איך מתחילים???

Nadav L

New member
איך מתחילים???

שלום לכולם. אני נדב ואני עוד מעט בן 18. חזרתי מסיני לפני יומיים והיה מדהים. אני וחברים שלי פגשנו שם בחורה שנתנה לנו טעימה על קצה המזלג מיוגה, וגם לימדה אותנו איזה שני תרגילים. כל עניין היוגה נורא סיקרן אותי והייתי רוצה "להכנס לעניינים" ולהתחיל ללמות את כל התורה ומה שעומד מאחוריה: הן הפיזית והן הרוחנית. והשאלה שלי אליכם היא: איך הכי כדאי לי להתחיל? אני לא רוצה לקרוא על זה באינטרנט או בספרים כי אני לא רוצה להלעות את עצמי באינפורמציה מיותרת, אני רוצה להתחיל ישר עם הדבר האמיתי, ולא ללמוד מתמונות או ממאמרים. חשוב לי לציין שאני בחור בכושר טוב והייתי מעוניין ללמוד את התרגילים ה"מאתגרים" (אין לי מילה אחרת להגדיר אותם) של היוגה, אלו שדורשים מאמץ רב וכושר טוב, ופחות את היוגה שמותאמת לנשים וילדים. אני מקווה שאני לא נשמע דביל, כי באמת אין לי מושג, אפילו לא טיפה, אבל תנסו להבין אותי, ואני נורא אשמח אם תוכלו לתקן אותי ולעזור לי להתחיל. תודה רבה, נדב.

היי נדב

אכן, אתה צודק בכך שאתה רוצה להתחיל ללמוד ממורה באיזשהי מסגרת שמיועדת לכך, ולא מטקסטים. אני מתרגלת יוגה חודשיים, לפני שבוע סיימתי קורס יוגה 1 ומחר מתחילה יוגה 2. אני התחלתי עם היוגה אחרי שקניתי ספר של יוגה רק בשביל להגיע למסקנה הבלתי נמנעת שיוגה לא לומדים מספר ולכן אחרי שהתעניינתי פה ושם נרשמתי לקורס במרכז שיבננדה. אני ממליצה לך להתחיל כמובן בקורס יוגה 1. אין קשר בין כושר גופני ליוגה וכושר גופני זה לא מה שיעזור כאן. אם אתה ממש מתחיל בעניין, חשוב קודם ללמוד את האסאנות (תנוחות) הבסיסיות ומשם להתקדם. בהצלחה!

Nadav L

New member
תודה...אבל שכחתי לציין ש...

אני גר בעמק יזרעאל (רמת ישי...אם משהו מכיר) ורוב מרכזי היוגה המקצועיים הם בת"א ובחיפה. מישהו יכול לתת לי מישהו מהאזור שאני גר בו? עמק יזרעאל נמצא בערך חצי שעה נסיעה מחיפה...

רחמיאלו

New member
יוגה בטבעון.

נדב שלום. הנה כתובת של מקום בטבעון: יוגה מכל הלב – 9931329 –04 . בהצלחה. אבי.

Print

New member
יוגה בבית לחם הגלילית

הי נדב, ממש עכשיו אנחנו - קבוצה של אנשים מהאיזור - מתחילים ללמוד יחד יוגה בבית לחם הגלילית. יש איתנו שניים מרמת ישי ותוכל להצטרף בשמחה. אם מעניין אותך תוכל לשלוח לי מסר ואתן לך עוד פרטים. בהצלחה!

Print

New member
אז ככה

למורה קוראים אסתי, בעיני היא מוצלחת, נעימה ומבינה . מי שהביאה אותה לפה חיפשה די הרבה וניסתה בערך ארבע מורות אחרות באיזור עד שהיא מצאה אותה. בעניין הגילאים, מכיוון שאנחנו רק מתחילים עוד לא ממש ברור, אני חושבת שהרוב בגילאי ה- 30 פלוס, יש כמה מבוגרים יותר וכמה צעירים יותר, אתה יכול פשוט לבוא לשיעור נסיון ולראות אם מתאים לך.

למעלה