ההבדל הוא שהסוכר הנקי ייספג לך מהר יותר בגוף.

אם א אוכל משהו מוק עם כול סוכר גבוהה-זה ייספג לאט יור כי השומן מעט א הספיגה.

כל מוצר פחמתי שיש בו תכולת סיבים גבוהה (גם אם זה לחם או עוגה) ייספגו לאט יותר.

כדאי להחיל ללמוד לספור פחממו במקום לספור קלוריות

shirush35

New member
אני סופרת פחמימות

כי כבר מההריון הראשון התחלתי וזה המשיך כהרגל.

5 כפות של אורז,בורגול, כוסמת, פסטה כוס
לחם מקסימום 2 פרוסות
בטטה קטנה- לא אוכלת פירה אף פעם

הבעיה שלי זה מול המתוק, כולל פירות מתוקים כמו ענבים

IrisPeleg

New member
תיקון קטן

3 כפות (לא בהריון) = מנה פחמימה
כלומר או 3 כפות או 6 כפות של אורז, בורגול, כוסמת

כוס פסטה = 6 כפות אורז.

אני בהחלט חושבת שאם
לא תאסרי עליך את המתוק ותרשי לעצמך לפעמים אבל בצודה מדודה ומבוקרת זה יעזור לך.

אם ענבים מטריפים אותך, אל תקני אותם (מי כמוני מבינה).

האיסור מטריף אותנו (לא רק אותך)

בהצלחה

למעלה