איך מתחלילים מחדש?

איך מתחלילים מחדש?../images/Emo178.gif

איך מתחילים?? 22/09/09 11:54 מאת: פ סיפלורה שלום פתאום מצאתי את עצמי חסרת תעסוקה והכנסה. פרטים- בת 35 +1 בת שנתיים. הייתי איתה בבית עד תחילת ספטמבר. במשך השנתיים הללו עבדתי מידי פעם כעצמאית (פרטים במסר אם הם נחוצים). כבר לפני 3 שנים התחלתי להקים את העסק שלי אבל אז נכנסתי לשמירת הריון והכל נעצר. בספטמבר הילדה שלי התחילה ללכת לגן והחלטתי לשלוח קו"ח חיים לתפקיד בחצי משרה שראיתי בעיתון, הם לא חזרו אלי. מה שהיה לי מאוד קשה כי בעבר היו מקבלים אותי לעבודות לפי הקו"ח עוד לפני הראיון. יש לי תואר שני במדעי החברה. אז איך מתחילים? מה אני עושה עכשיו?

תמונה כללית

שלום לך נראה לי שבאמת רצוי שתתני פרטים נוספים. על תחום העסק שהתחלת להקים, על תחום הלימודים שלך, אולי קצת על המשפחה, על איך את מרגישה שלהיות אמא השפיע על העניין שלך בהתפתחות אישית - מקצועית מקווה שמתוך התמונה שנקבל נוכל יחד להמשיך ולייצר דיאלוג משמעותי שנה טובה

פרטים

על תחום העסק והלימודים שלחתי לך
והרחבתי. על המשפחה- אנחנו נשואים 6 שנים, יחד 8 שנים+, כייף לנו יחד מאוד. לאחרונה בעלי התחיל לטוס לחו"ל מטעם העבודה ולי קשה מאד עם הנסיעות. זה לא קושי פיזי של להתנהל ביום יום זה יותר קושי נפשי בעיקר כשאני רואה כמה קשה לילדה שלי וכמה היא מתגעגעת אליו. הבת שלי בת שנתיים וחודשים, היא מדהימה! ההריון שלה היה קשה מאוד רובו היה בשמירת הריון ובסופו היא נולדה פגית ו"בילינו" חודש בפגיה. מתוך זה היה לי ברור שאני לא שולחת אותה לתינוקיה או למטפלת ואני נישארת איתה בבית. הפרידה ממנה עכשיו כשהיא התחילה גנון מאוד קשה לי ולה. כמובן שנושא האימהות עצר כל התפחות מקצועית היות ולא רציתי להשאיר אותה בבית עם מטפלת וללכת ליעוץ, אז קבעתי רק יעוצים בימי שישי כך היא נשארה עם בעלי. וגם לא התאמצתי לפרסם וגם הפסקתי לכתוב בלוג שלי. ואני מרגישה עם זה בסדר גמור- היה שווה כל רגע להיות איתה בבית ולראות אותה גדלה. היום היא רשומה לחצי יום בגן ואני יודעת שאם אני אצליח ליצור לי עסק שבו יהיו לי שלושה יעוצים בשבוע זה יהי עולם ומלואו מבחינתי. יעוץ אני עושה בבקרים, הם לוקחים כ-4 שעות, כך שעד השעה 13:00 אני יכולה לחזור לקחת אותה מהגן. זה משאיר לי יומים בבית להמשך יעוץ זאת אומרת להדפיס ללקוחות דו"ח יעוץ מסודר. ומבחינה כלכלית זה יהיה מעולה. מקווה שעניתי בהרחבה.

פרטים

יש לי תואר ראשון במדעי הרוח והחברה ותואר שני במדעי החברה. בכל תפקידי בעבר עבדתי כרכזת הדרכה, את התפקיד האחרון אהבתי מאוד. לפני החגים שלחתי קו"ח לעבודה כרכזת, אבל לא חזרו אלי. ב2004 התחלתי ללמוד פנג שוואי. למדתי 3 שנים ותוך כדי גם ננתי יעוצים בבתים פרטים ובעסקים. אני מאוד מאוד אוהבת את הנושא, אני טובה בו, אני מרגישה שאני תורמת המון לאנשים והפידבקים מהם טובים מאוד. יש המון שנויים. לאחרונה עבדתי גם כמרצה במכללה לעיצוב פנים בנושא פנג שוואי בקורסים לעיצוב פנים. יש אנשים שמגיעים אלי מאינטרנט ומתעניינים אבל רוב השיחות הללו לא "נסגרות" לעיסקה. כבר חמש שנים שאני לא נמצא במעגל עבודה "רגיל" של לקום בבוקר וללכת לעבודה ולחזור ב17:00, אני לא בטוחה שעבודה סטנדרטית מתאימה לי אבל מצד שני זה בסיס קבוע לתעסוקה ולפרנסה, וכרגע אני לא מצליחה להתפרנס כיועצת.

אם הבנתי נכון

רק כדי לסכם את מה שהבנתי האם יהיה נכון לומר שאת מתמודדת עם שאלת שיווק ? אם היית מוצאת דרך לשווק את שירותי יעוץ העיצוב ואולי גם להרחיב את סל השירותים שלך, היית מאד שמחה נכון ?

הבנת נכון, ועוד..

כן, אם הייתי מוצאת דרך לשווק טוב יותר את היעוץ,כדי שיהיו יותר שיחות מלקוחות וגם דרך לסגור עם לקוח כבר בשיחת הטלפון/או בשיחה אקראית תאריך לפגישה. מה שקורה היום הוא שאנשים מתקשרים אני נותנת את המידע על הנושא ועל תהליך העבודה, ואיך שהוא לקראת הסוף אני מתחילה "לגמגמם" ויוצא שאני לא לוחצת לסגור תאריך אלא נותנת מרחב מחשבה. לדוג'- התקשרה אלי ביוני בחורה שרצתה יעוץ לדירה חדשה לפני שהיא עוברת אליה. היא הגיעה אלי דרך לקוחה שהיתה מרוצה. הסברתי לה את דרך העבודה ואמרתי לה שהיא תקבל מפתח שהיא תתקשר ונקבע. כשבעצם אני יודעת שהיתי צריכה להגיד לה בואי נקבע תאריך עכשיו ובמידה ויהיו בעיות נדחה את היעוץ, כך היתי גם לוקחת את הפרטים שלה וזה היה יוצר סוג של התחיבות מצידה.

ובכל זאת

לא הייתי ממהר להסיק שהבעייה היא רק בסגירה. אמנם ישנם לא מעט ספרים וקורסים שילמדו אותך זאת, ושווה לברר, אבל אני הייתי מנסה לברר קצת יותר לעומק כדי לנסות ולבדוק האם ישנם גורמים רגשיים ו / או אמונתיים מאחורי ההתנהלות שלך. שימי לב שגם בשיחה כאן יצרת סוג של מעקף והתחלת במקום אחר לגמרי. שווה בירור מעמיק, בוודאי אם זה תחום שאת אוהבת וטובה בו. תהליך לא ארוך יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ שנה נפלאה

../images/Emo12.gif ומה הם?

איך אני מבררת מה הם אותם גורמים ריגשיים/אומנותיים (??) שגורמים לי להתנהלות כזו? מהו התהליך? האם אני עושה אותו לבדי? כאן איתך? בפגישות פרטיות?? אני אשמח אם תוכל להרחיב. באיזה מקום אחר התחלתי כאן? האם זה בפירוט על המשפחה או שאתה מתכוון למשהו אחר? האמת היא שהתשובה שלך היא סוג של חידה בעיני ולא הצלחתי להבין אותה לעומק

eynat122

New member
איך מתחילים מחדש

קודם כל לא מתיאשים אם את רוצה להקים עסק לכי על זה ותתמקדי בזה ושיהיה לך בהצלחה את עוד צעירה

eynat122

New member
פיספלורה

שיהיה רק בהצלחה וגמר חתימה טובה ושנה טובה

yoavb10

New member
מתחילים

שלום, שנה טובה וגמר חתימה טובה. קראתי בעיון, גם את התגובות.אכן שאלות טובות עלו בתהליך החשיבה. התמונה שתיארת די ברורה.הצורך בשינוי קיים באוויר. לעתים יוצר ערפל ואז לא רואים את האור באופק.קיבלת החלטות בעבר לעצמך ולאחרים. מבחינתך- נקודת האחיזה היא בעברך, השכלתך, ביתך, בתך, אישך, והסביבה הקרובה לך מאוד. יש לך נחת ואי נחת המשמשים אותך בערבוביה.הגיע הזמן לשינוי! כך את מהרהרת בקול רם. האם חשבת ללמוד קורסים אחרים הקשורים ליכולות שלך? כיון שהתחלתברוחניות (פאנג-שוא) שמא הרחבת הדעת בתחום תועיל לך? האם חשבת על קורס להכשרת מאמנים? בקורס כזה אגב, יש רווחים רבים; האחד ללומד- הוא מתאמן, הוא מאמן, הוא מקבל הנחייה צמודה, מרחיב דעת, מסייע למשפחתו הקרובה, והוא גם יוצא עם תעודה מקצועית שיכולה להוביל להתעסקות בתחום.אשמח להרחיב בתחום. בהצלחה באשר תיפני, שנה חדשה מביאה חידושים ויוזמות, בכנפיה אנרגיות חיוביות, והיא מניעה את היקום מבחינת זמן ומקום. גמר חתימה טובה.

למעלה