איך מתחמקים ממילואים בקלות?

MrListen

New member
איך מתחמקים ממילואים בקלות?

אולי השאלה תרגיז חלק מכם, אז אל תענו. מי שבכל זאת רוצה לענות, אני מתכוון ללא לעשות מילואים לצמיתות? יש אפשרות ללא בעיות רפואיות? יש רופאים/שיטות בהם יכולים לקבל פטור בלי לפגוע בעצמך? תודה לעוזרים.

ניר נגר

New member
ידידי היקר...הגעת לכתובת הלא נכונה!

פה לא מתצא תשובות לשאלות שלך...למה אתה חושב שאתה צריך להתחמק ולתת לאנשים אחרים לשמור עלייך? למה כשאתה תשכב בבית, תישן..מישהוא אחר ישמור עלייך? אתה תחיה עם זה טוב? תאמין לי אם תתן כמה שבועות בשנה לצה"ל ולמדינה אתה תרגיש טוב, תוריד את העול מאלה שיתנו ולא תבגוד בערכים שלך... כל טוב שיהיה לך בכל אשר תפנה...

sela v

New member
למה מישהו משלם

מס הכנסה, והשני מתחמק? אני לא דוגל בהטפת מוסר, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ובזה שלא נדבר או נשכנע אנשים לא לעשות משהו כזה, רק נגביר את התופעה. עובדה היא שהיום מיעוט עושה מילואים.

ניר נגר

New member
וזה בסדר להתחמק משני הדברים?

אני לא משכנע אף אחד..רק טוען שזה לא בסדר! ואם יש בזה הטפת מוסר...מה טוב! צודק, רק מתי מעט עושים מילואים? זה טוב? לא להטיף מוסר?

Section

New member
אם לא רפואי/נפשי

ישנה ועדת בלתי מתאימים וועדת מצפון. אתה מוזמן לנסות אותן.

nirdagan

New member
יורדים מהארץ

זה בדרך כלל לא קשור בבעיות רפואיות.

ניר נגר

New member
בוקר טוב ניר, יש לך שם סימפטי :))))

הירידה מהארץ מתבטאת בהרבה גורמים, לעניות דעתי אי רצון לשרת במילואים אינה סיבה מספקת לרדת מהארץ שלנו. שיהיה חג שמח וברוך בואך לפורום שלנו

sela v

New member
מילואים

הוא חיזוק רציני לרדת מהארץ, כמובן שלא היחידי, אבל ששמים על המשקל הלרדת או להשאר, מילואים הוא משקל כבד בלרדת.

ניר נגר

New member
היי סלע....אהבתי את שם הפורום

שלך חחחחחחחחח טיול התרמילאים שלא עשית ....סמאק... יש לי שאלה? כשטיילת בחו"ל...תמיד ידעת בתוך תוכך שיש לאן לחזור???אני בטוח שכן שרת כמו כל הנוסעים בשימחה כשנחתתם בבן גוריון... את ההרגשה נותנים אלה שכן עושים מילואים! פה אני יודע שאני יכול ללכת עם חזה מורם ולא לפחד שמישהו יקרא לי יהודון...בחו"ל אני לא בטוח... חג שמח איש

sela v

New member
לא הבנתי

מה אהבת בשם הפורום? אז ככה עשיתי סדיר, וגם עשיתי מילואים, ואפילו יותר מפעם אחת. פעם אחת אני זוכר שהייתי שעתיים במטבח של פצ"ן, וקילפתי ביצים קשות (במילואים). היינו עזר באיזה תרגיל. לי אין את החשיבות הדתית, אבל עדיין אני לא מסתיר מאיפה שבאתי, ומאיפה ההורים שלי. אני אישית לא חוויתי הרגשה רעה בחו"ל, אבל יכול להיות שזה שונה מאחד לאחד, כל אחד והרגישות שלו. אני לא שר כלום כשהמטוס נוחת בארץ, ושגרתי שנה בחו"ל, ונסעתי משם לארצות אחרות, אחרי איזה פעמיים הרגשתי שאני חוזר הבייתה, בדיוק כמו שאני מרגיש שאני חוזר לארץ. מה לעשות אבל לי אין את המשיכה לאדמה, ולא אכפת לי אם פיסת אדמתי תהיה כאן או באנטרקטיקה, כל עוד יש לי מקום לחזור אליו, וחברים גם שבחו"ל אפשר לפגוש חברים ותיקים.

Wild Kitten

New member
אתה פחדן!

תגיד לי רק דבר אחד: אתה לא מתבייש??? אפילו בשאלה ששאלת אתה צריך להתבייש! זאת המדינה שלך, המדינה הקטנה והכל-כך יקרה לנו שנשפך בה דמם של אלפי חיילים בשביל שאנחנו (כולל אותך) נגיע ליום הזה! להתחמק מהמילואים אתה רוצה?! איך לעזעזל המשפט הזה יוצא לך מהפה?! שתדע לך שאתה מבייש את המין הגברי...אתה גבר או מה?! תסביר לי למה? למה אתה רוצה להתחמק מהחלק הקטן מחייך שנלקח בשבילך המדינה...ולא סתם מדינה, אלא בשביל המדינה ש-ל-ך?! אתה מפחד (ת'אמת אני לא מאשימה אותך...) או שאתה פשוט מאלה שחושבים שתפסו פראירים שיהיו במילואים במקומם וישמרו עליהם בזמן שאתה שוכב לך במיטה החמה והנוחה שלך מול טלויזיה עם כוס קפה חם?! תגיד לי אם אני טועה אבל אין לך סיבה מוצדקת שלא להיות במילואים כמו כולם...

MrListen

New member
אני מסכים איתך. אבל לדעתי תרמתי

מספיק. אם אתה חושב שבנוסף ל3 שנים שנתת מחייך אתה רוצה לתת עוד 27, BE MY GUEST אני לא. קרא לי אנוכי או משתמט, לא מעניין אותי. הכל יחסי. לעומת קרביים ומילואימניקים אני אכן כזה, לעומת חרדים או קבניסטים אני לא. לכן זה לא משנה מה אחרים חושבים, משנה לי מה אני מרגיש לגבי מה שנתתי. המדינה הזאת לוקחת הרבה הרבה יותר ממה שמגיע לה. אין תמורה בעד האגרה, או אין זה פשוט לא הוגן לתת כל כך הרבה ולא לקבל כלום. אז את הסדיר שלי אני אסיים מסיבות שלא ברורות לי, ושלום על עצמי, כי על ישראל בטח שלא, זה כולם יודעים.

Wild Kitten

New member
יש משהו בדברייך...

יש משהו בדברייך וזאת עובדה שהמדינה דורשת הרבה אבל לא רק ממך כולם יש להם מילואים (חוץ ממקרים חריגים בגלל מגבלות וכ"ו...) ואני חושבת שגם אתה צריך לקחת בזה חלק... :) אגב אל תפנה אליי בלשון זכר ....

MrListen

New member
את בכלל עושה מילואים שאת מעיזה

לנזוף ככה באנשים? ואם לא הבנת, ממש לא מעניין אותי מה אחרים עושים או מה נותנים ומה לא. בארה"ב לא עושים צבא וילדים בגילי הולכים ללמוד בקולג' המלווה במסיבות בירה ומזמוזים אז מה? וברוסיה עושים צבא רצחני ולא רואים בית, באתיופיה אין מה לאכול... ובשואה היה חרא! מה זה משנה מה כולם עושים? לא חשוב ש"כולם" זה רחוק שנות אור מהמציאות. מיעוט עושה מילואים, ובכלל אנשים לאט לאט מפסיקים לעשות צבא בכלל. אז שיגידו תודה אם אני אשאר במדינה הזאת בכלל, כי הם ירויחו הרבה מס עליי, ואני אממן פה הרבה דוסים, בתנאי שיהיה לי טוב.

Wild Kitten

New member
אל תוריד את הכעס עליי

אני לא קבעתי שאתה צריך לעשות מילואים ותשים לב לדיבור שלך כי אתה לא צריך להתעצבן אליי אני לא עשיתי לך שום דבר רק אמרתי את דעתי אז תתחיל להרגיע את עצמך בקיצור תעשה מה שבא לך אם ככה תהיה שלם עם עצמך אז לעזעזל המילואים

למעלה