איך מתחילים?

ימימה

New member
איך מתחילים?

טוב, האמת היא שאני לא מנסה ליצור את עץ המשפחה שלי, אלא מנסה לגלות אם נותרו קרובי משפחה של אמא שלי, שרוב משפחתה נספתה בשואה. אמי חיפשה קצת אחרי המלחמה, באמצעים שהיו זמינים אז - רשימות שמיות שהתפרסמו במשרדי הג´וינט וארגונים אחרים, אבל הפסיקה לחפש כשהגיעה לארץ. מתוך משפחה בת 12 ילדים, שאמי היתה אחת הבוגרים שבהם (בת 12 כשפרצה המלחמה), ידוע לה על אביה שמת במלחמה, על אחות אחת שנפטרה מטיפוס מיד עם תום המלחמה, ואחות אחרת שחיה בארץ ואנחנו כמובן בקשר איתה, מספר בני דודים ודוד אחד, שגם הם חיים/חיו בארץ. על שאר משפחתה אין לנו כל מידע. אז אולי זו לא מטרת הפורום בדיוק, אבל נראה לי שאולי תוכלו לעזור לי במציאת הכלים לחיפוש כזה, אם הם קיימים. בהתאם להמלצה במאמר הפתיחה, כבר נכנסתי ל-JEWISHGEN ושלחתי כמה מיילים לאנשים מהאזור בו נולדה אימי (קרפטו-רוס, אז בשליטת צ´כיה, היום אוקראינה), וארשם שם ברגע שאגלה איך כותבים שם היום את שם הכפר שבו נולדה (אגב - איך באמת מוצאים? ב"שטטל סיקר" שלהם לא הצלחתי לזהות את השם שאני מכירה). ולאן ממשיכים עכשיו? אשמח לכל עזרה!

שלום, ימימה!

קודם כל, ברוכה הבאה לפורום! הפורום הזה, כמו שכתבתי בהודעת הפתיחה, אינו נועד רק לבניית "עץ משפחה" של כל אחד מאיתנו. ה"מחקר" המשפחתי הוא, בדרך כלל, רחב ומעניין הרבה יותר - והסיפור שלך מוכיח כי אנו עלולים להיתקל בשאלות קשות מכיוונים רבים! בקשר לשאלת ה"איפה להתחיל?" - לדעתי, וכדי שנוכל אולי לעזור לך, כדאי למצוא פרטים (ואם יש אותם בידייך, אנא שתפי אותנו) לגבי מיקום אותה עיירה, שקראת לה: "קרפטו-רוס". ייתכן ששם זה הינו הגייה של בני המקום או כינוי שהשתרש, ועל ידי זיהוי המקום אפשר יהיה לאתר את השם המדויק של העיירה, וכך לחפשה. אם אי אפשר יהיה למצוא פרטים על העיירה, אפשר יהיה למצוא פרטים על העיר הגדולה הקרובה (את יודעת מהי?), ומשם לצאת לדרך. בנוסף, אולי תכתבי לנו את שמות המשפחה המעורבים, כדי שנוכל לדעת במי מדובר - ואולי לתרום מידע מכיוונים אחרים. שני מקורות טובים למידע אודות עיירות במזרח-אירופה בתקופת השואה הם: 1. ספרי "יזכור" של העיירה או של סביבתה; 2. מוזיאון יד-ושם; אנא, הוסיפי לנו אינפורמציה - ונשתדל להועיל מעט יותר... ארנון

ספרן

New member
איזה כפר ?

על איזה כפר מדובר וליד איזה עיר הוא נמצא ? לחלק מהערים בקרפטורוס יצאו ספרי יזכור (חוסט , סעליש ועוד). אני אישית ביקרתי בקרפטורוס לפני כ - 4 שנים. יש ב - JEWISHGEN מומחים לאיזור. תשלחי הודעה בפורום של יוצאי הונגריה, כי האיזור שייך היסטורית לשם.

למעלה