איך מתמודדים מול חברת ביטוח גדולה ?

ravidmos1

New member
איך מתמודדים מול חברת ביטוח גדולה ?

לפני כ10 חודשים פגע בי רכב שלא ציית לרמזור אדום ( לטענתו לא ראה שיש רמזור אדום ) .
הפוגע מודה ואין על כך ויכוח הוא גם רשם במקום שחור על גבי לבן שבוא מודה שעבר באור אדום כי לא ראה את הרמזור.
חברת הביטוח שלו שילמה חלק מהסכום שאותו קבע השמאי אך קיזזה 20% בטענה שיש לי " רשלנות תורמת " ( יש לציין שהפוגע הגיע מצד שמאל שלי שדה הראיה במקום הוא לקוי ואני עצרתי את הרכב ובגלל זה הוא פגע בכנף ולא בדלת ) .
הגשתי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות בגין יתרת הנזק ותוספות כמו ימי עבודה ( הרכב משמש כרכב עבודה ) .
קיבלתי את מכתב ההגנה שלהם ובו נאמר שהם לא מודים טוענים שלא בטוח שתיקנתי את הרכב למרות שיש את החשבון ממסוך מורשה על עלות התיקון והפירוט שלו כמו כן הם טוענים שהעלות של השמאי הייתה מופרזת .
שאלתי היא כזאת אני לא עורך דין ואני לא יכול להגיע עם עורך דין למשפט חברת הביטוח מן הסתם תשלח עורך דין לדיון איך אני אמור להתמודד איתו ?
האם יש איזו דרך להתכונן למשפט כזה ?
האם מכתב ההגנה של חברת הביטוח מנוסח בכוונה בצורה משפטית ( מודה יש שם דברים שלא כל כך הבנתי ) על מנת להפחיד ?
אני חייב לציין שאין ויכוח על כך שאני צודק והם שילמו את החלק הארי של הנזק אבל אני לא מוכן לספוג את השאר בטענה מגוחכת שאני תרמתי לתאונה .

אשמח לתשובות בכל זאת פעם ראשונה שאני תובע בבית משפט אבל אני חש צודק ובטוח שאני צודק.

תשובות:

1. קודם כל, אם זה תביעות קטנות, אז הם לא יישלחו עורך דין. אסור להם. אבל, מטעמם יהיה מישהו שיש לו מספיק ניסיון בתביעות כאלו, גם אם הוא לא עו״ד.

2. אם יש לך קבלות על התיקון - הם יכולים לבלבל את המוח עד מחר. יש מספיק פסקי דין של בית משפט שאומרים שאתה יכול לתבוע גם לפני התיקון (עם הצעת מחיר או עם חוות דעת שמאי), או אחרי התיקון (עם קבלות).

3. עלות חוות הדעת - גם, יש מספיק פסקי דין שמבטלים את הטענה הזו.

4. כתב הגנה של חברות ביטוח תמיד נראה מפחיד, אל תתרגש.

5. איך להתכונן לדיון - שלח לי אימייל, אשלח לך קובץ עם עצות. אם אתה עדיין לא סגור על מה לטעון, ואם התביעה שלך היא על סכום שמצדיק את זה, קבע פגישה ייעוץ עם עו״ד. זה יעלה לך כמה מאות שקלים, אבל תוכל לקבל רעיונות טובים לגבי איך להתכונן, ומה להגיד.

אסף

ravidmos1

New member
תודה .

תודה רבה עזרת לי מאוד ואפילו קצת הרגעת אותי שאני לא אצטרך לעמוד מול עו"ד .
המייל שלי [email protected] אשמח אם תשלח לי את הקובץ עם העצות .
כמו כן אשמח לדעת את התביעה הגשתי נגד חברת הביטוח של הנהג האם חושה שגם הנהג יתבע ע"י בכתב התביעה או שהוא חייב להיות נוכח בדיון ?
תודה רבה!!!!

ravidmos1

New member
שאלה נוספת .

אם לא רשמתי אותו בכתב התביעה המקורי יש דרך להוסיף אותו לכתב התביעה ?

למעלה