איך מתחילים?

מא2שי

New member
איך מתחילים?

שלום לכם,

אני חדשה בפורום הזה, ואשמח להוועץ בכם.
אני מהנדסת תוכנה בהכשרתי ונסיוני לאורך הרבה שנים.
הייתי שכירה לאורך כל חיי, ואין לי ידע ונסיון בפתיחה וניהול עסק.
לאחר קורס פיתוח ובניית אתרים שעברתי, אני מעוניינת להקים עסק בתחום.
יש לי אתר דוגמא שנעשה במסגרת פרוייקט בקורס.
(הנסיון הקודם שלי הוא פיתוח וניהול בתחום אחר בהיי טק)
תחום פיתוח אתרים משופע באנשים היום, החל מאנשים שבונים אתרים באופן עצמאי וברמה בסיסית מאוד
ועד חברות גדולות ורציניות שמחזיקות אנשי מקצוע בתחומים שונים (בניית אתרים, עיצוב אתרים, קידום אתרים וכו')

המטרה שלי היא הקמת חברה רצינית בתחום, תוך שכירת עובדים בתחומים כגון עיצוב וקידום אתרים.
אני מודעת לכך שיש לי עוד הרבה ללמוד בתחום גם מקצועית ובמיוחד עיסקית.
והשאלה שלי איך בכלל להתחיל?
חשבתי להתחיל מקטן, להיות קודם עצמאית ואז לגדול לאט לאט, אבל אחרי מה שאני רואה ב"שוק"
הזה, אני חוששת שזה יתגלגל ל"חאפריות"...

ניסיתי לקבל ייעוץ בעניין, אבל היועץ הציע לי לקחת קורס יזמות עיסקית ואח"כ להתייעץ שוב.
הקורס נמשך 3 חודשים, וזה המון זמן לשבת לחכות...

אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין.

תודה.

Alexsushi

New member
ווא, יש המון תשובות, אבל ראשית שאלה..

למה את באמת רוצה להיות עצמאית?
חשוב מאוד שתעני על השאלה הזו, ויותר חשוב שתדעי מה זה אומר להיות עצמאי. ייתכן שבכלל זה היועץ הציע לך לקחת קורס ביזמות ואחרי כן לדבר איתו.

אבל כדי לתת מענ לשאלות שלך אענה במספר נקודות:

מכירות - קודם כל עליך לדאוג שתהיי מסוגלת למכור ( אני מניחה שלבצע יותר לך ויש לך ניסיון), ואם לא את אז מישהו אחר וביחד תעבדו. זהו אולי הנושא החשוב ביותר שהרבה יזמים נופלים עליו, יש להם חזון ותמונה למוצר טוב ושרות ייחודי, אבל את הנקודה של הלמכור הם שכחו.

תזרים מזומנים - בסופו של דבר העסק צריך לעבוד, צריך לשלם משכורות וצריך לגבות כסף. את צריכה לעשות תכנון ולוודא מה היכולת תמחור, באיזה מחיר אנשים ייקנו. לדוגמא את צריכה לשאול את עצמך למה יש חאפריות בשוק הזה. כי זה קיים , כנראה הלקוחות עם מעורבות נמוכה ולא מוכנים לשלם על מקצועיות, כך שהיכולת שלך לדרוש מחירים גבוהים היא בעייתית. דבר נוסף הוא המודל העסקי, וההתאמה שלו לתזרים המזומנים, לדוגמא אם את עובדת לפי פרויקטים אז יכול מאוד להיות שכסף תראי רק בסוף הפרויקט, ופרויקט גם יכול להתקע או לחרוג מתקציב.

אופי - להיות עצמאי פרושו לקחת את כל ההחלטות בעצמך, אמנם זה נשמע לא משמעותי, אבל בסופו של דבר כאשר את תפנימי כי את צריכה לקחת את כל ההחלטות ואף אחד לא יעשה זאת בשבילך את עלולה להתקע במעצור. והוא מעצור בקבלת החלטות, הרבה אנשים נתקעים במעצור זה, קל לאנשים לקחת החלטות כאשר בתור שכירים, גם כאשר אתה מנכ"ל בסופו של דבר העסק אינו שלך, אבל כאשר את צריכה לקחת החלטות על משהו שהוא שלך.. זה כבר בעייתי יותר. דבר נוסף לגבי עניין האופי הוא חוסר וודאות לא כולם מסוגלים להתמודד עם חוסר הוודאות של להיות עצמאי, בתור שכיר יודעים בסופו של דבר כמה כסף נכנס, אבל בתור עצמאי לא יודעים מה יהיה, האם תצליחי לגבות כסף האם לא, לספקים ולעובדים צריך עדיין לשלם, בקיצור, לא מעט לחצים.

בירוקרטיה - בסופו של דבר עם על הכל ענית בחיובי, עשית את הקורס, וחפרת בכל הנקודות לעיל, מגיע החלק הקל, ללכת לעו"ד לבחור שם לחברה ולפתוח אותה ברשם החברות. לבחור רואה חשבון, להכין חותמת ולפתוח חשבון בנק. מפה, זה מכירות מכירות מכירות :).

כאשר תהיי בנקודה הזו, תהיי יותר בשלה לקבל ייעוץ והכוונה.

מא2שי

New member
את צודקת...

נגעת בנקודות שיכולות באמת להיות בעייתיות עבורי, כמו יכולת ונסיון למכור, ואני בהחלט מודעת לכך.
מאוד ייתכן שאצטרך עזרה בעניין.
מצד שני יש לי את המוטיבציה (והפוטנציאל אולי?
) ללמוד....ואופי די "עצמאי".

התשובה לשאלת החאפריות, לפי דעתי, היא בגלל שיש בעלי עסק (לרוב עסקים קטנים) שלא רואים ב'אתר אינטרנט' חלק אינטגראלי של העסק, שצריך להשקיע בו. זה נראה להם כמשהו צדדי ש"צריך כי לכולם יש...אולי יביא לי עוד קצת לקוחות....".
חבר שיש לו עסק והצעתי לו לבנות לו אתר חינם, אמר לי: "אני מעדיף לכתוב לבד אתר. לא מוכן להשקיע כסף בלתחזק אותו אחר כך. האתר הוא לשימוש הלקוחות שכבר יש לי. אם יביא עוד לקוחות, מה טוב". פעמים רבות בעלי עסקים כאלו מעדיפים לשלם מחירים מאוד זולים למישהו שיצא עכשיו מצבא ורוצה להרוויח קצת כסף בשביל לממן לו את הלימודים באוניברסיטה,
ואיכות האתר לא ממש מעניינת אותם.
לדעתי מי שמשקיע באתרים מקצועיים אלו עסקים קצת יותר גדולים, ששווק באמצעות אינטרנט הוא חלק מהמדיניות שלהם.
אבל זו דעתי שלי בעניין (לא יודעת בדיוק אם זה נכון).

כך שכאן בדיוק נעוץ החשש שלי. כדי שמישהו ישלם על מקצועיות אני צריכה להיות חברת בניית אתרים רצינית, ומן הסתם גם עם נסיון מוכח. אבל האם אפשר להיות חברה כזו בלי "לטבול באש" בעצמי? בלי להיות עצמאית בהתחלה (לא חברה) ולחוות את זה על בשרי? אולי צריך קודם להיות קצת "חאפר" לפני שהופכים להיות רציניים?

יכול להיות באמת שאני לא ממש בשלה לקבל ייעוץ, וכנראה שצריכה לקבל מושגים בסיסיים בהתנהלות עיסקית שהקורס כנראה ייתן לי אותם.
אני מנסה לקבל כוון כלשהו כדי לא לשבת ולחכות 3 או אפילו 4 חודשים עד שיסתיים הקורס......

Alexsushi

New member
צודקת.. וגם לא.

אז תראי, את מאוד צודקת לגבי החשיבות של אתרי אינטרנט לבעלי עסקים, רובם לא מבינים את החשיבות של הדבר, אך אני חייבת להפתיע אותך ולהגיד שזה ממש לא נחלת העסקים הקטנים בלבד.
גם עסקים בינוניים עם מחזורים של עשרות מיליונים לא נותנים מספיק חשיבות לאתר.

לגבי הנושא של הדרך, אז אני חושבת שפה את טועה, את ממש לא צריכה להיות חאפרית בהתחלה, בכלל אני חושבת שאת רואה את הנושא שחור ולבן, והחלוקה שלך להגדרת החאפריות היא לא הנכונה.
כעקרון יש לקוחות שמעונינים להשקיע באתר ויש כאלו שלא.
בשני המקרים להערכתי צריך להיות מקצועיים ולדעת לתת את הפתרון המקצועי לכל סל תקציב

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

אפשר לענות על השאלות האלה לבד ואפשר

בסיוע איש מקצוע. הבחירה בידך.
בכל מקרה חשוב להכין תוכנית עסקית מסודרת לעסק. שוב אפשר לבד ואפשר להעזר באיש מקצוע.
השקעה קטנה יחסית בהכנת התוכנית העסקית עשויה למנוע מפח נפש והפסדים ניכרים (הרבה יותר מאשר ההשקעה בתוכנית).
הבעיה העיקרית של עסקים היא לא שיווק או מכירות אלא חוסר בתכנון.
מנסיוני הרבה עסקים לא נמצאים במקום שבעליהם רוצים (גם אם העסק מרווח יפה) רק עקב חוסר בתכנון.
בדיוק כפי שלא בונים בית בלי תוכנית בניה, כך לא פותחים עסק בלי הכנת תוכנית מסודרת.

runlahav

New member
מתחילים מ מ.ט.י - מרכז טיפוח יזמות

פונה לסניף באזורך ושם תוכלי לקבל המון מידע ותשובות לשאלות שלך

ישנה אפשרות לעשות ראיון עם יועץ

אפשר לעשות קורס בין 10 מפגשים הכולל את כל ההיבטים של העסק והיזם העצמאי

כל הרצאה נערכת ע"י בעל מקצוע מתחום הרלוונטי וניתן לקבל מידע רב בהרצאות

מרוכז הרבה מידע במרכז הזה

חפשי את הסניף באזור שלך

בהצלחה

מא2שי

New member
הייתי שם

שם אמר לי יועץ ללכת קודם לקורס. הקורס מתחיל בעוד חודש,
14 מפגשים שבועיים (סה"כ 3 חודשים). זה לא מעט זמן לשבת רגל על רגל ולחכות...

בכל מקרה, תודה רבה לך ולכל מי שענה לי עד כה.

להיות עצמאי זה לא שינוי תנוחה מרגל לרגל

זה אורח חיים
כעצמאי כ-17 שנה וכיועץ, גם של מט"י, אני יכול להגיד לך שאת נשאבת לתוך זה.
לכן, בנוסף לדברים החכמים שאמרו קודמי, 3 חודשים לשמוע הדרכות המבוססות על נסיון למי שהעולם הזה זר לו זה לא הרבה.
מצד שני, יכול להיות שעדיף ללכת לקורס כזה לאחר טבילת אש של שנה; כמו שאמרו הגששים, יש בישול עם טעם של קורסים, ויש שלא.
מט"י מציע לך גם ליווי של מנטור, אחד או יותר. כמו בחוג לשומרי משקל, יש יתרון בליווי אישי שמותאם לך.
כמלווה כזה, אני יכול לזהות מניסיון אם ליוזמה יש עתיד ברמה האישית והעסקית.
לסיכום, אי אפשר לחוות עצמאות בלי להיות שם.

בהצלחה,

soliarnonov

New member
יש מי שיכול ללוות אותך

ישנה חברה בשם מנועי צמיחה בע"מ אשר מתמחה בייעוץ וליווי עסקי, בנוסף ניתן דרכה לקבל הלוואה בערבות מדינה דרך קרן סיוע לעסקים (נקראת גם קרן תבור), הלוואה הניתנת בריבית נמוכה ופריסה נוחה.

למעלה