איך מתמודדים עם עומס בעבודה?

k a y o

New member
איך מתמודדים עם עומס בעבודה?

שלום אני עובדת במקום כמעט שנה ויש עליי לחץ עבודה גדול בנושא שאין לי כל כך נסיון( מעסיקיי ידעו ששכרו אותי שהיני חסרת נסיון) העניין הוא שאני תמיד מרגישה אשמה ושאני לא עומדת בצפיות למרות שעוד עובדים במשרד מתלוננים על לחץ ועל עומס של עבודה אני לוקחת את זה מאוד ללב, נשארת עד שעות מאוחרות ( למרות שיש לי בבית שתי ילדים) ואף לוקחת עבודה הביתה, לוקחת מינימום של הפסקות במהלך היום אבל זה לא עוזר אני לא מצליחה להתגבר על העומס ולהרגיש שאני טובה יש לי גם בוס שכל הזמן מעיר הערות על העבודה שלי מה שמוסיף לתחושה שאני אף פעם לא טובה מספיק. העבודה השתלטה לי על החיים אני חושבת על העבודה גם כשאני בביית, כל כך חשוב לי להיות טובה במה שאני עושה אבל זה אף פעם לא מצליח לי למרות שאני ממש משתדלת. מה עוד אני יכולה לעשות מבחינתי אשמח לטיפים ורעיונות

היי../images/Emo13.gif

מספר נקודות למחשבה: א. לא כל עובד במשרד שמתלונן על לחץ ועומס - אכן יש לו לחץ ועומס. ב. למרות שאת נשארת שעות נוספות ואף לוקחת עבודה הביתה הלחץ לא קטן. חשבת שאולי את לא אשמה? יכל להיות שהמעביד שלך חוסך בכ"א על חשבונך? ג. אם הבוס מעיר לך הערות, תעני לו חזרה. תאמרי לו שהקף העבודה שלך לא רציונאלי. זה לא עבודה לאדם אחד אלא ל3 אנשים. ד. אסור להגיע למצב שהעבודה משתלטת על החיים. יש שעות לעבודה ויש שעות למשפחה. את פוגעת בעצמך ובמשפחתך, ובסופו של דבר הבוס שלך לא מרוצה, את לא מרוצה, ומשפחתך לא מרוצה. ה. דברי עם הבוס, אם הוא לא יוסיף כ"א אזי לא תוותר לך ברירה ותצטרכי לחפש מקום אחר שישאיר אותך שפויה.

k a y o

New member
אולי אני איטית

כל מה שאת אומרת הוא נכון אבל אני חושבת לעצמי אולי אני איטית? אולי הפחד מלעשות טעויות מעכב אותי? הבוסים מעליי כל הזמן אומרים על איזה לחץ אני מתלוננת הם טוענים שאין עלי לחץ הבוס שלי פעם אמר לי שאני לא עובדת נכון שלא אמור להיות לי לחץ. אני עובדת כל כך הרבה ויוצאת לפגישות עם לקחות ועם נותני שירות ועדיין הם נטפלים דווקה לדברים שלא הספקתי ושעדיין לא עשיתי, אני מרגישה שאני במירוץ נגד השעון אבל אף פעם לא מספיקה הכל זה מאוד מאוד מתסכל בסך הכל אני אוהבת מה שאני עושה אני תמיד שואלת את עצמי האם אני לא בסדר על כך שאני כל כך משתדלת אבל אף פעם לא עומדת בדרישות? אף פעם לא יגידו לי מילה טובה רק הערות כל הזמן. אני כבר לא יודעת מה לעשות קאיו

אם

נצא מנקודת הנחה שאת איטית. הרי את מכפרת על זה בכך שאת: -נשארת שעות נוספות -לוקחת עבודה הביתה -מקצרת/נמנעת מהפסקות עדיין הבוס לא מרוצה. ומה איתך? את מרוצה? תהיי יותר אסרטיבית ותאמרי לו שיש צורך בתוספת כ"א. תעשי בדיוק ההפך ממה שאת עושה היום. תקחי את ההפסקות שמגיעות לך. אל תקחי עבודה הביתה ןאל תשארי שעות נוספות. כשהבוס ישאל למה את לא מספיקה, תאמרי לו שיש צורך בתוספת כ"א. האחריות היא שלו יותר משלך. העבודה אינה עבדות. טיפ: במקומות בהן עבדתי שעות מטורפות ללא הפסקות מ 7.00-21.00 העריכו אותי רק כשעזבתי והביאו 3 אנשים במקומי. במקומות בהן עבדתי כמו כולם, לקחתי הפסקות כמו כולם ולא נשארתי שעות נוספות (רק לעיתים רחוקות כשלא היתה ברירה), העריכו אותי. תעשי רגע חושבים. אם את רוצה לחיות בעבדות? עבודה אינה עבדות. את לא אמורה לחיות כך.

k a y o

New member
אני אעשה את זה

את צודקת, אני מאוד מתאמצת אבל גם כך הבוס לא מרוצה אז אני אעבוד כרגיל,וכשהוא יפנה אליי עם טענות אני אבוא אליו עם רשימה של דברים שכן עשיתי ואסביר לו בדיוק מדוע לא היה לי זמן ואני אהיה תקיפה כי רק ככה הוא יבין תודה קאיו

למעלה