איך מתחילים?

איך מתחילים?../images/Emo9.gif

שלום אני גרה באיזור המרכז מעוניינת לקחת שיעורי יוגה. איפוא יש באיזורי ואיך אני אדע איזה סוג מתאים לי?

יוגי בר

New member
תהיי ספציפית

היי נועה אז ככה: 1. אזור המרכז זה בוכטה של מרכז. ספרי איפה בדיוק במרכז. ונעזור לך למצוא מקום/מורה מתאים. 2. איזו יוגה מתאימה? ספרי קצת על עצמך ונמליץ על מה שעשוי להתאים לך. איך זה? בברכה ואהבה יוגי בר

oggi2

New member
איך יודעים באמת איזה יוגה מתאימה לי

? אני ניסיתי שיבננדה וחיבבתי, אבל כשניסיתי איינגאר, ממש התלהבתי, אבל אולי יש עוד פרמטרים? איך בוחרים?

יוגי בר

New member
התאמות העדפות וקצת סדר

היי אוגי אז ככה: 1. ונתחיל בסדר אז קודם כל הכל בסדר עם כל "סגנון" יוגה שרוצים(המירכאות הן על המילה סגנון) כי.......במקרה הנדון, כולם מתרגלים רק שיטת יוגה אחת האת'הא יוגה. ואכן, האת'הא יוגה יש רק אחת סגנונות יש למכביר כל מורה ממציא סגנון. ולא נכנס כרגע לכל מגוון הסגנונות. אבל בגדול, יש הבדל משמעותי בין היוגי הגדול שרי סוואמי שיווננדה למשל, לבין איינגר שהוא אחד המורים הגדולים להאת'הא יוגה. שיווננדה לימד ותלמידו הבכיר סוואמי וישנו דיבננדה המשיך ללמד את מה שנקרא: יוגה קלאסית אינטגרלית. לאמור: אתה מתחיל בהאת'הא יוגה בשלב הראשון ומתקדם (כל אחד והתקדמותו האישית) הלאה- האת'הא יוגה היא למעשה תת מערכת של ראג'ה יוגה הקרוייה גם אשטנגה יוגה. וכך למעשה אתה בוחר שיטת יוגה אחת כבסיס ובו בזמן מתרגל גם את שיטות היוגה הנוספות כתומכות. בהקתי, קארמה, וג'אננה יוגה כדי לשמור על האיזון. ואיזון, זה מזה חשוב בחיים. 2. התאמה איך באמת מתאימים? כדי להתאים למשהו קיימות שתי אפשרויות או שאתה משפצץ את עצמך או שאתה משפצץ את "הסגנון". וזה מה שעושים הרבה- בעיקר במערב. שימי לב! כי שיטה כמו יוגה אסור לשפצץ. כדי לתרגל האתהא יוגה וזה חשוב מאוד! חייבים להבין את הקונספט שלה. אי הבנת הקונספט שלה יכול להביא לתרגול מוטעה ולנזקים גופניים ונפשיים.(תעיפי מבט במדור מאמרים על המאמר: "לימוד מורה והוראה") הבנת הקונספט תביא אותך להתאים את עצמך. ולהתאים ז"א להבין מה את צריכה להניח ומה את צריכה להדגיש. ואז, התרגול יהפך- במשך הזמן ליותר ויותר מושלם. זכרי את תמיד צריכה להתאים את עצמך ולא להיפך. 3. העדפות העדפה היא תולדה של התנסות. בתהליך ההתנסות זכרי את הכלל שכבר הוזכר פה בפורום. המוח, אכן, חושב. אבל הלב יודע תמיד- והוא לא טועה לעולם- מה טוב בשבילך. ומה שאני אומר לך בגדול: הניחי לפרמטרים זה טוב לסטטיסטיקה וניתוחים ותתכווני אל הלב. תתכיילי אליו והוא ינחה אותך. אין אפס. בהצלחה בדרך היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

maya777

New member
שיעורי יוגה במרכז ת"א../images/Emo39.gif

מורה מוסמכת לאשטנגה יוגה מעבירה שיעורים בקבוצות על גג פרטי לפרטים 683444-8-052 מאיה

למעלה