איך מתמודדים עם בדידות וכנראה חרדה

Nice Guy

New member
איך מתמודדים עם בדידות וכנראה חרדה

היי, פעם ראשונה שאני כאן. אני מחפש את המקום המתאים ואולי זה לא המקום אבל אין לי מה להפסיד אז אני פונה כאן לאנשים שסובלים מבעיה דומה לשלי ובכלל לשמוע עיצה טובה ולשפוך את הלב. אני סובל מתופעה שנקראת "מעי רגיז" לפי מה שלמדתי במהלך שנות סיבלי אין מזור לתופעה זאת, אומרים פשוט תלמד לחיות עם זה, מה שכן, שמתי לב וגם נקודה זאת ידועה שאחד הטריגרים לתופעה זאת היא החרדה. אצלי לפחות זה כל כך עמוק בתת מודע שאפילו כשאני לא חושב כבר על מה יהיה ואיך יהיה הכל מתחיל, כאבי בטן, ריצות לשרותים, רעשים מהבטן וכו'. העניין הוא שבזמנו חשבתי שאני בין הבודדים שסובל מבעיה זאת, ונוכחתי לדעת שזה ממש לא נכון, דיי הרבה אנשים סובלים מזה, איך מתמודדים עם החיים שממש סובבים סביב תופעה זאת ? אני מרגיש שכאילו החיים שלי קפאו בנקודה מסויימת לפני כ 11 שנה וזהו, חברים בילויים, הכל אבד, והבדידות , הבדידות פשוט הורגת את הנשמה את הגוף, ואין מזור. איך מתמודדים עם בעיה שלא נותנת לי ללכת לקולנוע כבר כ 5 שנים ? לצאת עם בחורה, זה כבר לא נושא שאני יכול לחשוב עליו, רק לחלום, וגם החלום מתחיל להעלם? מה סה"כ אדם צריך? לדעתי לא הרבה בכלל, חברים אמיתיים, אהבה, עבודה, וקצת נחת ממה שיש. אהבה, מילה גדולה , תחושה ענקית, אבל האם ישנם אנשים שכלל לא אמורים להכיר את הרגש? בטח תגידו שאין דבר העומד בפני הרצון, צריכים להאמין ולרצות והכל יסתדר, פעם חשבתי כך, אך כרגע וכבר דיי הרבה זמן אחורה אני ממש לא בטוח. ייתכן שאני מערבב כאן כמה נושאים ותחומים, אבל הכל נובע מאותה הבעיה, פחד להתפדח ברבים. בכל אופן, אשמח לשמוע מכל אחד ובמיוחד מאלו שסובלים מבעיה דומה, על דרכי התמודדותם, במיוחד בחגים כשכל כך קשה על הנשמה ורוצים קצת, טיפה נחת ופשוט, אין. NICE GUY

לילה טוב ../images/Emo29.gif

אתה כאן, אחרי חצות...NICE GUY עם כלבת לברדור
(ראיתי בהודעותיך לפורום כלבים
) שמרגיש בדידות... ומה אוכל להגיד לך כדי לעודד? אתה רוצה תמיכה מאנשים שסובלים מאותה בעיה, האם חיפשת פורום או קבוצת תמיכה שכזו דרך האינטרנט למשל? אלה חייך וזו מנת חלקך. האם באמת הכרחי להשבית את החיים לגמרי בגלל הבעיה? האם אין דרך אחרת לנגוס מהחיים חתיכות קטנות, נתנות לעכול במקום לוותר על חלומות לגמרי?

כתומית

New member
נייס גאי ../images/Emo140.gif

אולי זה כן אולי זה לא, ואולי הדרך לטפל בבעיה זה באמת לא לתת לה להשתלט עליך, מה שאתה סובל ממנו לפחות מבחינת סימפטומים יש אנשים שסובלים ממנו בגלל גורמים אחרים. דוגמיה - לפני שנה וחצי עברתי ניתוח הגבלת קיבה (לצורך הרזיה) מאז הבטן שלי נוטה לעשות רעשים עם או בלי קשר לרעב, מתי שבא לה להתבטא, בנוסף לכאן אני לא תמיד יודעת מה אצליח לאכול בטוח ומה לא כ"כ מה שיכול להביא לרצף גיהוקים מטופשים ומביכים, וזה כשלעצמו יכול היה לסגור אותי בבית מפני דייטים - אז במקום זה אני אומרת "רגע יש לה משהו להגיד" (על הבטן הקשקשנית) או "סליחה זה כבר עובר" (על הגיהוקים) והיה כבר מישהו ששאלתי אם הוא מוכן לשים חיתול על הכתף ולטפוח לי הגב... בקולנוע זה לא מפריע לאף אחד ואם כן אפחד לא יזכור אותך כזה ש"הרעיש" ואם אתה תצטרך ללכת לשירותים באמצע הסרט בקש מראש מהקופאית כרטיסים בצד הקיצוני שליד המעבר. אם יש משהו נוסף שתרצה שאגיב אליו - רק תגיד. אולי בכל זאת יש לך מקום כאן.

Nice Guy

New member
היי, את הראשונה שענית ממש לעניין../images/Emo13.gif

היי כתומית, תודה על תגובתך, את מתארת מצב שדיי דומה למצבי, העניין שאת קמה וממשיכה ותאמיני לי שהייתי כמוך בשנים הראשונות, עד שזה נמאס, נמאס לסבול, נמאס להיות מובך כל הזמן , נמאס הענין שלא יכולתי לתפקד כמו כולם ונמאס גם להביך אחרים , מבינה? כנראה שזה עניין של אופי, יש כאלה שלא גורם להם להסתגר וכנראה שיש כאלה שזה כן. ומקור הבעיה שלי, אצלך כנראה לא קיים או שפשוט את מתמודדת עם זה, וזה הרעשים והמבוכה שהרי את אומרת שאת ממשיכה הלאה וכך האמת צריך, לצערי הרב לא הצלחתי להביא את עצמי להתמודדות הזאת, לא משנה. בין אם מקומי כאן או לא, כבר נראה . תודה NICE GUY

כתומית

New member
היי שוב ../images/Emo41.gif

כתבת כך: הייתי כמוך בשנים הראשונות, עד שזה נמאס, נמאס לסבול, נמאס להיות מובך כל הזמן , נמאס הענין שלא יכולתי לתפקד כמו כולם ונמאס גם להביך אחרים , מבינה? מבינה בהחלט, אבל מה שמעניין אותי זה מה בעצם קרה אחרי השנים הראשונות. האם אנשים לא קיבלו את העניין הזה? עקצו/הציקו? האם זה אתה שלא הסכים לקבל מצב שאנשים מקבלים אותך כפי שאתה? אם הסיבה היא העניין הראשון - מי שחושב שהמגבלה המסוימת שלך מביכה אותו או מפריעה לו - שיצא בחוץ. אם הסיבה השניה היא זו שמבודדת אותך - אולי יש מקום לנסות שוב, לפעמים משהו שאנחנו סובלים ממנו הוא באמת רק סבל אישי. אני מדפדפת לי בראש תמונות של אנשים ומכרים, יש כאלה שהתופעות שאני חווה בין אם בעניין זה ובין אם תופעות הקשורות לחרדות שלי - הפריעו להם ומחייהם נעלמתי, אבל היו ויש רבים וטובים שזה בכלל לא מעניין אותם. ועוד נקודה... האם זה הדבר היחיד שמפריע לך בעצמך כאדם? במהלך חיי התמודדתי עם כ"כ הרבה עקיצות ועלבונות בנוגע לעודף משקל שפיתחתי הומור עצמי - וההומור הזה המשיך לשרת אותי בכל מבוכה או "פישול" או מגבלה. מה שאני מנסה לומר ומקווה שלא תיעלב - זה שאולי נכון לעד כה אתה משמר את הבעיה שלך בפרופורציה הלא נכונה, מה שנקרא עושה פיל מעכבר (עכבר מעיק ומציק בהחלט אבל עדיין עכבר) ולפעמים כשחוטפים יותר מידי דברים קשים הדברים האחרים מקבלים פרופורציות חדשות, קטנות בהתאם. ובאשר ל"כאן" כוונתי לפורום, אין כאן אנשים שהחיים עוברים עליהם בקלות, גם עליי לא, יש לי ימים טובים וימים גרועים, לא תמיד אני מתמודדת, לא תמיד מצליחה כשמתמודדת אבל משתדלת שהזמנים שאני מרימה ידיים יהיו יותר קצרים מהזמנים שאני לא. מקומך כאן בדיוק כמו שמקומך-איפה שתבחר להיות, גם בקולנוע, גם בדייט, גם בין חברים, ובינינו - אם יש מקום שבו שומעים את הרחשים הכי צובטים זה כאן, והם מהלב, מהראש, ולא מהבטן של אף אחד מאיתנו:)

למעלה