איך מתחילים?

le ad

New member
איך מתחילים?

שלום לכן,

אני כוססת ציפרונים "מקצועית" כבר הרבה מאוד שנים. מידי פעם יש לי הצלחות קטנות של גמילה (עד חודש). תוסיפו לזה שאני אוהבת להיות מטופחת. התוצאה היא שאני לבושה ומאופרת יפה, אבל לא מטפחת את הציפורניים. רק מידי פעם שמה לק על ציפורניים שהצליחו טיפה לגדול מהבשר, וגם איתו אני לא ממש מקפידה על שאריות או קילופים.

בשבוע האחרון החלטתי שוב להפסיק לכסוס, והפעם לתמיד. כדי לדרבן את עצמי, קניתי מדבקות של לקים בעיצובים שונים ושני לקים רגילים מהסופר פארם (מבצע 1+1). קניתי גם חומר מריר למניעת כסיסה ומקלוני שיוף מקרטון.

השאלות שלי הן:
1. כל כמה זמן רצוי להחליף את הלק? (נראה לי שיש כאן בנות שעושות את זה כל יום...)
2. האם לק זה משהו שחייבים להתאים לבגדים ולאיפור, או שזה לא משנה?
3. איזה צבעים הכי מתאימים לצפורניים קצרות (אני לא מתכוונת להאריך ומעדיפה צבעים בהירים)?
4. האם יש הבדל משמעותי בין לקים שעולים מעט ליקרים יותר? במה?
5. איך מטפחים את הצפורניים מעבר לשיוף מידי פעם?
6.כשאני כוססת, לא מצטבר לכלוך, אך כעת יש טיפה לכלוך (מהסוג השחור המגעיל) מתחת לציפורניים. אם אקח קיסם או משהו חד ואוציא אותו, זה ידרבן אותי שוב לכסוס, כי יווצר רווח גדול ולא נוח בין הציפורן לבשר וזה לא נוח (מנסיון). מה אפשר לעשות כדי להוצאי את הלכלוך הזה? (כרגע אני עם לק שקוף עם נצנצים ורואים את השחור הזה).

בטח בהמשך יהיו לי עוד שאלות.
בינתיים אודה על כל עזרה.
שנה טובה לכולנו!
 

lilo4

New member
ברוכה הבאה


שיהיה בהצלחה! גמילה מכסיסה היא לא תהליך קל, אבל אני מאמינה שאם תתמידי ותרצי את תצליחי.
ולגבי השאלות שלך:
1. אין פה איזה חוקיות, זה הכול תלוי בך. יש כאלה שמחליפות כל יום-יומיים כי בא להן, יש כאלה שמחליפות ברגע שיש קילוף קטן ויש כאלה שיכולות להיות עם לק גם חודש ולא אכפת להן שהרוב כבר מקולף. תעשי מה שנוח לך ומתאים לך בצורה כזו שלא תכביד עלייך.
2. אני לא מתאימה בין הלק לבגדים. אני עם אותו לק במשך כמה ימים, ותוך כדי בכלל לא חושבת על מה שאני לובשת. אבל גם כאן, תעשי מה שבא לך

3. אני הכי אוהבת צבעים כהים על ציפורניים קצרות, אבל לכי על מה שבא לך. אם את אוהבת בהירים יש המון גוונים וורודים, סגולים בהירים וכו' שיראו מצוין.
4. מהניסיון שלי אין כ"כ הבדל בין לקים זולים ליקרים, זה בעיקר תלוי מה את אוהבת- לכל חברה יש מברשת שונה ופורמולה שונה, חלק דלילים יותר חלק פחות וכו'. חוצמזה שזה גם תלוי בך, איזה לקים מחזיקים עלייך הכי הרבה זמן.
לדעתי בתור התחלה תקני לקים זולים או במבצעים, חבל להשקיע 40-50 ש"ח על לק כשיש מספיק אלטרנטיבות טובות.
5. לגבי טיפוח זה גם תלוי בך וכמה את רוצה להשקיע. בגדול יש כל מיני מוצרים שמזינים את הציפורן, אפשר לרכך קצת את הקיוטיקלס [העור שמסביב לציפורן] וכאלה. באופן עקרוני אני מקפידה להיות עם מחזק לק תמיד מתחת ללקים, וזה מבחינתי הטיפוח הכי גדול לציפורניים שלי.
6. את יכולה לנסות לנקות את הלכלוך עם ציפורן אחרת- להניח אותה הפוך לציפורן ולקלף בעדינות את הלכלוך. את יכולה לנקות עם מברשת, למשל מברשת שיניים משומשת שכבר לא צריך, אפשר גם לקנות מברשות קטנות וקשיחות כאלה שאיתן אפשר לנקות. אם את משתמשת בפצירה ממתכת, בד"כ יש להן קצה משולש כזה וחלק, שמיועד לנקות את הלכלוך.

שנה טובה
 

hollypop girl

New member
בהצלחה + אני אישית מעדיפה

צבעים בהירים על ציפורניים קצרות ומשם זה כבר תלוי בך...
(אפשר לשים משהו עדין וחצי שקוף,
פסטלי ואני אישית מעדיפה נייל ארט על קצרות אז...)
 

le ad

New member
תודה על התשובה המושקעת

הרעיון של מברשת שיניים מוצא חן בעיני, יבוצע!

אלו מוצרים מומלצים יש להזנת הציפורן ולטיפוח? כרגע יש לי חתיכות עור שעולות על הציפורן וקצת גדילים בקצוות. לא רואים מרחוק, אבל לא מתאים לי שישאר ככה.

מה התפקיד של מחזק הלק? הוא שומר את הלק שפחות יתקלף? (הציפורניים שלי עבות וקשיחות)
 

lilo4

New member
תשובות

אני אישית אוהבת מאוד סרום לטיפוח הציפורן של שיק [כתבתי עליו בעבר כאן]. הוא עוזר לי למנוע כל מיני התפצלויות של הציפורן בגלל הלק, והוא מרכך גם את העור מסביב ומאפשר לדחוף אותו בעדינות.

מחזק לק עושה שתי פעולות. העיקרית היא לחזק את הציפורן ולמנוע ממנה להישבר, והשנייה היא להיות בסיס ללק, לעזור לו לשבת טוב יותר על הציפורניים ולהחזיק יותר זמן. את לא חייבת להשתמש במחזק, בעיקר עם הציפורניים שלך חזקות. אני אישית לא יכולה בלי בגלל שהן נשברות.

לדעתי האישית- אל תוציאי כרגע עוד כסף על מוצרים. תתחילי למרוח לק, במקביל את מוזמנת לקרוא כאן בפורום ולאט לאט תראי אם חסרים לך עוד דברים. יש טונות של מוצרים משלימים, שבד"כ עולים המון כסף. אין לזה גבול, לכן כדאי להתחיל לאט ולהתקדם לפי הצורך
 
סרום של שיק

שלום, אני סמוייה המון זמן וקוראת את ההמלצות על הסרום, מחפשת אותו כבר זמן רב ולא מוצאת, האם מישהי יודעת היכן ניתן למצוא את האוצר?
 

lilo4

New member
לא קל למצוא אותו

גם אני מחפשת לקנות עכשיו עוד אחד, ובקושי מוצאת. מדי פעם הם צצים בבתי מרקחת ובפארמים.
יש לשיק עמוד בפייסבוק, את יכולה לשאול אותם שם איפה אפשר למצוא את הסרום באזור המגורים שלך:
http://www.facebook.com/chic1987
 

אורזיגל

New member
הפסקתי לכסוס כשהתחלתי עם הציפורניים

הבנויות.
יתרון נוסף של ציפורניים בנויות, הלק מחזיק עליהן הרבה זמן , שבוע-שבועיים.
אם את מאלה שלא מעוניינת להחליף לק לעיתים תכופות, זה יעזור לך.
 

le ad

New member
לא מלהיב אותי בניה

במיוחד שאני מלכתחילה לא מתכננת ציפורן ארוכה.
תודה על הרעיון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה! לדעתי אין "חובה" בטעם אישי


ה"חובה" היחידה היא שאת תהיי מרוצה. אני אישית לא חיה לפי צו אופנה כלשהו אלא לפי טעמי האישי ומה שיפה בעיניי ומתאים לי (וכמובן, הולם את תקציבי).

1. רצוי להחליף כשהוא מתחיל להתקלף או כשנמאס לך (וכשיש לך כוח להחליף). לפעמים זה קורה תוך יום-יומיים, לפעמים מחזיק גם חמישה ימים. לדעתי לא רצוי להסתובב עם לק שנראה מקולף (לא קצת שחוק בקצוות, משהו יותר רציני) כי זה משדר מראה מוזנח.

2. אין חוקים, מה שבא לך. אני נוטה להתאים את הבגדים ללק, אם יש לי מצברוח...


3. לא מאמינה בהתאמות לאורך הציפורן או לצבע העור. מבחינתי כל מה שמתאים לי מתאים לי.


4. בהכללה גסה יש הבדלים בין הפושטיים ביותר (אנונימיים שעולים שקלים בודדים) לאלה שמיוצרים ע"י חברות בעלות שם (גם WOW לצורך העניין) כמו ברעלים, בעמידות או באיכות הפורמולה, אבל בסופו של דבר יש ויש. יכול להיות לק זול נוח ועמיד ולק יקר שלא. טופ ביוטי, לק זול נטול רעלים (אבל מסריח נורא) ויש לקים יקרים יותר שיכולים להיות עם. גם לחברה יוקרתית שכל בקבוק עולה עשרות שקלים יכולים להיות לקים עם פורמולה מזעזעת ועמידות גרועה... אז אין חוקים. לדעתי יש חברות מוצלחות יותר (לפחות מבחינת בקבוק או מברשת) ויש פחות, אבל זה לגמרי עניין של העדפה אישית.

5. אני משתמשת בסרום של שיק ובמחזק של סאלי הנסן ועד היום לא חשתי בהשפעה מיוחדת, אבל שיהיה... לפני שנים לא הייתי עושה כלום והציפורניים היו בסדר גמור. כיום אני מחליפה יותר לקים וגם מגדלת איזה מילימטר סולידי אז הציפורניים שלי יותר מתפצלות... טרם מצאתי פתרון לזה. אני כבר מושכת בכתפיים ומשייפת קצת וזהו.

6. אני משתמשת במקלוני עץ של ביוטיקייר גם לנקות מסביב לציפורן בזמן המריחה וגם כדי לנקות מתחת בזמן שיוף או סתם אם הצטבר לכלוך. אני לא מרגישה שזה יוצר לי רווח בין הציפורן לבשר, לי זה נוח (ואני גם לא כוססת, אז אין לי בעיה כזו).

 

le ad

New member
שוב תודה לכולכן על התשובות המושקעות

לחג מרחתי לק בצבע ורוד כהה. לא כל כך אהבתי את התוצאה, אבל השארתי אותה עד סוף החג. במוצאי החג מרחתי לק לבן עם נצנצים, וזה נראה כבר הרבה יותר טוב עלי.
מה שכן, הלק שמרחתי בערב החג היה 2-3 שכבות + 2 שכבות של לק שקוף למניעת כסיסה. איכשהו, גם אחרי כמה דקות של המתנה, הלק "זז" מחלק מהציפורניים. הסתבר שהלק לא התייבש לגמרי (אין לי מייבש לק). כמה זמן צריך להמתין עד שהלק יבש לגמרי לפני שעושים כל מיני דברים עם הידיים?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ייבוש תלוי בלק המסוים, בעובי ובכמות השכבות

בלק רגיל (לא מאט או בעל ייבוש מהיר במיוחד) אם מרחת יותר משכבה אחת ולא מרחת עליה מייבש, את יכולה למצוא את עצמך מייבשת ומתייבשת גם שעה... ועדיין לקבל "דנטים" ברגע שאת עושה משהו מורכב יותר מהקלדה... זו הסיבה שנשברתי בזמנו והפסקתי למרוח לקים לפני שנים (כי לא ידעתי על קיומו של מייבש הלק). קרה לי שמרחתי לק שעות לפני שהלכתי לישון וכשקמתי הציפורניים שלי היו במרקם של כרית.


גם עם מייבש אני משתדלת לחכות לפחות 15 דקות לפני ואחרי כדי להיות בטוחה שאין בעיות (כשאני ממהרת אני תמיד מצליחה לדפוק משהו ולא משנה באיזה מייבש השתמשתי; גם פושה לא מחולל אצלי נסים) אבל זה עדיין לא שעה, ולרוב אין דנטים והכי חשוב – אין מרקם של כרית!
יש בנות שמחכות הרבה פחות ומצליח להן... כל אחת והשיטות שלה.
 
למעלה