איך מתחילים?

איך מתחילים?

היום היתה לי שיחה נוקבת עם האיש לגבי האפשרויות המקצועיות שלו. קצת רקע: האיש הוא בעל הכשרה כאיש סיסטם שמתמחה במערכות לינוקס ויוניקס. הוא עובד בחצי משרה באיזושהי חברה, וקצת פרילנסר. כל זה לא מביא הביתה יותר מדי כסף. בנוסף, הוא כבר לא שמע יותר משבועיים מהמעביד שלו, והתחושה היא שהוא לא יקבל יותר עבודות ממנו. האיש מצויין בכל מיני עבודות כפיים כמו רתכות ומסגרות למרות שהוא לא למד אף פעם. הוא גם יודע לשפץ ג'יפים ועוסק בזה כתחביב. הכל טוב ויפה, אבל הוא לא מוצא שום עבודה במקצוע. קורות חיים שהוא שולח לא זוכים לתשובה שלא לדבר על ראיון. וכשהוא מוצא עבודה, הוא לא מחזיק מעמד, ולא ממש ברור למה. הוא רוצה לעשות משהו דווקא בתחומי התחביבים שלו, כמו למשל ללמוד הנדסאות רכב. הבעיה שהלימודים יקרים ומה יוצא בסוף? עבודה במוסך? בקיצור, איך מתחילים לחשוב מה רוצים לעשות בחיים? מה האפשרויות התעסוקתיות? איך אפשר למצוא עבודה לטווח ארוך ואיך אפשר לגלות למה הוא לא מצליח למצוא עבודה או להתמיד בה?

מקפיצה . אני מבינה שהשאלה

שלי מבולבלת, אבל הייתי רוצה לדעת מאיזה כיוון להתחיל לפתור את הפלונטר.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
יש כאן הרבה נקודות לברר

לפי מה שאת כותבת הכיוון הוא עבודות ידיים כמו רתכות, מסגרות, מכונאות רכב. אחת האפשרויות היא אכן ללמוד הנדסאי רכב ולעבוד במוסך, הוא יכול לעבוד גם באופן פרטי. הרעיון הוא להגדיל את אפשרויות העבודה שלו.

אבל איך בכלל מבררים אפשרויות

עבודה? איזה ביקוש יש לרתכים? מסגרים? מכונאי רכב? החשש הגדול שלי הוא שהוא ילמד שנתיים, ובסוף כלום לא יצא מזה. ומה שעוד יותר מפחיד אותי זה שהבעיות שבגללן הוא לא מצליח לקבל עבודה או להתמיד בעבודה במחשבים ימשיכו גם בכל עבודה. איך בכלל אפשר לברר מה הנקודות שמכשילות אותו?

inbal76

New member
את יכולה להגדיר מה זה

"לא מתמיד"? האם מפטרים אותו, ואם כן באילו נימוקים? או שהוא עוזב מרצונו, ואם כך אז מה הסיבות שהוא נותן לכך? על כמה מקומות עבודה קודמים מדובר וכמה זמן הוא החזיק בהם? (משאלות כאלה אפשר לקבל רמזים, למרות שלפעמים זה לא יספיק וצריך הכוונה של אנשי מקצוע). ואם יורשה לי לומר את דעתי, הסדר הנכון הוא קודם כל לברר מה מתאים לו לעשות, ואח"כ מה אפשרויות העבודה בזה. כי בלי קשר למצב השוק ומה מבוקש וכל זה, היכולת שלך להתפרנס ממקצוע מסויים היא קודם כל פונקציה של עד כמה אתה מתאים לו והוא מתאים לך. אחד הדברים הכי קשים זה להתפרנס ממקצוע שלא מתאים לך. אז לפני שמחפשים לברר על כל מיני מקצועות האם הם מבוקשים וכמה מרוויחים בהם, תבררו באיזה סוגי מקצועות מתאים לו באמת לעסוק. וזה לא רק מה שעושים בתכלס, זה גם שאלות כמו איזו סביבת עבודה מתאימה לו (משרד/חוץ/מול אנשים/לבד/עצמאית/בצוות) איזו רמת עצמאות ויציבות (שכיר/פרילנס/בעל עסק) עבודה דינאמית או סטאטית רוטינית, עבודה שדורשת לימוד כל הזמן, עבודה שכרוכה במתן שירות, עבודה יצירתית או לא. וכולי. יכול להיות שאחד או יותר מהפקטורים האלו לא התאים לו בעבודות הקודמות וזו הסיבה שלא החזיק מעמד.

כל פעם שהוא מוצא משהו

הם מפסיקים לעבוד איתו תוך חודש חודשיים. בפעם האחרונה אחי סידר לו משהו אצל חברים שלו, והוא עבד חודשיים בחצי משרה, ובשבועיים האחרונים הם הפסיקו לתת לו משימות, ולא ענו לו לטלפונים או למיילים. ועכשיו הוא סוף סוף תפס את מי שממונה עליו שאמר לו משהו כמו "כשיהיה לנו משהו נקרא לך". וזה קרה ככה לפחות שלוש-ארבע פעמים. הענין הוא שאני לא ודעת אם להשקיע כסף בהכוונה מקצועית. הבנתי שהם לא ממש מציעים לך רשימה של מקצועות מתאימים.

אז ככה

לעניות דעת, עוד לפני שאתם שוקלים הכוונה מקצועית.. אני חושבת שמשהו אחר עומד מאחורי כל הבעיה..אולי בעלך מודע לבעיה מסויימת אצלו שגורמת לחברות לא לקחת אותו ברצינות כלשהי או פשוט להתעלם ממנו ואז לפטר אותו בדרך כזו או אחרת? דיברת עימו? יצא לך להבין מה הבעיה?

דיברתי איתו עד שנשבר לי

אני לא מצליחה להבין מה הבעיה. מדי פעם כשאני שומעת אותו מדבר עם ועל בוסים ולקוחות, אני יוצאת בהרגשה שהוא ראש קטן, ואפילו עוין משהו. למשל, אם מבקשים ממנו משהו שהוא לא יודע לעשות, הוא ישר אומר שהוא לא יודע ושולח את הלקוח לברר מול האחראי. אני במקומו הייתי אומרת שאני אבדוק את הנושא ומבררת בעצמי מול האחראי. אבל זה הכל ספקולציה שלי. אין לי מושג אפילו איך מתחילים לברר מה הבעיה.

למעלה