איך מתמודדים עם העבודה?

איך מתמודדים עם העבודה?

שלום לכולם לפני כמה זמן התגלה אצלי גידול סרטני ברחם. אני עדין לא מקבלת טיפול, כיוון שעוד לא גמרתי את כל הבדיקות שצריך, וכל דבר לוקח המון זמן. כמעט שבועיים לקח לקבל תשובה של MRI, ואז התברר שיש שני רופאים - אחד אומר שיש גידול והשני אומר שלו. גם הפתולוגים התווכחו שבוע ביניהם עד שהסכימו שיש סרטן, ועכשיו ביקשתי שישלחו למומחה שלישי, אבל החומרים נתקעו בשביתה של הדואר. בין הבירוקרטיה והבדיקות, הזמן עובר ואני מתמוטטת יותר ויותר מבחינה נפשית. כל הסידורים האלה מתישים אותי מבחינה נפשית. איך מתמודדים עם העבודה במצב כזה? אני לא מרשה לעצמי לקחת ימי חופש (שומרת אותם לימיםיותר קשים). איבדתי ריכוז, איבדתי סבלנות, אין ממש לא מסוגלת לתפקד. איך מתסדרים במצב הזה?

עבודה..

היי לך אני חושבת שמה שעובר עלייך עכשיו, הוא אחד השלבים הפחות פשוטים בתקופה הזו, כשאת עוד לא יודעת בדיוק מה קורה ומה הלאה ואיך עוברים עוד יום עם חוסר הידיעה הזה. חשוב שתזכרי שכל מה שאת עושה עכשיו, את עושה בשביל עצמך, את דואגת לעצמך. אם את זקוקה לזמן מחוץ לעבודה, אני חושבת שזה מגיע לך. אני בטוחה שאם תגיעה תקופת טיפולים שתדרוש ממך העדרויות ממושכות מעבודה, אני חושבת שזה מקבל התייחסות אחרת מחישוב פשוט של ימי מחלה לפי החוק. אולי כדאי שתגשי לממונה עליך ותנהלי איתו (או איתה) שיחה, תסבירי את המצב, תסבירי שאת זקוקה לחופש בשביל לטפל בכל העניינים הרפואיים. אולי יש אפשרות שתעבדי משרה חלקית כרגע. משהו שיתן לך את הזמן בשביל עצמך ולא תרגישי שזה מכלה את ימי המחלה להם את זכאית. בכל מקרה אני חושבת ששיחה עם הסביבה בה את עובדת היא משהו שכנראה רצוי שייעשה לפני שאת מתחילה טיפולים. גלי

אני לא רוצה לעשות את השיחה הזאת

עם מקום העבודה לפני שאדע מה קורה איתי. אם מדברים על כריתת רחם זה העדרות של ששה שבועות לפחות (אולי יותר). אם טיפולים אחרים - אני בעצם לא יודעת (כנראה כמה ימים בחודש). אם הרופאים הולכים על שמירת הרחם - זה אומר טיפולי IFV, שגם הם צורכים ימי מחלה (וכוחות נפשיים). אני מחכה לשיחה הזאת כשאדע מה קורה. אני מאוד מתקמצנת על ימי המחלה וימי החופשה האלה. אני מפרנסת יחידה בינתיים, ואני לא יכולה להרשות לעצמי קיצוץ כזה במשכורת, לא עם ההוצאות העצומות שהמחלה גוררת אחריה.

מצב לא פשוט

גם נפשית וגם פיזית את זקוקה לכוחות שלך. והתקופה הזו של חוסר הידיעה היא בהחלט תקופה לא קלה. תזכרי שמה שלא יהיה, זה לא מצב רגיל, הרי לא יחייבו אותך להגיע לעבודה במידה ואת עוברת טיפולים והשתמשת בכל מכסת ימי המחלה שלך. אם את חולה את גם זכאית לקצבת נכות לפחות לתקופת הטיפולים וגם יכול להיות שתוכלי להמשיך לעבוד בתקופה הזו לפחות במשרה חלקית. מעבר לזה יש לך עוד זכויות מביטוח לאומי. תראי בקישור המצורף. אבל באמת את כל ההחלטות האלה תוכלי לקבל כאשר תדעי מה קורה איתך. גלי

למעלה