איך מתחילים?

איך מתחילים?

שלום לכולם,

אני בת 34, בשנים האחרונות נמצאו לי רמות סוכר גבוהות בבדיקות דם שעשיתי. בדיקת העמסת סוכר קודמת יצאה תקינה (לא בטוח שהיום זה כך). אני שמנה, לא אוכלת בריא, לא מתעמלת, והגנטיקה לרעתי (אימי וסבי אובחנו כסכרתיים).

בשבוע שעבר, עשיתי בדיקות-דם כלליות, הסוכר יצא 136, בצום. ברור לי שכל רופא אליו אלך יוסיף לי אבחנה של "סכרתית". ולא בא לי. לא בא לי ש-חולת סכרת - תהיה חלק מההגדרה שלי. אני גם יודעת שאם אשנה את אורחות חיי (לרדת במשקל, להתעמל ולשמור על תזונה) אוכל להיות מאוזנת, ולהוריד את רמות הסוכר לרמת נורמה. מצד שני, אין לי מספיק כח רצון-כי עובדה שזה לא קרה עד היום.

בקיצור-אני ממש מבולבלת... מה עושים? איך מתחילים? למי פונים?

תודה מראש...

deebeebee

New member
בתור התחלה

מבקשים הפניה למרפאת סכרת, שם יש צוות המוסמך לעזור לך להגיע לאיזון באמצעות אכילה נכונה, טיפול תרופתי (אם יש צורך כמובן)וכל מה שצריך. כמו כן, תתחילי לחשוב על פעילות גופנית.
בהצלחה!

tulkin

New member
אמנם לא קובעים על סמך בדיקה אחת, אבל...

אם תצא לך עוד בדיקה כזו, או לחילופין אם תעשי בדיקת A1C והיא תצא גבוהה (ומומלץ לעשות!). אז את סוכרתית. חבל להסתתר וחבל להתכחש. פשוט צריך להתחיל להתמודד. ככל שתכחישי פחות את מצבך כך תוכלי להתמודד איתו טוב יותר. תקבלי עזרה מהמערכת הרפואית ומהסביבה, למשל פורום כמו זה ומקומות אחרים.
להיות סוכרתי לא אומר בהכרח תרופות, אבל זה כן אומר הקפדה יתרה על תזונה ואורחות חיים. זה לא משהו שאפשר לתקן בזבנג וגמרנו ואז להמשיך כאילו כלום לא קרה. זה אומר שינוי. שינוי משמעותי. שינוי שיישאר איתך למשך חייך. ותאמיני לי, בתור אחד שעשה את השינוי הזה לפני שנה, שזה רק שינוי לטובה. בשנה האחרונה ירדתי 40 קילו. להגיע ממצב של בקושי לזוז, אני רוכב 200ק"מ על אופניים כאילו כלום. רק אתמול חזרתי מרכיבה כזו. יכולת הריכוז שלי השתפרה פלאים. מצב הרוח. העייפות. הבריאות. הכל. רק צריך להכיר במצב ולהיות מוכן לקבל שינוי. זה יכול להיות שינוי איטי או מהיר אבל זה חייב להיות שינוי מהותי ועמוק שיישאר להרבה זמן.

Dave1972

New member
משנים דיסק בראש

עצם זה שכתבת פה, אומר שאת רוצה לעשות את זה.
אבל גם אני כתבתי פה לפני קצת יותר מחצי שנה ובעצם לא עשיתי עם זה כלום. האסימון נפל לי רק בנובמבר האחרון. או אז הפצצתי את חברי הפורום הנכבדים בשאלות מכאן ועד יריחו. התוצאה? 10 ק"ג פחות עד עתה, ריצה של 10 ק"מ שלוש פעמים בשבוע, ו-A1C שירד מ-8 ביוני 2014 ל-5.7 בשבוע שעבר.
&nbsp
אבל הדבר ההכרחי הוא - שינוי התפיסה אצלך בראש. את כבר מבינה שלא תגיעי לשום מקום בלי שינוי בתזונה ובפעילות הספורטיבית. כן, זה לא הכי כיף. כן, הרבה יותר כיף לזלול פחמימות מול הטלויזיה (מודה!). אבל זה יהרוג אותנו לאט ובכאבים.
&nbsp
תתחילי בקטן. לא להשתגע. את רוצה להתמיד, וזה מה שחשוב. לאט לאט תעלי מינון. אני מדבר על פעילות ספורטיבית. כמו שאמר לי הרופא שלי - אתה לא הולך לישון בלי שעשית 20-30 דקות הליכה. תתחילי ב-10 דקות אם קשה לך. לאט לאט תוסיפי. כואבים לך השרירים? מצוין! זה אומר שאת עובדת. מצד שני, לא לאמץ את השרירים מעבר ליכולת, ולא לצאת לפעילות נוספת בזמן שהשרירים עדיין כואבים.
&nbsp
אוכל - אותו דבר. תכתבי לעצמך מה את אוכלת במשך היום ותראי איפה את יכולה לקצץ או להמיר מאכל אחד במאכל בריא יותר.
&nbsp
ותשאלי. כל דבר תשאלי. אפילו אם נראה לך דבילי. ויעידו חברי הפורום כמה שטויות שאלתי כאן.
&nbsp
בהצלחה!

את בהחלט במקום הנכון

יקרה

את בהחלט יכולה לשנות את מצבך.
בכל מקרה את לא צריכה את התווית "חולת סוכרת".
גם אם הסוכרת תשאר, את לא חולה.
אני מתמודדת עם סוכרת מגיל 14. כבר 400 שנה ואני לא חולה.
למזלך את יכולה לעשות דברים שאני לא יכולתי.

בנוסף לכל מה שיעצו לך, אני מציעה אתת השלבים הבאים:
1. לבקש מהרופא בדיקה לסוג הסוכרת. אומנם יש לך עודף משקל ונטיה משפחתית אך חשוב לבדוק
2. התחילי בפעילות גופנית סדירה. גם הליכה של 20 דקות 4 פעמים בשבוע תעזור. בהדרגה תעברי לכל יום ותוסיפי זמן. העיקר לעשות את זה נעים (כלב, מוסיקה ועוד)
3. המנעי ככל האפשר ממתקים וסוכרים פשוטים
4. עברי מפחמימות פשוטות לפחמימות מלאות (בטטב, לחם שיפון מלא או לחם דגנים, אורז בסמטי מלא , עדשים ועוד)
5. מחשבה בריאה לעתיד טוב- את לא חולה. את פועלת למען עתידך הטוב.

בהצלחה

שרון1017

New member
האם אפשר לטוס במטוס ,עם מזרקי סוכרת ?

האינסולין לא קופא ,כשהוא במזוודה שנמצאת בבטן המטוס הקפוא ?

נסיעה במטוס

הציוד הרפואי צרחך להיות איתך.
את לא יודעת מה יקרה למיזוודה.
אין בעיה לטוס עם מזרקים או אינסולין.
הטוב היותר להביא מכתב מרופא באנגלית שמסביר מה יש לך ומה צריל להיות עליך (גלוקומטר, מזרקים, מחטים).
זה טוב אם יעשו לך בעיות או אם תהיה לך בעיה רפואית כלשהיא.
אני יודעת שהכל יהיה בסדר, אבל כדאי שיהיה.

בהצלחה ונסיעה טובה

שרון1017

New member
תודה רבה לך, ועוד שאלה בבקשה,,,

האם זריקות האינסולין ,זהות בהרכבם לאינסולין הטבעי שמיוצר בגוף ?
לעומת הכדורים להורדת סוכר ,שזה תוצר של חומר כימי .
ומדוע חשוב לי לדעת?
מכיוון שהרופא המליץ לי טיפול לפי בחירה ,שתהיה נוחה עבורי:
אפשרות ראשונה : כדורים (שם הכדור Repaglinide )
אפשרות שנייה: הזרקת אינסולין קצר טווח, (נובוראפיד) .
&nbsp
אשמח לתגובות ממישהו שמכיר ויודע להסביר מה עדיף ?
&nbsp

אינסולין וכדורים

אינני יודעת כמה זמן יש לך סוכרת ובאיזה שלב.
אין לי מספיק פרטים מה הטיפול הנוכחי ומה קורה.
אשמח לקבל עוד פרטים.

ועכשיו לדעתי האישית:

הטיפול המוצע הינו של כדור מעורר לבלב (Repaglinide)
או של אינסולין מהיר (Novorapid)

הטיפול המוצע לך כולל שתי אפשרויות:
1. מתן אינסולין לארוחה. לא חושבת שצריך כי כנראה שהלבלב שלך מייצר הרבה אינסולין בגלל תנגודת האינסולין.
2. כדורים מעוררי לבלב - לגרום ללבלב לייצא עוד אינסולין
שתי האפשרויות מתאימות למתן עם ארוחה של פחמימות מאחר והלבלב אינו מסוגל לייצר מספיק אינסולין לארוחה.

האם בדקו שהלבלב אומנם לא מייצר מספיק אינסולין?

לדעתי אינסולין מהיר על הכדור מאחר שיש יותר גמישות במינונים וזה קרוב יותר לטיבעי ולא לחומרים כימיים.
האם נוסה כבר אינסולין ארוך טווח כמו לבמיר ולנטוס כדי לעזור ללבלב לפעול טוב יותר בארוחה?
מה לגבי גנוביה, גנואט?

להתראות

למעלה