איך מתמודדים עם ילד בן 5 כמעט

יפעת32

New member
איך מתמודדים עם ילד בן 5 כמעט

שהחליט שהוא רוצה להחליף משפחה? הסיפור הוא כזה: הבן שלי נמצא כל יום אחרי הגן בביתה של המטפלת במסגרת צהרון. מאתמול הוא החליט שהוא לא אוהב אותנו כל כך ורוצה להיות הבן שלה! הוא מתעקש על כך גם היום ואפילו אמר את זה ליד הגננת. ברצוני לציין כי אין שום בעיה בבית. אנחנו הורים אוהבים ומעניקים לו הכל. מה הדרך הנכונה? האם פשוט להתעלם מזה עד שזה יעבור, או לדבר איתו?

מלמלה

New member
אני הייתי מתיחסת לזה בהומור

ושואלת אותו אם הוא מסכים שאני אקח ילד אחר שישן במיטה שלו וישחק במשחקים שלו ואם הוא נורא מתעקש אולי אפשר לנסות לדבר איתה שהוא יבוא אליה לכייף בשעות החשכה ושאלה יש לו אחים/ות ? ואצלה? כי לפני שנודלה לי הבת השניה הגדולה כל הזמן רצתה להיות בבתים שיש בהם כמה ילדים

יפעת32

New member
לשאלתך-אין לו עדיין אחים (לצערנו...

וכן, לה יש 3 ילדים. אבל הוא נמצא אצלה מספטמבר ורק עכשיו זה התחיל.

galya

New member
ילד שרוצה להחליף משפחה

הילד הגדול שלי הוא בן שבע וגם הוא בערך בגיל 5 החליט שהוא רוצה להחליף אמא ואבא, ושום שיחה איתו לא עזרה, עד שהמליצו לי על ספר טוב. אינני זוכרת את שם הספר, אך מסופר בו על ילדה שרצתה להחליף אבא, ואבא שלה לקח אותה לחנות של "אבאים". היא החליפה אבא, ואבא שלה הוצע שם לילד אחר. היא חזרה עם אבא אחר הבייתה, וארחי כמה ימים היא רצתה שוב את אבא שלה. היא הלכה שוב לחנות אבל אבא שלה כבר לא היה שם. ככה כל פעם היא החליפה אבא, עד שפעם אחת היא הגיעה לחנות ואבא שלה היה שם וחזר הבייתה.. הקראתי לילד שלי את הסיפור, בלי להסביר הרבה, ומאז, בבת אחת נעלמות הרצונות להחליף משפחה. בהצלחה

goldyboy

New member
יש גם את הספר

"מעשה באפרוח שביקש לו אמא אחרת". גם מומלץ

למעלה