איך מתמודדים עם לחץ?

Elsewhere

New member
איך מתמודדים עם לחץ? ../images/Emo4.gif

היום נכשלתי במבחן מחצית של בר אילן. וחמש דקות אחרי שיצאתי מהמבחן, קלטתי איך יכולתי לפתור את שני התרגילים שלא הצלחתי [מתוך ארבעה]. והכל בגלל לחץ- סיימתי את השניים האחרים אחרי 45 דקות. הייתה לי שעה ורבע לפתור את שניהם, זה לא שלא היה לי זמן. לקחתי הפסקה של שתי דקות, נשמתי, ניסיתי להירגע... זה כלכך לא הלך. מה עושים במצבים כאלה? ואיך מתמודדים עם כישלון? כי אני ממש על סף ללכת ולהרביץ לעצמי, על זה שלא הלך לי וכמה שהכל אשמתי.
אוף.

Dizen

New member
עצה קטנה ../images/Emo9.gif

גם לי הייתה את הבעיה הזאת במבחנים. כמובן שנזכרו להגיד לי את זה רק כשסיימתי תיכון, אבל אולי לך זה יעזור: עשה לך חוק לא לצאת מהכתה עד שתם הזמן של המבחן. מה אכפת לך? שב, תבהה קצת. גם אם אתה בטוח ב-100% שסיימת ושאתה סתם מבזבז את הזמן, זה לא משנה - השאר לשבת. בשלב מסוים, פשוט ישעמם לך ואז תתחיל לבדוק את התרגילים. ואז אולי תגלה טעויות, או תבין למה לא הצלחת תרגיל מסוים. אז אולי בסופו של דבר לא יספיק לך הזמן שנותר, אבל לדעתי זה עדיף מהמצב שתיארת בהודעה. מקווה ממש שזה יעזור איכשהו
ואיך להתמודד עם כשלון? שאלה טובה. אשמח לשמוע את התשובה, אני זקוקה לה מאד. [
]

silverhawk

New member
ואם כבר, כשאנשים יוצאים ממבחנים הם

תמיד מדברים על השאלות שהיו. גם במבחנים רגילים וגם בבגרויות. שבו מראש במקום קרוב יחסית לדלת, וכשאתם מסיימים פשוט המתינו והקשיבו... עד שיימאס. אם לא יעזור - בטח לא יזיק.

resputin

New member
מסכים.

גם לי הייתה בעיה דומה, במיוחד במבחנים במתמטיקה, היות וכל מבחן שהיו יותר מילולי, גם אם לא ידעתי את התשובה, יכולתי לסבן סביבה ולנסות לקבל לפחות חלק מהקרדיט. מתמטיקה זה או שיש לך, או שאין לך [אצלי פשוט אין.
] - אבל השיטה של לשבת, לנשום ולחכות מועילה, במיוחד אם יש לך זמן רב עד תום המבחן. שב, חכה כמה דקות, אפילו חצי שעה ואז בקור רוח תעבור על התשובה. או שפשוט תתחיל את התרגיל מחדש בעמוד אחר. לרוב זה עוזר. איך מתמודדים עם כשלון? בעזרת העובדה שלרוב יש לנו הזדמנות שניה ושגם אם נכשלנו זה לא סוף העולם. אז נכון, זה פוגע לנו קצת באגו ואולי דופק גם תוכניות אחרות בדרך, אבל כל עוד חשוב לנו להצליח אנחנו נשנס מותניים ונעבוד קשה בשביל להצליח. עדיין נכשלים? אז צריכים לקבל את העובדה שאנחנו לא מושלמים בכל דבר, עד כמה שזה לא נעים לשמוע. לפעמים להכשל גם יכול להיות בריא.

De-Panther

New member
לאמץ את הגישה שלי..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

טוב נו אז נכשלתי במבחן ב(הכנס כאן מקצוע משעמם) סה"כ מבחן

noosh

New member
../images/Emo45.gif עצה מעולה

אמנם לא הצלחתי ליישם אותה במבחנים במהלך השנה, אבל בבגרות במתמטיקה הכרחתי את עצמי לשבת עד הסוף. פשוט פתרתי אותה שוב ושוב ושוב ושוב ואז העתקתי הכל. חוסר סבלנות ומהירות הם הטעויות במתמטיקה לא חוסר הבנה של החומר. פשוט תכריח את עצמך לשבת ולפתור ל-א-ט. זה קשה אבל ככה זה עובד. (אני, ד"א, עוד לא התגברתי על זה בפיזיקה)

למעלה