איך מתמודדים עם מרפסת שאין לה נוף?

federbar

New member
איך מתמודדים עם מרפסת שאין לה נוף?

המרפסת בנויה בין קיר תומך בגובה של שלוש קומות ובין הבנין עצמו המתנשא לגובה של 10 קומות. המרפסת נותנת לבעלת הבית תחושה של בור ולא של מקום שאפשר ליהנות ממנו. ראוי לציין שמדובר במשפחה דתית שזקוקה למקום לשם הקמת סוכה. האם ישנו פתרון עיצובי שיוכל במסגרת תקציב מוגבל לתת תחושה מאווררת ממקום שנותן תחושה של מקום סגור. הגודל של המרפסת הוא כ20-22 מטר רבוע. תודה מראש על העזרה

federbar

New member
לא כל כך...

גם הקירות משני הצדדים האחרים לא מוסיפים תחושה מאווררת. נראה לי שהפתרון חייב להתמקד בשטח הקיים ללא אפשרות פזילה החוצה. תודה בכל אופן

אם אני מבינה נכון את הסיטואציה

< היה נחמד להתיחס לתוכנית > הייתי מסתירה את הקיר בצמחיה מטפסת עשירה, כזו שתקח את תשומת הלב מהקיר.

g73

New member
אני מסכימה עם התשובה האחרונה

צמחיה נכונה זה הפיתרון למצב כזה וניתן לתת אשליה של חוץ ואוויר היתי פונה למשתלה טובה ליעוץ מה מומלץ מבחינת אור גדילה לגובה ועמידות בהצלחה

federbar

New member
האם יש אפשרות לקבל הפניה...

לחומר קריאה רלוונטי לנושא? ושוב, תודה מראש על העזרה.

g73

New member
תשובה

אני מציעה לך שוב לפנות למשתלה הם בדרך כלל ימליצו לך ישר לפי הנתונים של אור כיוון המרפסת ועוד... מה כדאי לשתול אני חושבת שהכיוון צריך להיות שיחים גבוהים שניתן לגזום כמו הדס,או מטפסים שיצרו חיץ היתי מדרגת גם עם שתילים נמוכים של פרחים עונתיים למטה ,דבר היוצר תחושה של עומק(מדרגות גובה) פחות או יותר את יכולה לצייר להם את המרפסת והם ייעצו לך אני לא יודעת על חומר קיים אבל בהצלחה

למעלה