איך מתכוננים?

yahel

New member
איך מתכוננים?

סוף סוף, אחרי המתנה ארוכה , זה נראה באופק. כנראה שנטוס בקרוב לאוקראינה. אנחנו עוד לא מעכלים, אבל צריך להתכונן. נשמח אם תוכלו לתת טיפים מיוחדים כגון, ספרים מומלצים, הכנות מיוחדות לקראת קבלת הילדה וגם לקראת הנסיעה עצמה.

דיאנה*

New member
בשעה טובה ומוצלחת!

יהל שלום, קודם כל מזל טוב. אני עוד זוכרת היטב את ההתרגשות העצומה. יש אתרים מצויינים באינטרנט שמדברים על כך, אם מיכל לא תוסיף אני אצרף מחר בבוקר. בכלל, קשה לי כרגע לתת תשובה מקיפה, גם בגלל הנושא וגם מכיוון שאיני יודעת מספיק על אימוץ מאוקראינה. למשל - כמה זמן תשהו שם? מהיכן הילדה מגיעה מבית יתומים או ממשפחה אומנת? יש הבדל עצום; בת כמה היא? הכי חשוב להשתמש בתקופה השהייה שם כזמן היכרות עם הילדה וזמן הסתגלות. כשתגיעו לארץ יקיפו אתכם בני משפחה וחברים. שם תהיו היא ואתם (גם בארץ מומלץ להכריז על זמן פרטי עם הילדה. אני עשיתי זאת - ביקשתי מכל המשפחה והחברים להמתין שבוע, לפני שיציפו אותנו בביקורים). אתם צריכים לזכור שהיא עוברת שינוי עצום וצריך לעשות אותו במירב העדינות. את השינוי הזה היא עומדת לעבור כשהיא מוקפת בדמויות חדשות לחלוטין בעלות ריח שונה ממה שהכירה, גישה שונה, קול שונה וצבעים שונים. תנו לה ולעצמכם זמן כדי שתלמד לדעת מי הן הדמויות אצלן תוכן להתנחם בתקופת המעבר הלא פשוטה שממתינה לה. תנסו לברר כל שאתם יכולים על ההרגלים הקודמים שלה (אוכל, שינה וכיו"ב). כדי להמשיך ולענות יש צורך ביותר פרטים (כמו תשובות על השאלות שרשומות למעלה). אם הילדה מגיעה ממשפחה אומנת היא עומדת לעבור משבר של פרידה מדמויות משמעותיות מאוד. אם היא מגיעה מבית יתומים - יתכן ולא יצרה מימיה קרבה לדמות משמעותית והיא תהייה מאוד מסוקרנת מן האנשים החדשים שמרעיפים עליה תשומת לב בלתי פוסקת. בכל מקרה היא נפרדת מאנשים וטעמים וצבעים וריחות - מכל העולם המוכר לה. חבקו אותה, תצטידו בהמון סבלנות, אפשר להמתין ללילה מתמשך של בכי (מיטה זרה, טקס "לילה טוב" חדש, אנשים חדשים). הצטיידו גם בסבלנות כלפי עצמכם. לילדה יש מן הסתם ציפיות שהסביבה שלה תכיר סימנים שלה לעייפות, לרעב וכיו"ב - סימנים שאינכם מכירים. קחו את הזמן ללמוד ותנסו לקרוא אותה. מן הסתם עוד נשתמע. בהצלחה!

לימור11

New member
בהצלחה רבה! ../images/Emo23.gif

אנחנו לא יכולים לתת טיפים כי אנחנו אחריכם (עוד לא יודעים אפילו מתי נסע ועוד לא ראינו אפילו תמונה). תוכלו לספר קצת על התהליך שעברתם עד כה?

shira^

New member
../images/Emo41.gif מזל טוב וואאי מזכיר לי נשכחות

גם אנו אימצנו באוקראינה. ראשית חפשי ברשת אתרים של אימוץ מאוקראינה יש המונים ואם תרצי אשמח לשלוח לך ישירות לאימייל. זה עזר לי המון והייתי יושבת שעות וקוראת המון חומר לפני שבכלל ידעתי איך ולמה. אין שום הכנות מיוחדות הכל יבוא לך טבעי הילד נמצא בבית ילדים (ולך דיאנהל´ה---באוקראינה כולם נמצאים בבית ילדים ) רצוי שתקחי דף מיוחד עם כל השאלות הדרושות ופשוט תנדנדי למטפלות שם לגבי הרגלים וכו... אחפש לך את דף השאלות שלי ואכתוב לך מה חשוב. לקראת הנסיעה---> רצוי שתכיני כדלהלן :סימילק איזומיל דייסת אינסטנט בקבוקים- אקומולי- מודד חום- טיפות אף טיףטף-קצת פמפרס ( יש לקנות באוקראינה) מוצצים-שומר חום-מזלג חשמלי-חיתולי בד-מגבת-בגדים נוחים ליציאה מבית הילדים ולרכבת (אם תסעו בה כמובן)צעצועים- מתנות למטפלות ולמנהלת בית הילדים-זהו לבינתיים אם אזכר אכתוב לך שוב. והכי חשוב מנת סבלנות כי הכל יכול לקרות שם .....בהצלחה !!!

מיכל@ל

New member
יווו יהלי ,איזה יופי D-:

אני עוד מעט אכניס רשימה שחברות הפורום נתנו בעבר לטיפים ומה כדאי. חיבוק ענקי

מיכל@ל

New member
מצאתי !!! ../images/Emo13.gif

הנה : סמדר : הדברים ששמחנו שלקחנו היו הרבה צעצועים לבית הילדים - כך יכולנו לשחק עם איתי בביקורים (כולל איזו שמיכה שניתן לפרוש על הרצפה ולתת לו הזדמנות ראשונה לצאת מהלול ולחוות את העולם לא "דרך הסורגים"). חלק גדול מהצעצועים אח"כ השארנו שם, ואלו שהוא אהב במיוחד לקחנו איתנו חזרה. בעגלה שלקחנו לא עשינו שימוש כי בשדה התעופה ובמטוס הוא היה על הידיים. גרבר היה שימושי במטוס (מבית הילדים קיבלנו דייסה שהוא אוהב לנסיעה). מכיוון שנסענו עם הבת הגדולה, לקחנו לה המון משחקים ודברים להתעסק - הכל היה בשימוש. בקיצור, אני לא מרגישה כי יש משהו שמאד חשוב לקחת. דווקא הכי חשוב לוודא לגבי אנשי הקשר של העמותה שם והיכולת שלהם לעזור כאשר זקוקים למשהו לא צפוי. יסמין : אם יתנו לכם את הילד כדאי לכם לקחת איתכם (והכמויות יהיו לפי זמן השהות) - אוכל (מטרנה, גרבר, תה תינוקות כו´) - חיתולים חד פעמיים (מומלץ: האגיס), קרם לטוסיק, מגבות לחות לניגוב הטוסיק - חיתולי בד לשימושים שונים - מגבת\מגבות, סבון תינוקות, שמפו - סינורים חד פעמיים - בגדים להחלפה (תבררי מה המעלות ברומניה, נראה לי שעדיין קר שם!) - אקמולי (נרות או טיפות), מד-חום, צמר גפן וכו´ - צעצועים ואם את רוצה - את יכולה להביא מתנות קטנות למטפלות שלו (בושם, קוסמטיקה וכו´) וגם צעצועים לבית הילדים. שרון: חזרנו לפני שבועיים עם ניצן. מרומניה. לא לקחנו עגלה, ובדיעבד זה היה נכון, כי גם ככה נסחבים עם המון דברים וצריך לזכור שכל מה שלוקחים חוזר איתנו+תינוק על הידיים. לקחנו שק שינה לטיסה ולשדה התעופה שאפשר היה גם לחתל עליו. לקחנו אוכל, צעצועים, בגדים חמים (למרות שהיה מזג אויר מדהים). לפעם הראשונה לקחנו מספר צעצועים שהיו איתה עד היום ונתנו לה בטחון גדול יותר כשחזרנו איתה. בעיקרון יש שם הכל ואפשר לקנות הכל כולל אוכל וטיטולים כך שממש לא צריך להיסחב עם משקל עודף. זוהר : אנחנו חזרנו מאוקראינה בתחילת חודש ספטמבר השנה. רוב הזמן שהינו בכפר ליד קייב, שבו לא היה כלום! כך שלקחנו מאלף-עד-תו. גם ציוד לנו + אוכל שאפשר לסחוב, וגם ציוד לדפנה - אוכל (איזומיל - הכי קל לעיכול כאשר מחליפים מזון. גרבר לא הסכימה לאכול וגם היום לא). בגדים , כמובן בקבוקים וגם סבון כלים וסקוץ´. לאחר המשפט עברנו עם דפנה לקייב, ושם יש הכל! יש אוכל כמו בארץ וחיתולים ובגדים (אם צריך עוד). השתמשנו במנשא אינדיאני, וגילינו שזה יותר נח מעגלה כי ברוב המקומות יש המון מדרגות ומעלית פגשנו רק במלון ובשדה התעופה. מה שהיה חסר לי בעיקר זה טרמוס לשמירת מים חמים בזמן שיוצאים לסידורים ואין איך לשמור חלב מחומם. והילדונת - שתיהיה בריאה - כמובן לא היתה לה סבלנות לחכות לחימומים,גם כשהיינו במלון וחיממנו עם כף חשמלית, וגם בחוץ כשחיפשנו מקום עם מיקרו´. בקיצור - ממליצה עם כף חשמלית,טרמוס,ומיכל ששומר על הבקבוק חם. שירה : אנו חזרנו בסוף אוקטובר מאוקראינה,מעיירה המרוחקת ב-15 שעות מקייב. פמפרס וגרבר יש בחנויות. איזומיל כדאי לקחת והכי חשוב להביא נייר טואלט מצרך נדיר שם. אוכל עבורכם אין צורך לקחת מהארץ.המסעדות זולות ויש אוכל נהדר ככה שלא נפלנו אף פעם וכל לילה בילינו במסעדה אחרת. העיצה הכי טובה שיש לי לייעץ זה לא להוציא את הילד\ה מבית הילדים אחרי המשפט, תגמרו את כל הסידורים לבד וממש לפני יציאת הרכבת כדאי להוציא אותם.והכל משיקולים שאין לנו ביטוח בריאות עבורם.

ענבל*

New member
איזה יופי

מכיוון שכבר קיבלת המון טיפים נהדרים, רציתי רק להגיד לך בענין הספרים שממש אין צורך. אנחנו סחבנו איתנו לאימוץ הראשון (הורים טריים...) צילומים נבחרים מספרי טיפול בתינוקות, ככה ליתר בטחון. כמובן שלא הספקנו אפילו להציץ בהם. לכי עם האינטואיציות שלך. קחי בחשבון את החסכים בחום ואהבה של הילדה, את ההרגלים שכבר התקבעו בה, ותפעילי כל הזמן את כל החושים, לכי הכי רחוק עם מה שאת מרגישה. האינטואיציה שלך, הלב שלך, הם שיובילו אותך בדרך הכי נכונה. והעיקר, המון חיבוקים, המון מגע. זה עושה את החיבור נעים ומהיר.

למעלה