איך מתמודדים עם עליות וירידות בחיי הנישואין?

טושטוש15

New member
איך מתמודדים עם עליות וירידות בחיי הנישואין?

אנחנו נשואים כבר 10 שנים ואני עדיין לא מצליחה להתמודד עם השינויים הקיצוניים האלה. כנראה בגלל שאצל בעלי זה מאוד קיצוני. הוא כמו 2 אנשים בגוף אחד. הוא יכול להיות מדהים איתי, אוהב, עוזר עם הילדים ואני מרגישה מאושרת, ואז פתאום, וקשה לי להסביר מה קדם למה, ואולי גם לי יש יד בדבר, הוא נהיה קריר, מתרחק לקצה העולם השני. כיוון שהוא עובד כמורה, חוץ מפעמיים בשבוע שהוא חוזר מאוחר בגלל לימודים, הוא כל אחה"צ בבית (וגם אז אני חוזרת מהעבודה). כשהוא במצב רוח המרוחק הוא פשוט יושב מול המחשב או רואה טלויזיה. אפילו 2 הילדים שלנו למדו להתרחק ממנו בתקופה הזו. פשוט כל פעם שהם נגשים אליו אז הוא אומר שהוא עסוק. וכמובן שכדי לא להפיל עליהם את החבילה הזו אז אני עושה הכל כדי שהם לא יפגעו (למרות שאני בטוחה שהיחסים בינהם יהיו עכורים כשהם יגדלו ויהיו מתוסכלים גם כמוני מהתקופות האלה). מאוד קשה לי בזמן הזה. זה יכול להימשך שבוע, או קצת יותר. זה לא שאנחנו ברוגז בזמן הזה, אבל בקושי מדברים. אני מאוד כועסת עליו שהוא לא עושה כלום בתקופה הזו, מתרחק מהכל, כולל המטלות שלו, כולל אישתו וכולל הילדים. אח,כ זה עובר לו. והוא נהיה מדהים ואני מזכירה לעצמי שזו רק תקופה. כמוב שדיברנו המון על זה. יותר נכון אני איתו כי הוא מאוד מופנם. הוא אמר לי שבזמן הזה פשוט לתת לו להיות לבד. לדעתי זה ממש חסר רגישות וילדותיות. כמובן שהתחננתי שנלך ליועץ והוא טען שאין סיבה, או פשוט שהוא לא מסוגל להתחבר לזה. אז הלכתי לבד. כמה חודשים. ובסופו של דבבר היועצת אמרה לי שאם אני מעוניינת להשאר נשואה לו, וכיוון שהוא לא מוכן או רוצה להשתנות, לנסות להתעלם מההתנהגות שלו בזמנים האלה. ניסיתי. בחיי שקשה לי. הייתי מעדיפה שיחזור מאוחר ושלא אראה אותו. הדבר היחדי שעוזר זה פשוט שאנ יאלך להתעמלות או משהו אחה"צ והוא ישאר עם הילדים. אני ממש מתוסכלת. הפסקתי ללכת לטיפול כי הבנתי מה הפיתרון רק שקשה לי ליישם כי בימים האלה, כמה שאני משתדלת, אני תוקפת אותו על זה שהוא כמו פרזית ולא עושה כלום. למרות שרב הזמן אני באמת כבר לא אומרת לו כלום. אבל הניכור הזה מפחיד. ואת יודעת מה עוזר להפסיק? אם אני מתחילה איתו, שוכבת איתו ואז עוזרת לו "לרדת מהעץ". אבל כבר לי קשה לעשות את זה שאני כל כך כועסת ופגועה. יש לנו 2 ילדים, הקטן כבר בן 3 ואני כבר בת 34 ואני מתה לעוד ילד. אני יודעת שאני לא רוצה להיפרד איתו ואני יודעת שהוא אבא טוב (בתקופות הטובות) ועדיין אני חוששת מהעול הגדול שיפול עליי עם עוד ילד. וזה גם מלחיץ אותי. אשמח לקבל תובנות ממך. ושוב, לגבי ייעוץ זוגי-אין סיכוי.

ממה שספרת, נראה שבעלך זקוק לעזרה.

התנהגות שהיא הפכפכה ללא סיבה נראית לעין נובעת מקושי פנימי שבעלך נושא איתו אולי מילדותו והתבגרותו ואולי במשך השנים הצתברה תוקפנות שמתבטאת באופנים שאת מתארת. להתעלם לא נראה לי יעזור לו לעשות שינוי אלא לתמוך בו שילך לטיפול. אינך צריכה להיות מוכנה לחיות באופן כזה ותשתפי את בעלך ברצונות ובמחשבות שלך. הקושי שלך מתבטא כמובן בזוגיות כאשר בעלך מסתגר ומתנתק מהמשפחה אבל הפיתרון צריך להיות בצורה של טיפול. תעודדי אותו, תציעי ללכת איתו ביחד ותבטיחי לו לעזור ככל יכולתך אבל אל תוותרי על כך שילך לטיפול. יש לכם אחריות על ילדים צעירים ועל בריאות הנפש והשמחה שלהם וזה נחוץ והכרחי בשבילם ובשביל אחדות ושלום המשפחה. מקווה שישתף פעולה.

טושטוש15

New member
את חושבת שיכול להיגרם נזק לילדים?

כי זה הכי מפחיד אותי. כי מצד אחד הוא אבא טוב. מעולם לא קילל או הרביץ. כן יש לו נוכחות בחיים שלהם אבל בתקופות האלה זה רק אם אני איננה (בהתעמלות או בבקרים כשהוא מארגן אותם כי אני בעבודה). הם כבר למדו לפנות אליי בבקשות. לגבי הזוגית ביננו, אני מרגישה כאלו אנ ימתקדמת על הביצים. מצד שני, לגבי טיפול, כבר דיברתי איתו והסברתי לו את הקושי והאחריות שלו ביחסים האלה. הסברתי לו שהילדים רואים אבא בדיכאון אבל הוא אמר שאם אני לא אעשה מזה סיפור לידם זה יעבור חלק יותר. האמת שזה נכון. אבל עובדה שבא לי להתפוצץ. והוא לא מוכן ללכת לטיפול. נראה לי שגם אם אני אאיים בגירושים הוא לא מוכן. פעם הוא בא איתי כשהלכנו לטפל בבעיה של הבן שלנו והוא אחרי 2 טיפולים הפסיק. הוא ממש לא היה מוכן להתחבר לזה. במיוחד שהוא חושב שהוא רוצה את השקט שלו.את המרחב שלו כשהוא זקוק לזה.

חשוב שתטפלי בדברים לא מתוך פחד אלא כדי לשפר

את המצב הלא טוב כיום. ילדים נפגעים כאשר להורים לא טוב והם רבים, לא מסתדרים מביעים כעס. מדובר בכך שהילדים גדלים בבית עם אבא הפכפך ואמא שקשה לה עם זה והיא כועסת, עצבנית וכו... מה קורה לבעלך כאשר הוא מתנתק? מתי זה קורה לו? זה קורה בזמן מסויים ביום? צריך לנסות לנתח את הרגשות האלה שלו ואם הוא לא מוכן ללכת לטיפול נסי לעבוד איתו על זה ביחד ולנסות למצוא את הדפוס אם ישנו כזה. תנסי לרכך אותו וברגע של כייף ולא כשהילדים בסביבה תדברי איתו באהבה ותגידי לו שאת רוצה שתמיד יהיה מקסים כמו עכשיו ושקשה לך ואת סובלת כאשר הוא מדוכא ושאולי כדאי לנסות להתייעץ אצל פסיכולוג או פסיכיאטר למפגש אחד. לא צריך לעשות מהלכים קיצוניים אבל את כן צריכה לעשות הכל בעדינות כדי שיטפל בעצמו.

למעלה