איך מתמודדים עם כאב גופני?

לקשמי

New member
איך מתמודדים עם כאב גופני?

בעקבות כאבי גב שתוקפים אותי כבר די הרבה זמן (אבל עכשיו הם חזקים במיוחד), החלטתי לכתוב. יש לי מין הרגשה כזאת שכמו שפורקים כאב רגשי בכתיבה (כלומר זאת כמובן אחת השיטות), אני מרגישה שכתיבה תוכל להקל קצת על הכאב הפיזי. לפני שנה ויותר קניתי את הספר "לשלוט בכאב" של ד"ר ברוך אליצור. ספר מדהים מאוד בעיניי שנותן שיטות פסיכולוגיות להתגברות על כאבים פיזיים. חלק מהם אימצתי: כמו למשל דמיון מודרך, או לשיר בזמן שכואב... לא זוכרת אם היה כתוב שם משהו על לבכות ואני תוהה האם לבכות יכול להקל על כאב פיזי, כמו שכשבוכים בזמן כאב רגשי אז זה מקל. ויש את העניין של הצעקה, אני ממש מרגישה שהנקודה הזאת בגב שכואבת צועקת. אז שילבתי גם טיפול קונוונציונלי יותר, פיזיותרפיה וכדורים. טיפולי הפיזיותרפיה נגמרו (והאמת שקצת הזנחתי אותם ואת הבריאות בכלל, בגלל העבודה) אבל היום קבעתי תור לרופא, ליום חמישי. מה אתם עושים כדי להתמודד עם כאב פיזי?

liza26

New member
לוקחת מה שאפשר

יש כאבים שאני נותנת להם לעבור ומנסה להיות בפעילות כדי "לשכוח" מהם ויש כאבים, במיוחד כאבי ראש שאני מרימה ידיים ולוקחת אופטלגין למדתי כמה טכניקות לשליטה בכאבים,בעזרת נשימה או דמיון מודרך אבל לפעמים הכאב הוא כזה שאין לי כוח להתרכז אפילו. דרך אגב, הזכרת בכי-לבכי כן יש איזו תכונה לשיכוך כאבים בזמן הבכי משתחררים מלחים מהדמעות ועוד איזה חומר שיש לו אפקט הרגעה על הגוף.

BellA עלמה

New member
גם אני בזמנו קניתי את הספר

עם הטייפ זה עזר לי מאוד להמודד עם עם כאב וגם בעיות שינה שהיו לי. מה עוד? פעילות גופנית מתונה כמו מתיכות יוגה וטאי צ'י כרית חשמלית לחמם את המקום ואם זה לא עוזר אז ניורופן ומוסקול

כאב

כאב פיזי גורם לי ממש לתחושת חוסר אונים. זה מאד מפחיד אותי. עניין הצעקה שעליו כתבת מעניין אותי. את מרגישה שהוא מגיע מתוך מקום נפשי עמוק? אני חושבת שלואיז היי כתבה על הנושא הזה. אימי הלכה למרפאת כאב - שמשלבת טיפולים קונוונציונלים ולא קונוונציונלים בו זמנית - ויצאה משם מאד מאד מרוצה. מקווה שתרגישי טוב. תעדכני היום אחרי הרופא

BellA עלמה

New member
גם אני הייתי במרפעת כאב פעם

לפני כמה שנים. היציעו לי טיפול של לייזרים וזריקות אז ברחתי משם . הייתי עוד צעירה (שנות ה20) והפחיד אותי להתחיל בקטע הזה של זריקות.

לקשמי

New member
מעדכנת

חזרתי עכשיו מהרופא. הוא נתן לי שוב הפניה לפיזיותרפיה (מקווה שהפעם לא אזניח את זה בגלל העבודה) והמליץ מאוד על שחיה. אז יש לי קאנטרי קלאב ממש ליד הבית (מעל הדיזנגוף סנטר) ולמרות שזה ליד הבית שלי מעולם לא הייתי שם. אולי זאת ההזדמנות. פעם דווקא הייתי שוחה המון, היה לי מנוי בקאנטרי אחר (כשעוד לא גרתי בתל אביב) וממש אהבתי את זה. יהיה נחמד לחזור לזה ובמיוחד עכשיו, שזה לא רק נחמד, אלא גם מדובר בבריאות. אז בינתיים אני אקנה כרטיסיה, אולי יותר מאוחר אעשה גם מנוי. למרות שהקאנטרי הזה יקר, החלטתי שאני לא חוסכת בבריאות. אני עוד צעירה וצריכה את הגוף הזה חזק ובריא עוד הרבה שנים. כדאי שאשקיע עכשיו בזה.

הי לקשמי, שתי שאלות

1. האם את יודעת את מקור הכאבים? באופן כללי מבלי לדעת, ממליצה לך מאדד על פעילות גופנית יכולה לשפר את טונוס השרירים, מפרקת מתחים שנובעים גם מסיבות רגשיות ויכולה לשפר את המצב. 2. אם לא התגלתה סיבה פיזיולוגית ממש לכאבים, נסי לפנות להומאופט שבתחום גונפש שברפואה המשלימה יכולים לתת מענה. היות ואני מאמינה מאד בחיבור הגופנפש, מאד התחברתי לרעיון שלך להוציא/לפרוק החוצה בכתיבה מה שאת חושבת/מרגישה. תרגישי טוב במהרה!!

s h i r k u s h

New member
שנים סבלתי מכאבי בטן...

שמקורם ב"בטן עצבנית", כלומר זה משהו רגשי, לא פיזי. עשיתי כל בדיקה אפשרית ובסוף למדתי דרך "שיטת גרינברג" איך לנשום בצורה נכונה במיוחד כשיש את הכאב וזה ממש עזר לי. בד"כ כשכואב לי משהו מנסה להתרכז בדברים חיוביים, להעסיק את עצמי כדי לא לחשוב על זה ואז הכאב בד"כ עובר.

s h i r k u s h

New member
דקות ספורות בד"כ...

במקרים נדירים- קצת יותר
ככה אני בלי ה"קל בטן" המעצבן הזה שתמיד הייתי לוקחת, פשוט אני מרגיעה את עצמי בעזרת הנשימות.

למעלה