איך מתמודדים אי האי ודאות

איך מתמודדים אי האי ודאות

אני חליתי בהוצקין בעבר ותטודה לאל בריאה כבר יותר מ14 שנים . לאחרונה מצאו אצל אחי מיאלומה נפוצה , עבר כימותרפיה ראשונה בבית החולים , הטיפול שונה ממה שקבלתי,אצלו יש אי ודאות לגבי מה קורה איתו זה התחיל מזה שדברו איתו ב1/6 על התוצאה של בדיקת מח העצם , ורק בסוף חודש שמיני אמרו בבדאות שיש מחלה ונדרש טיפול . הימים חלפו עליו בעבודה בלי הרבה דבורים על מה שיהיה איתו . יש לי בעיה עם ההתמודדות שלו ,בהכחשה שלו מהמצב שלו , הוא מפנים את הכאבים , הוא עובר כאבים קשים , מבקש חברה אבל לא מדבר דומם שוכב מבקש רגיעה מהכאב, הוא נשוי ואבא ל4 ילדים הקטנה בת שנה וחצי . המשפחה שבנה לא בדיוק תומכת בו או מפרגנת לו , רגילים שאבא בעבודה ניסיתי לתת לו את הספר של נורית כפיר אולי משם ישאב עידוד וחיוך אבל הוא ננעל בקושי מדבר ,ומתפתל מכאבים ,מתכווץ כולו מהתסכול והכאב אני רוצה לעזור אבל לא בטוחה שאפשר לעזור, אולי יש למישהוא רעיון? האם פה יש בוגר או מתמודד עם מיאלומה?

ihovav

New member
שלום לנסיכה,

אני שמחה לשמוע שאת בריאה היום. בקשר לאחיך, תראי, יש אנשים שלוקח להם יותר זמן להתמודד ובכלל להתרגל לרעיון. במיוחד לאדם בריא שרגיל לשאת על כתפיו עבודה (שלא בטוח שיוכל להמשיך בא תוך כדי הטיפולים...) ומשפחה בעלת 4 ילדים... אז אני מאמינה שהזמן יעשה את שלו. מעבר לזה, אם יש לך קשר טוב עם אשתו, אולי דרכה. ניסית לדבר איתה? לראות מה היא מרגישה? מה הקשיים והפחדים שלה? דרכה ובעזרתה אולי יהיה קל יותר להגיע לאחיך... אין לי הרבה ידע בנוגע למיאלומה, אני מצרפת קישור לאתר של האגודה למלחמה בסרטן. מאחלת בריאות במהירה והתמודדות קלה ככל האפשר!

החלטתי לעשות מעשה

כתבתי מה שכתבתי ואז הטלפון צלצל בקש ממני להתלבש לבוא איתו למיון הוא עם חום גבוהה לצערי הוא אושפז במחלקה שבה קבל את הטיפולים בחדר מבודד אבל שעזבתי לקראת 9 בלילה המצב השתפר בעקבות התרופות הוא נרדם כמה קשיים החיים עבורנו , כמה יקרה היא הבריאות הטובה שהיא משתבשת ,כמה סובל בן האדם , יצור אנושי בשר ודם ואולי זו הדרך להתמודד ללמוד להתגבר על הקשיים שהחיים מזמנים לנו להעריך את החיים הפשוטים והשגרה הברוכה שבאתי הביתה דברתי איתה שאולי אקח אותו לבידוד אצלי בבית עד שיתחזק ככה נבודד אותו מחיידקים , ככה אקל עליה , שהיא מטופלת בילדה קטנה בת שנה וחצי .ו3 ילדים מתבגרים שיש להן המון חברים .

ihovav

New member
כל הכבוד לך על האכפתיות והדאגה.

ומה דעתה של גיסתך על זה? (רצוי גם לשאול אותו לדעתו, בכל זאת הוא אדם בוגר בעל דיעה...) ובכלל מה גיסתך אומרת לגבי התחושות שלה במצב עכשיו? צריך גם לחשוב על השלכות אחרות. אולי, למשל, דווקא יועיל לו (למצב רוח...) לראות את הילדים שלו הרבה? בהצלחה בכל אשר תבחרו...

היא שמעה והבטיחה לישון על זה

ושלחה אותי לדבר איתו על זה אין משפחה נוספת שתוכל לעזור זה אני וזהו , האמא שלנו בבית אבות סיעודי, היא יתומה בלי משפחה מורחבת השכנים מנסים לעזור להם, ויש לה חברות , אבל ילדה קטנה ושובבה צריכה את אמא ואני יודעת שהאמהות מחייבת אותה יותר, אז אקח ממנה לכמה ימים את העניין הוא יתחזק ילך הביתה אנחנו גרים במרחק הליכה תמיד תוכל לקחת את הקטנה בעגלה ולבוא אלי אצלי. הגדולים יסתדרו לבד במשך כמה שעות .

ihovav

New member
בוקר טוב,

עכשיו נשאר לשאול אותו מה דעתו על זה... אני בטוחה שהם מעריכים מאוד את העזרה והרצון לעזןר שלך! שיחלים במהירה...

מיליתו

New member
../images/Emo45.gif וכל הכבוד לך

באמת, תשאלו מה הוא מעדיף... באופן כללי, בידוד עדיף לעשות רחוק מילדים בגיל גן ובי"ס יסודי.

קלאו11

New member
איזה מזל שיש לו אותך!!!

ואגב - כדאי לצפות מילדים מתבגרים לעזור יותר בבית.

דגנילי

New member
ואו איזו אחות שאת.. כל הכבוד!

אני מאחלת לו החלמה ותעדכני מה קורה

היום היה לנו יום טוב

תודה לאל הטיפול הראשון נגמר אחי בילה את השבת עם המשפחה שבנה וביום שני חזרנו לבית החולים עם חום גבוהה ולידים של הרופאים שליחים של רופא החולים בורא הכל זה היה צפוי מתי שהוא אבל לא כל כך מהר אבל כבר יש הקלה מאתמול בערב עדיין לא מדברים על השחרור לכן בנתיים שותקת אבל מכינה את החדר הנוסף עבורו . הוא לא שלל את האופציה אמר שיחשוב עליה . היום עשינו מעשה לקחתי את הנכדה הקטנטונת בלווי נכדה בוגרת יותר והפתענו את אמא בבית האבות היא שמחה מאד לביקור הלא צפוי שלנו ארוחת הערב הוגשה לה על מגש בחדרה והקטנטונת בת השנה וחצי הראתה לסבתא איך היא אוכלת עם מזלג ליד השולחן יושבת כמו גדולה ארוחת הערב היתה הצלחה הצלחת נותרה ריקה אפילו בקשה הסבתא תוספת של אוכל עבורה היום היה לנו יום נהדר

ihovav

New member
כיף לקרוא...

מקווה שהוא ירגיש טוב יותר כבר מחר ושיחלים במהירה. את אישה נהדרת...

למעלה