איך מתמודדים

איך מתמודדים

שלום, אני אמא של שני ילדים אחת בת 4 והשני בן שנה +, לאחרונה הבת הגדולה התחילה בהתנהגות מוזרה, היא בוכה על כל דבר, היא בוכה שהיא מתעררת בבקר, בלילה כשהיא רוצה פיפי היא בוכה במקום לקרוא לנו כפי שעשתה בעבר, היא בוכה כשהיא הולכת לישון, בוכה בבקר שמנסים לארגן אותה לגן. היא גם הפכה להיות מאוד עקשנית. מעין מרדנית קטנה בבית. היא ילדה טובה בסך הכל, אבל זה מטריף אותנו. ניסנו כל מיני שיטות, להקשיב לה למרות הבכי, להתעלם מהבכי ולבקש לדבר במילים, להתעלם כל עוד היא בוכה. היא מערימה עלינו קשיים יומיים. היא פשוט לא אותו הדבר כפי שהיתה בעבר. אני אובדת עיצות. לדוגמא הבקר היא סירבה להתלבש והכל נעשה בשידולים (בלי הבטחות לחיזוק חיובי כגון ממתק או לבצע יצירה אחה"צ), אחרי שהתלבשה, היא סירבה להסתרק ולצחצח שיניים, אחרי שאמרתי לה שהיא תלך לגן כך, היא ישבה בצד כ 15 דקות וחשבה אם כדאי, אחרי 15 דקות שבתי אליה ואמרתי שאם היא לא באה עכשיו היא תלך לגן כך, היא לקחה את הזמן שלה אך בסוף הגיעה לסדר את השיער ולצחצח שיניים, וגם זה לווה בבכי, אני לא רוצה את הגומייה זו וכו'. אתמול שהיא קמה משינת הצהריים, התכוונו לצאת לטייל, לקח לנו 20 דקות לארגן אותה, היא פשוט לא רצה לשתף פעולה. מה עושים?

למעלה