איך מתנהגים?

ronchch

New member
איך מתנהגים?

אמי התגלתה כחולה במחלת האלצהימר,מעבר לתסמינים של שיכחה יש לה חרדות ואובססיביות לדאוג לי לאוכל,אני לא גר בבית,רק אבי גר איתה והוא נמצא בלחץ נפשי מאוד קשה כתוצאה מכך. יש מצבים שהוא נותן לה כדורים להרגעה (קלונקס) אבל זה לא תמיד עוזר אני מתלבט אם לעזוב את העבודה ולנסוע ,כדי להרגיע אותה או שמא ההגעה שלי תיצור רק תלות שהולכת וגדלה? נשארתי בעבר לישון יומיים שלושה אבל אז הפרידה שאחרי הייתה מאוד קשה לה. היא טוענת/חושבת שהפסקתי לעבוד ובעצם אני צריך לחיות רק אצלהם בבית. שני אחי נשואים ונמצאים פחות בסביבה ובשל הסיבות האלה האובססיביות שלה קיימת רק אלי. כל המחלה הזו די חדשה לנו ,אבל ממה שקראתי עד עכשיו ,גם באתר אין שום מצב של אופטימיות,וכל יום צפוי להיות רק יותר גרוע. משהו יכול להגיד איזה תרופות נחשבות "טובות"? או שאין דבר כזה? סליחה אם זה ארוך מדי , המחלה הזו גורמת לי לשאול כל כך הרבה שאלות שכנראה לרובם אין תשובות או אפשרות לבנות איזו תוכנית עבודה שתסדר את הענינים
תודה

פנטזי1

New member
ronchch שלום !

צר לי שגם אתה מצטרף למשפחה הזאת אבל אין מה לעשות צריך לנסות להתמודד עם זה. עצתי הראשונה לך היא להכנס לאתר של העמותה ולקרוא שם על המחלה ועל התרופות השונות כדי שתקבל מושג .התרופות השונות לא אמורות לרפא אלא רק לעכב קצת את התקדמות המחלה ולכן ככל שמתחילים מוקדם יותר כך יש סיכוי לעכב את התקדמותה.כדאי שתתיעצו עם רופא שמומחה למחלה ולא סתם רופא פנימי בקופת חולים .יש רופאים שממליצים על ויטמינים מסוימים וגם תרופה נגד דיכאון וכמובן את אחת התרופות המיועדות למחלה הכל ביחד אמור להקל קצת בשלבים הראשונים. דבר חשוב שתדע שעל פי חוק הסיעוד מגיע לחולה אלצהיימר עזרה מביטוח לאומי מטפלת ל15 וחצי שעות שבועיות כמובן שצריך למלא טפסים מתאימים ולפנות אליהם.זה יכול להקל מאוד על אביך שנמצא איתה . אני מצרפת את הלינק של העמותה

zvooloon

New member
ראשית, טוב שהארכת, המחלה הזאת

אכן מעוררת המון שאלות, וטוב שאפשר לשאול אותן כאן. מומלץ מאוד אכן לקחת קצת עזרה. אתה מוכרח להמשיך לעבוד ולתפקד כמה שאפשר והכנסה של עוד מטפל, שאינו מבני המשפחה, עשויה מאוד להקל. בהצלחה והתמודדות קלה.

למעלה