איך מתמודדים עם חרדה בהריון לאחר הפלה?

taltal333

New member
איך מתמודדים עם חרדה בהריון לאחר הפלה?

אני בשבוע 7 אחרי ivf, לא מצליחה לשמוח ולהנות מההריון. לפני כחצי שנה הצלחתי להכנס להריון גם בivf, שבו העובר הפסיק להתפתח אחרי שבוע 7. שבוע לפני כן ראיתי דופק, שבוע אחכ כבר לא היה.
אני מודאגת מכל דבר קטן, בטוחה שפעם הבאה שאגיע לביקורת אשמע שהעובר לא שרד. אם זה היה תלוי בי הייתי הולכת כל יום לרופא לראות אולטרסאונד ולוודא שהעובר עדיין חי.
אם אני מרגישה טוב אני בטוחה שזה סימן רע (שהכל נגמר, שאפילו התסמינים המועטים של ההריון נעלמו), אם אני מרגישה רע אז זה *בטוח* סימן רע.
מה עושים? איך מתמודדים עם החרדה, איך מפסיקים למדוד את הסימנים (נושר לי השיער? יש לי בחילה? אני עייפה?)
אני כל הזמן בתחושה שאני עושה משהו לא בסדר שעלול להזיק להריון, ואפילו הדאגה מרגישה לי לא בריאה... אני במלכוד.
יש עצות? רעיונות להתמודדות?

תמרה126

New member
ככ מובן

עברתי את זה גם, הריון חרדתי עם מחשבות טורדניות ופחד תמידי. אני לא יכולה לתת תרופת קסם, ולהגיד שצריך לשחרר זה בערך הדבר האחרון שאפשר לעשות. העצה שלי אליך זה לחלוק את המחשבות והרגשות עם מי שמרגיש לך נכון, למצוא רופא מעקב שתוכלי לספר לו, וגם להבין שיש דברים שהם לא בשליטתנו. לצערי הגורל של חלק גדול מאיתנו (נשות הטיפולים) זה הפחד והחרדה. אבל עוד פוש של חוזק ואומץ לעבור את התקופה הזו יתן לך בסופו של תהליך ילד/ילדה מקסימים. אנחנו איתך עד הסוף. וכמובן לזכור שיהיה טוב, אין סיבה שלא יהיה.

hatalya

New member
אין לי ממש עצות

עברתי הריון אחרי שתי הפלות ועוד כמה כישלונות ivf זה היה לא קל, בעיקר בהתחלה. בהתחלה הלכתי הרבה לרופא, עד שהוא אמר לי להפסיק להגיע :) אני יכולה לומר לך שאחרי השקיפות טיפה נרגעים וסביב שבוע 20 החיים ממש משתפרים כשמתחילים להרגיש. עוד משהו קטן - היה לי מאוד קשה להתחבר להריון, לכן לא רציתי לדעת אם יש לי בן או בת. זה עזר מבחינת חוסר החיבור להריון, אבל בעזרת השם בהריון הבא ארצה לדעת ולהתחבר להריון.

שושי291

New member
מבינה מאד את מה שאת עוברת

אני כעת בהריון מתקדם, אחרי הפלה ובנוסף אובדן של תאום בהריון הנוכחי. כל ההריונות שלי הם מivf. מאד מבינה אותך ואת מה שאת מרגישה. יכולה לספר לך שהחרדות עד עכשיו (בשבוע 36) לא מרפות ממני. בהתחלה פחדתי מכל בדיקה ובעלי היה צריך לבוא איתי, כי נורא פחדתי ממה שיבשר לי הרופא בעקבות הבדיקה. בהמשך קצת נרגעתי, כשהתחלתי להרגיש את העובר בועט... אגב, קיבלתי גם דופלר ביתי ומשבוע 13בערך בדקתי כל יום את דופק העובר. אולי תרכשי לעצמך אחד כזה, כדי שתוכלי לבדוק בבית דופק מתי שתרצי.... בימים אלו, אני חרדה מאד לעובר. פוחדת מאד מסיבוכים בלידה, מלידה שקטה, מכך שמשהו יקרה בשבועות הקרובים עד ללידה, הרבה חלומות לא פשוטים....אז לא יכולה להבטיח שזה יעבור לך לגמרי.הרבה פעמים הריון אחרי הפלה הוא הריון לא פשוט רגשית וחרדתי. תנסי להעסיק את עצמך, אני יודעת שההתחלה מאד קשה ומלחיצה, אך השתדלי לעשות דברים שעושים לך טוב. תדברי עם העובר ותאמיני בו ובכך שהוא חזק וישרוד. תאכלי טוב, אל תתאמצי מידי, תנוחי. תעשי כל מה שביכולתך כדי להרגיש שמבחינתך את עושה את הכל. שיהיה המשך הריון קל ומשעמם!!

מובן בהחלט וקורה למרביתנו לצערי

הריון אחרי טיפולים ואחרי הפלה הוא הריון רגיש יותר כי אנחנו כבר לא תמימות ויודעות שזה גם יכול לצערנו להיגמר לא בידיים מלאות, אבל אם יש משהו שאני ניסיתי לעשות כל ההריון ועזר לי לשמור על שפיות זה פשוט לא לתת לפחדים להשתלט עליי.
ניסיתי כמה שיותר כן להתמקד בזה שאני עכשיו בהריון ואיזה כיף ולא לחשוב על הדברים שיכולים לקרות.
&nbsp
לי היה יותר קל לעקוב אחרי הדברים כי בתור הריונית בסיכון הייתה תקופה שהיו בודקים אותי פעם ביומיים ואז פשוט נשמתי מבדיקה לבדיקה. עכשיו בחודש תשיעי בודקים אותי בתדירות של פעם בשבוע וגם זה רק כי מזגזגת בין 2 רופאים: רופא נשים רגיל ורופא של היי ריסק ומודה שיש משהו מרגיע בזה.
&nbsp
לגבי הסימנים- בהריון הסימנים משתנים כל הזמן- יכול להיות מצב של סימנים חדשים וסימנים קודמים שנעלמים, יכול להיות שפתאום לא יהיה סימנים, יכול להיות שפשוט כל פעם יהיה משהו חדש שיצטרף לחגיגה- בתכל"ס זה לא אומר כלום על ההריון ופשוט מעצבן כי כל רגע יש התמודדות אחרת או שפתאום זה מלחיץ כי לא מרגישים משהו.
&nbsp
אני מודה שבגלל שלפעמים בקושי מרגישה אותה כי בקושי יש לה מקום לזוז כרגע (אני קטנת מימדים והיא גדולה) זה לפעמים מלחיץ אותי לא פחות מההתחלה ולכן גם קניתי מד דופק בייתי ואם ממש לא מצליחה להרגיש אותה (כנראה הפכה להיות חסינה לשוקולד
) אני בודקת וזה מרגיע אותי. מודה שהייתי נגד קניית דופלר כזה כי חששתי מאוד שזה ילחיץ אותי יותר אבל חוץ מפעם אחת שלא מצאתי כי היא פשוט זזה הרבה ולא הצלחתי לתפוס את הדופק ולא הרגשתי את התזוזות כמעט מרוב לחץ- הקפצתי את בעלי מהעבודה כי גם הרגשתי ממש רע ואז הוא בדק ומצא דופק (וגם לו לקח מלא זמן- חצי שעה ששנינו היינו על סף התקף לב).
&nbsp
תנסי להתמקד בהריון, לעבור מבדיקה לבדיקה ותנסי גם להתחבר- לי מאוד עזר להכין אלבום הריון עם תמונות אולטרסאונד וכל מיני תמונות שצילמתי וצילמו אותי וכשאקבל את צילומי ההריון השבוע אני אוסיף גם את אלה. קניתי כל מיני מדבקות מיוחדות ואלבום עם דפים חומים ופשוט לאט לאט עבדתי על זה.
&nbsp
חזקי ואימצי ונקווה שימשיך להיות חיובי

taltal333

New member
תודה על התגובות... אני עדיין בחרדה :)

תודה רבה לכל העוזרות והעצות... במשך השבוע האחרון היו לי בחילות איומות (כנראה בזכות גילוי באולטרסאונד של עובר2 קטנטן עם דופק מאחורי עובר1) וחוסר היכולת לתפקד מרוב עייפות ובחילה פשוט הרגיע את כל החששות שלי. אבל - לפני יומיים קמתי כמו חדשה, בלי בחילה ובלי עייפות, ממש חזרתי לחיים נורמליים, מה שכמובן שולח אותי בהיסטריה לחפש רופא או תור מוקדם לאולטרסאונד נוסף... אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם חוסר הוודאות הזו. זה הגיוני בכלל שסימנים נעלמים וחוזרים? יש לזה בכלל משמעות? יש בכלל חשיבות לגילוי מוקדם של אובדן עובר?!?

a morph

New member
אני כל כך איתך

גם אצלי ההריון הקודם (והראשון ever) הסתיים בהפלה עם השתלשלות אירועים מאוד דומה לשלך.
עכשיו אני בשבוע 7 להריון חדש ותקין (טפו טפו
), הבוקר סולקתי רשמית מיחידת ה-IVF למעקב הריון בקהילה ואני לא מבינה איך אני אמורה לשרוד את ה-3 שבועות שיש לי עד המעקב הראשון.
בשבוע שעבר הייתי בהיסטריה שאין לי בחילות וזה לא הגיוני ובטח משהו לא תקין... כעבור יום-יומיים קיבלתי "פיצוי" בדמות בחילות, לא נוראיות אבל באות בגלים ודי מציקות, וגם אני כמובן נלחצת כל פעם שהן נעלמות.
אבל הכי מציק זה הרגישות בשדיים... אצלי זה היה הסימן לפיו בכלל ניחשתי שאני בהריון, גם בקודם וגם בנוכחי, אז הנושא הפך אצלי לסוג של אובססיה בלתי נסבלת - גם הרגישות הזאת באה בגלים, יש בקרים שאני קמה וכמעט לא מרגישה את זה ואז נכנסת למרה שחורה ומספידה את הכל, ואז לקראת הצהריים-ערב זה חוזר ובגדול, וחוזר חלילה... שלא לדבר על זה שאני אשכרה ממששת לעצמי את השדיים כמה פעמים ביום...

אני לא יודעת איך, אבל נעבור גם את זה.
שיהיה לך הריון תקין ומשעמם ובידיים מלאות.

taltal333

New member
וואו זו בדיוק ההרגשה שלי

גם אצלי ההריון הקודם היה הראשון, שלא צלח מעבר לשבוע 7. בהריון הנוכחי אני כל היום רק סופרת בחילות ובודקת אם אני מספיק עייפה כמו "שצריך". קיבלתי גם אישור מדכא במיוחד של החרדה שלי, כשהלכתי לעשות אולטרסאונד חירום בעקבות החלשות הבחילות והעייפות, וגיליתי שעובר2 שהיה לו דופק רק שבוע שעבר הפסיק לחיות. תודה לאל שאחד עדיין שורד וגודל, אבל עכשיו החרדה שלי אפילו גודלת כשהוא נשאר לבד...
אני שולחת לך את כל ההצלחה שבעולם !! באמת קבוצת תמיכה מרגיש לי כמו הדרך הכי טובה להתמודדות עם הפחדים

למעלה