מצאתי !!! ../images/Emo13.gif
הנה : סמדר : הדברים ששמחנו שלקחנו היו הרבה צעצועים לבית הילדים - כך יכולנו לשחק עם איתי בביקורים (כולל איזו שמיכה שניתן לפרוש על הרצפה ולתת לו הזדמנות ראשונה לצאת מהלול ולחוות את העולם לא "דרך הסורגים"). חלק גדול מהצעצועים אח"כ השארנו שם, ואלו שהוא אהב במיוחד לקחנו איתנו חזרה. בעגלה שלקחנו לא עשינו שימוש כי בשדה התעופה ובמטוס הוא היה על הידיים. גרבר היה שימושי במטוס (מבית הילדים קיבלנו דייסה שהוא אוהב לנסיעה). מכיוון שנסענו עם הבת הגדולה, לקחנו לה המון משחקים ודברים להתעסק - הכל היה בשימוש. בקיצור, אני לא מרגישה כי יש משהו שמאד חשוב לקחת. דווקא הכי חשוב לוודא לגבי אנשי הקשר של העמותה שם והיכולת שלהם לעזור כאשר זקוקים למשהו לא צפוי. יסמין : אם יתנו לכם את הילד כדאי לכם לקחת איתכם (והכמויות יהיו לפי זמן השהות) - אוכל (מטרנה, גרבר, תה תינוקות כו´) - חיתולים חד פעמיים (מומלץ: האגיס), קרם לטוסיק, מגבות לחות לניגוב הטוסיק - חיתולי בד לשימושים שונים - מגבת\מגבות, סבון תינוקות, שמפו - סינורים חד פעמיים - בגדים להחלפה (תבררי מה המעלות ברומניה, נראה לי שעדיין קר שם!) - אקמולי (נרות או טיפות), מד-חום, צמר גפן וכו´ - צעצועים ואם את רוצה - את יכולה להביא מתנות קטנות למטפלות שלו (בושם, קוסמטיקה וכו´) וגם צעצועים לבית הילדים. שרון: חזרנו לפני שבועיים עם ניצן. מרומניה. לא לקחנו עגלה, ובדיעבד זה היה נכון, כי גם ככה נסחבים עם המון דברים וצריך לזכור שכל מה שלוקחים חוזר איתנו+תינוק על הידיים. לקחנו שק שינה לטיסה ולשדה התעופה שאפשר היה גם לחתל עליו. לקחנו אוכל, צעצועים, בגדים חמים (למרות שהיה מזג אויר מדהים). לפעם הראשונה לקחנו מספר צעצועים שהיו איתה עד היום ונתנו לה בטחון גדול יותר כשחזרנו איתה. בעיקרון יש שם הכל ואפשר לקנות הכל כולל אוכל וטיטולים כך שממש לא צריך להיסחב עם משקל עודף. זוהר : אנחנו חזרנו מאוקראינה בתחילת חודש ספטמבר השנה. רוב הזמן שהינו בכפר ליד קייב, שבו לא היה כלום! כך שלקחנו מאלף-עד-תו. גם ציוד לנו + אוכל שאפשר לסחוב, וגם ציוד לדפנה - אוכל (איזומיל - הכי קל לעיכול כאשר מחליפים מזון. גרבר לא הסכימה לאכול וגם היום לא). בגדים , כמובן בקבוקים וגם סבון כלים וסקוץ´. לאחר המשפט עברנו עם דפנה לקייב, ושם יש הכל! יש אוכל כמו בארץ וחיתולים ובגדים (אם צריך עוד). השתמשנו במנשא אינדיאני, וגילינו שזה יותר נח מעגלה כי ברוב המקומות יש המון מדרגות ומעלית פגשנו רק במלון ובשדה התעופה. מה שהיה חסר לי בעיקר זה טרמוס לשמירת מים חמים בזמן שיוצאים לסידורים ואין איך לשמור חלב מחומם. והילדונת - שתיהיה בריאה - כמובן לא היתה לה סבלנות לחכות לחימומים,גם כשהיינו במלון וחיממנו עם כף חשמלית, וגם בחוץ כשחיפשנו מקום עם מיקרו´. בקיצור - ממליצה עם כף חשמלית,טרמוס,ומיכל ששומר על הבקבוק חם. שירה : אנו חזרנו בסוף אוקטובר מאוקראינה,מעיירה המרוחקת ב-15 שעות מקייב. פמפרס וגרבר יש בחנויות. איזומיל כדאי לקחת והכי חשוב להביא נייר טואלט מצרך נדיר שם. אוכל עבורכם אין צורך לקחת מהארץ.המסעדות זולות ויש אוכל נהדר ככה שלא נפלנו אף פעם וכל לילה בילינו במסעדה אחרת. העיצה הכי טובה שיש לי לייעץ זה לא להוציא את הילד\ה מבית הילדים אחרי המשפט, תגמרו את כל הסידורים לבד וממש לפני יציאת הרכבת כדאי להוציא אותם.והכל משיקולים שאין לנו ביטוח בריאות עבורם.