איך מתנהל הדיון בבית המשפט?

stkachov

New member
איך מתנהל הדיון בבית המשפט?

תבעתי חברה מסויימת בהתאם לחוק הספאם. החברה הגישה כתב הגנה, ואני הגשתי כתב תשובה לכתב הגנה.

הדיון נקבע לימים הקרובים.

אף פעם לא הייתי בדיון בבית משפט, ואני רוצה להיות מוכן למה שמצפה לי.

האם אני צריך להביא איתי משהו? חובה להזדהות באמצעות תעודת זהות/רישיון?

כמה זמן אמור להיערך הדיון?

במידה והשופט ישלח אותנו לדון בפשרה... כיצד נכון להתדיין לגבי פשרה? האם אני חייב להסכים לפשרה?

בקיצור, אני מבקש לקבל הסבר טכני וטיפים לגבי מה שצפוי לי...

תודה מראש

דיון בבית משפט:

הדיון בבית המשפט מתנהל בהתאם לאיך שהשופט רוצה לדיין אותו... זה נשמע אולי קצת מוזר, אבל סדרי הדין הרגילים לא חלים בתביעות קטנות. לכן, מומלץ להגיע לדיון חצי שעה לפני הדיון עצמו, על מנת "להרגיש" ו"ללמוד" את השופט, ואיך הוא מנהל את הדיון.

השופט לרוב ישלח אתכם לדבר בצד, ולנסות להגיע להסכמות. לפעמים מצליחים, ולפעמים לא. ייתכן גם שהשופט ישלח אתכם לגישור (שהוא חינמי בתביעות קטנות). גם כאן - ייתכן ותגיעו להסכמות, וייתכן שלא.

אם כבר מתנהל דיון - בד"כ לכל צד יש כמה דקות להציג את הצד שלו, ולשאול שאלות את הצד השני (במידה ויש). דיון בתביעה קטנה יכול לקחת כמה דקות, וגם יכול לקחת שעה או שעתיים. רוב הדיונים לא מתחילים בזמן, ומומלץ להביא משהו קטן לאכול / לשתות, ולא לקבוע פגישות חשובות בכמה שעות שלאחר מועד הדיון המתוכנן.

את מי אתה תובע?

אל תשכח לחזור ולספר איך היה הדיון

stkachov

New member
תודה רבה

אני תובע חברה בתחום האופנה.

שאלת המשך: אני מגמגם. לפיכך, אני אתקשה לענות על שאלות בעל פה בצורה ברורה ורהוטה במהלך הדיון. האם אני יכול לבקש מהשופט להשיב בכתב לשאלות שיופנו אלי?

תוכל גם להתייחס לנושא הפשרה? איך זה מתנהל בפועל. נגיד אנחנו מסכימים על סכום לפשרה בגובה 50% מהתביעה. צריכים לרשום זאת בכתב?

ועוד שאלה... אם הנתבעת לא תגיע לדיון, אני זוכה באופן אוטומטי או איך?

זה בסדר שאתה מגמגם. בימ"ש פשוט ייתן לך יותר

זמן לענות על השאלות. לא מניח שייתן לך לענות בכתב, אבל אתה יכול לבקש.

לגבי פשרה - מה שלא תסכימו, זה יייכנס לפסק הדין - אל דאגה. אתם מסכימים, מעדכנים את ביהמ"ש, והוא רושם את זה בפסק דין.

בתביעות קטנות הכלל הוא שאם הנתבעת לא התייצבה, אתה צריך להצהיר על אמיתות הטענות שלך (בפני השופט), וביהמ"ש ייתן פסק דין בהתאם לשיקול דעתו. רוב הפעמים מקבלים את כל מה שתובעים.

הם הגישו כתב הגנה?

stkachov

New member
הגישו כתב הגנה בו דחו את כל טענותיי

אפשר לשלוח לך במייל את הכתב תביעה שלי וכתב ההגנה שלהם על מנת שתחווה דעתך?

stkachov

New member
טוב אז היה דיון

הנתבעת לא הגיעה. השופט אוטומטית פסק לטובתי, אבל פיצוי של 1,000 בלבד. אני תבעתי הרבה יותר, 1,000 ש"ח בעבור כל הודעה שנשלחה. אבל ניחא.

מה עכשיו? בפסק דין נכתב שיש לשלם לי את הפיצוי תוך 30 יום. הם אמורים ליצור איתי קשר לברר פרטי בנק או לשלוח שיק או איך?

stkachov

New member
האמת

אני מרגיש שלא נעשה צדק.

קראתי באינטרנט, והנוהג הוא שכאשר הנתבעת לא מגיעה לדיון, יש לקבל את טענת התובע ולפסוק לזכותו פיצוי בהתאם לסכום הנתבע או קרוב לו. במקרה זה נפסקו לזכותי פחות מעשירית ממה שתבעתי.

האם יש מה לעשות בנדון?

להגיש ערעור. אבל הסיכויים מאוד נמוכים.

אני מסכים, אגב, שהיה צריך להיפסק יותר, אם אכן הוכחת את הטענות שלך.

למעלה