איך מתייחסות הדתות השונות

איך מתייחסות הדתות השונות

לרעיון אחרית הימים? מלחמת גוג ומגוג... בני האור ובני החושך... וגר זאב עם כבש... או כל רעיון דומה? האם דתות המזרח למשל מאמינות שתקופות טובות יותר צפויות למין האנושי? הנה סטארטר קטן שלי: במשולש התנ"ך האוונגליסטי בארה"ב מאמינים שהמושיע יופיע שוב באחרית הימים בישראל, אחרי מלחמת גוג ומגוג (וכל תיאורי החיה שכבר הועלו כאן) ובמצב שבו ישראל תהיה אור לגויים, ולכן הם קודם כל רוצים שישראל תשרוד עד הופעתו השניה של ישוע....

L e s t a t

New member
שאלה טובה

לא זכור לי שנתקלתי במיתוס אחרית הימים כלשהו בוויקה.. אבל ישנן מספיק גירסאות בדתות אחרות.. בהינדו, העולם מחולק לעידנים שבסופו של העידן האחרון, עידן השחיתות והטרור, העולם יוחרב על ידי קאלי ("השחורה", אלת ההרס) ולאחר סוף העולם מחזור הבריאה יתחיל שוב עם ברהמה, הבורא שבורא מחדש את העולמות. בטנטרה (זרם הינדי), שאקטי (האלמנט הנקבי) מפזרת את שערה ובכך בוראת את העולמות וכשהיא אוספת אותו בחזרה היא מחריבה אותם. כמו כל דבר חי אחר גם העולם בהינדו עובר גלגולים ומחזורים.. מכאן, אפשר להניח (ואולי הנחה זו תהיה קצת פלצנית או מופרכת) שבהינדו ישנם יסודות אנימיסטיים בולטים. הדבר מזכיר לי את התפיסה הנורדית שכל דבר הוא בר-חלוף, אבל בניגוד לתפיסה זו - הכל גם נולד מחדש. אני לא יודע במה להאמין, נחכה ונראה

מי אגם

New member
ולוויקנים אין בכלל נבואות

(תקן אותי אם אני טועה), משום שזאת דת שמקבלת את החיים כמו שהם - ומאתגרת את מאמיניה שישנו את המציאות בה הם חיים, כל עוד זה לא פוגע באף אחד. לכן אין לוויקנים צורך בנובואות, זה לא משתלב עם כל רוח הדת.

L e s t a t

New member
אני לא יודע

דווקא את הנושא הזה לא כל כך חקרתי... אם אני אמצא איזו נבואה וויקנית שגרדנר בעצמו ניבא כשהוא ייסד את הדת, אני אשמח לומר לך

מי אגם

New member
זה יהיה מעניין...

אני בטוחה שהוא לא ניבא את מה שקרה לוויקה שהוא המציא...

מי אגם

New member
טוב, ניסיתי כמה פעמים

לנסח משפט שמסביר מה קרה בלי להישמע מטומטמת, אבל לא הצלחתי...
ננסה שוב מחר... וחן חן על הטעם הטוב של שתינו בשירים

אלי ו.

New member
ימות המשיח

הרמב"ם: אין בין ימות המשיח לימינו, אלא שעבוד מלכויות. בקיצור, אין תופעות על טבעיות בימות המשיח.

טוב

עד כמה שאני זוכר בנצרות ישנה התפתחות של הראייה של סוף העולם בנצרות החל מתאורי החיה באונגליונים הסינופטים דרך הראיה של האנטי כריטסטוס במנהגים מסוימים של העולם כמו יוליאנוס הכופר ובתקופה שלאחר הרפורמציה זה היה האפיפיור וכל פעם זה האויב הגדול לי אישית כיהודי ישנה בעיה עם הסוף אבל זה לא העניין. עכשיו באסלאם הסוני הרעיון של המשיח הוא קצת מעורפל. לכן אין שום תפיסה אסטכטלוגית של סוף העולם ... הטענה המוסלמית הסונית שישו בן מרים יהיה המהדי (משיח) ואז יבאו תאורי יום הדין שכוללים את ירושלים בעסק.ישנם חוקרים שטוענים שמוחמד ראה את עצמו כמשיח והם מבססים את זה על חדית´ים ועל הפסוקים שעל כיפת הסלע בירושלים.עכשיו באסלאם השיעי הראייה היא יותר רחבה המהדי נחשב כצאצא של עלי אבו טלאב שנעלם האיסלמאים והקרמטים הולכים על האימאם השביעי בעוד ששאר השיעה הולכת על האימאם ה-12. הדת הדרוזית גם בעלת ראיה משיחית שאלחאכם באמיראללה יבוא ויגאל אותם כעבור אלף שנים....

יש בעיה לוגית

אם השאלה שלך, והוא ,שאם יש אחרית הימים, אז גם יש התחלה ליקום ,ולא משהו שנוצר ממשהו אחר( חוק שימור החומר בכימיה). עכשו, אם מדענים הוכיחו שהיקום מתפשט זה סותר את הסוף שלו. אני חושבת שהיום רוב הדתות הן יותר משהו תרבותי או טקסי ולא אמונה צרופה שהכל מתחיל ונגמר אם מה שההוא שם למעלה מחליט.

אחרית הימים יכולה להתייחס גם

רק לפלנטה הקטנה שלנו. אנחנו לא מרכז היקום (כך לפחות כבר הוכח). נכון שכיום הדתות מאובנות, אולם בזמן היווסדן היה בהן ניצוץ חי.

למעלה