איך מתמודדים?

איך מתמודדים?

אני לא באמת מחפשת עצות פרקטיות (לפחות לאו דווקא במסגרת הודעה זו) אלא אם כן יש לכם משהו ממש טוב ואשמח לאמץ...
אני סה"כ רוצה לשתף במה שעובר עלי.

כבר שנים ברור לי שהמצב הנפשי שלי גובל בדכאון, אפילו שלא אובחנתי מעולם.
לפרקים זה כמובן משתפר.
יחד עם זאת, תמיד חוזרות הנפילות.
אני מודעת לזה שגברה בי הנכונות להתמודד עם זה ולטפל בזה, אחרת לא הייתי שבה לנסות טיפול תרופתי אחרי הימנעות ברורה ונחרצת.
פתאום לא מאיים עלי לדבר ולהודות שאני בדכאון ושאני מטופלת תרופתית.
אמנם לא מכריזה על זה בריש גלי אבל לא מסתירה את זה כל כך.
אני פשוט חושבת שכלל הדברים בחיי, לא כולם חייבים להיות מיודעים במה קורה באמת אצלי, לכן לא משתפת את כל העולם אבל בהחלט יש אנשים שיודעים.
אני גם מסתובבת עם תיק שמכיל את כל הכדורים ולוקחת מתי שבא לי, יודעת שזה עלול להעלות שאלות.

אני תמיד חושבת אם באמת אני צריכה לקבל אבחנה של דכאון.
האם זה ישנה משהו בהרגשה שלי הפנימית?
מצד אחד, אולי ההכרה בכך תכניס בי יותר מוטיבציה לטפל בזה ולתקוף את הדכאון אבל אולי גם תגרום לי לוותר לעצמי יותר.
אבל אני מודה ששמתי לב שמפחיד אותי שאם כן אלך לפסיכיאטר, הוא לא יגדיר אותי כדכאונית.
אני פשוט אדם די מתפקד למראית עין וגם קשה לי לדבר ולהפתח ולשתף באמת במה שאני מרגישה וחושבת.
תמיד לחייבת להראות מתוקתקת ואיכשהו גם יוצא שאני מחייכת, כאילו כל הזמן בהסתרה גם מבלי להתכוון לכך.
כל הזמן אני מרגישה שאני מסווה את מה שעובר עלי באמת.

הייתי גאה בעצמי כשבאחד מביקוריי אצל רופא המשפחה באתי ואמרתי לו שאני מרגישה שאני בדכאון.
אבל שמתי לב שאילולא במהלך המעקב שלו על המקרה שלי והשאלות שהיה מפנה אלי בביקורים אצלו הרבה דברים לא היו עולים.
למשל באחד הביקורים האחרונים שאל אותי על מחשבות אובדניות ודי ניסיתי להתחמק והוא קלט את זה ואז איכשהו יצאתי מזה בצורה מעודנת.
לא העזתי לדבר על כל המחשבות שלי על מוות כי חשבתי שלמה זה טוב הרי בגדול כרגע לפחות אין לי כוונה אובדנית, גם אם בפועל אני חושבת הרבה על כמה שבא לי למות.

במציאות שלי, הרבה דברים קטנים ופשוטים יכולים להוות טריגר לנפילה או הדרדרות.
ואחד הקשיים שלי הוא באמת להוציא את מה שיש לי, החל מלדבר על זה וכלה בלהראות את זה.
אני מציגה את עצמי כעצלנית ודחיינית ובגלל זה לא עומדת במטלות שלי בלימודים אבל זה הרבה יותר מזה, אין לי כוחות נפשיים להתמודד עם הכל, זו אל רק עצלנות אלא תוצר של דכאון.

אני לא יודעת מה המטרה של ההודעה הזו באמת אבל רציתי לשתף ולפרוק.
זה די קשה להיות כלואה בתוך עצמי כל כך.
במיוחד שאני מחכה לנפילה הבאה...

Lady Stark

New member
הי יקירה

קודם כל, אני לגמרי בעד לא להסתיר. ומשתדלת להיות פתוחה בנושא עם אנשים בחיי, כי המצב הזה הוא לא משהו שאנחנו צריכים להתבייש בו.
לגבי אבחנה. הסיבה לקבל אבחה היא על מנת שתוכלי לטפל כמו שצריך בקשיים שלך. במקרה שלי, למשל, האבחנה היתה השלב בו באמת התחלתי להבין מה קורה לי ולטפל בזה בהתאם.
ממש ממליצה לך לא לקחת תרופות מתי שאת מרגישה, אלא לקחת אותן בשגרה מסוימת ובמעקב רופא משפחה או פסיכיאטר.
יכול מאוד להיות שחוסר העקביות בלקיחת התקופות מחמירה את מצבך, כי ידוע שזה גורם לחוסר איזון כימי.

תרגישי טוב, קופיפה.

תודה

כבר כחצי שנה אני מוטלת מירו במעקב של הרופא משפחה וכבר חודש ומשהו גם ציפרלקס...
כמו כן, הרופא נתן לי לוריוון לעת הצורך בעקבות חרדות שצצו אבל אני די נכנסת לאיזון והשתמשתי בו רק פעמיים ובמקרים שהגיוני לקחת (אתמול לפני מבחן שמאוד חששתי ממנו וגם לא למדתי אליו כשיש כשלון צפוי ולפני כמה ימים במשהו שעורר בי סער רגשית).
אני משתדלת להביא את עצמי לאיזון ולהמעיט בשימוש בלוריוון וגם לא רוצה שירדים אותי (גם עכשיו אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה כמה ימים).
גם לא יצא לי לאחרונה לשתות אלכוהול כלל אז אין כל כך מה שישבש את העקביות בנטילת התרופות. והכל במעקב של רופא המשפחה.

עדיין קשה לי להרגיש כל כך חלשה.
יש מלא דברים קטנים שאני פשוט יודעת שיכולים להוות טריגר להתחלה של עוד נפילה ועוד סערה.
נמאס לי פשוט להרגיש אפס כשכביכול יש לי פוטנציאל להיות קצת יותר מזה.
אני מרגישה שכאילו כל הזמן יש משהו סביבי שיכול לעורר שוב דכאון וסבל.
זה מתחיל ממצב כלכלי עגום, מצב בריאותי של אמא, חוסר הצלחה בלימודים וכו'.
תמיד יש משהו מסביב שהוא לא טוב.

ואני יודעת שכלפי חוץ אני מטעה.
משחקת אותה שהכל בשליטה ואני כביכול אדישה אבל זו לא אדישות אלא חוסר יכולת להתמודד עם דברים.
אני סטודנטית שכן מגיעה ללימודים וכן ניגשת למבחנים אבל בין לבין ותוך כדי לא ממש לומדת כי אין לי כוחות.
מנסה לעבוד אבל יש לי משמרת בשבוע במקרה הטוב.
אמא שלי מכבידה עלי עם העצבים שלה ועם הדאגה לה ולמצבה הבריאותי.
וכמובן שיש עוד.

אני פשוט לא יודעת מאיפה לשאוב את הכוחות להתמודד ולא ליפול.
הכדורים הם סה"כ קביים, אבל אני צריכה רגליים יציבות יותר.

Lady Stark

New member
אפשר לשאול אם את הולכת לטיפול?

אני חושבת שאף אחד לא צריך לסבול כשאפשר לקבל עזרה.

לא

למה?
כי איני מתחברת לטיפול, לשיחות שכאלה.
על CBT בכלל אין מה לדבר, זה נשמע לי מאולץ ומאוד לא אני.
הייתי בעבר בטיפול ולא התחברתי.
אין לי זמן ביום יום בגלל לימודים, עכשיו אמנם אני בחופשה עד השנה הבאה אבל אין לי איך למצוא משהו לעכשיו.
אין לי שקל מיותר להוציא על טיפול מה שמחזיר אותי לאופציה החינמית היחידה- המרפאה לבריאות הנפש.
שם גם טופלתי בעבר.
ומבחינתי (גם אם היה לי זמן להתחייב למשהו קבוע בהמשך, מה שלא יקרה...) אני לא חוזרת לשם.
אפילו השהייה במקום מעוררת בי תחושות רעות, שלא נדבר על כניסה לטיפול.
אני לא אבזבז יותר זמן על טיפול כמו שהיה לי שהיה יותר למען לסמן וי מאשר הפקת תועלת.
אמנם היו דברים שהשתפרו אח"כ אבל לאו דווקא בעקבות הטיפול ובמילא אני חוזרת לאותן נפילות.
אני לא פוסלת על הסף את האפשרות שלעולם לא אפנה לטיפול אבל לא בשנים הקרובות כשאין לי בטחון כלכלי מינימלי ואת הפריבליגיה לבחור מטפל שמתאים לי ולא להתפשר על משהו חינמי לא יעיל.

Lady Stark

New member
הי שוב

חשוב שתדעי שניתן להתחיל טיפול מוזל מאוד דרך קופת החולים. והוא לא חייב להיות לא יעיל. כל חבריי שהולכים לטיפול עשו את זה דרך קופת החולים ומאוד מרוצים מהמטפלים שלהם. אז רק שתדעי.
ואת תמיד מוזמנת לחזור אלינו ולספר קצת מה עובר עליך. נשמח לתמוך וגם לקבל ממך תמיכה. אנחנו חמודים

אני מודעת לאפשרות הטיפול המוזל

הן בקופ"ח והן במקרים מסוימים דרך מוסד הלימודים.
אבל אין באפשרותי תקציב שמאפשר זאת.
אני סטודנטית תפרנית שבקושי גומרת את החודש גם ככה.
עוד צורם לי שהחודש אמא שלי היתה צריכה לשלם לי על תרופות, לא אוהבת את זה.

Lady Stark

New member
יקירה

אני מאמינה שמצבך זמני, בגלל שאת סטודנטית כרגע. החיים ואפשרויות המימון שלך עוד ישתנו.
האם יש לך גם תקופות טובות יותר? או שהמצב הדיכאוני קבוע אצלך?

למעלה