איך מתנהל המסחר בתעודות סל הצמודות?

איך מתנהל המסחר בתעודות סל הצמודות?

האם המסחר מתנהל ברציפות דהיינו התעודה משנה את מחירה במהלך המסחר או שנקבע לה שער סגירה אחד בכל יום בהתאם למדד שהיא עוקבת אחריו? לדוגמא: תעודת סל העוקבת אחר מדד המעוף. האם ניתן לסחור בה במהלך היום כפי שעושים במניות או באופציות? שאלה נוספת. מהי העמלה המקובלת לעיסקת קניה ומכירה של תעודת סל? ובאופן כללי מהו האחוז מהעלות אם זה מחושב כך. תודה לתשובתכם.

Kayben

New member
תשובות

כן, המסחר בתעודות סל מתנהל ברציפות, כמו במניות. ולכן גם ניתן לסחור בהן במהלך כל היום. העמלה לקנייה תעודת סל היא כמו קנייה של ניירות ערך, שזה אחוז מסוים מתוך שווי כל העסקה. אותו אחוז נע בדר"כ בין חצי אחוז לעשירית האחוז.

קוה

New member
תגיד, Kayben ....

זה רק אני או שגם אתה ואחרים שמו לב שהתעודות על התל בונד רק יורדות כבר איזה חודש? יכול להיות שכל הסיפור של תעודות התל בונד זה בלוף אחד גדול?

Kayben

New member
הממ.. לא עקבתי

אבל אני סתם יכול לתת ניחוש שבגלל שאלו אג"חים של מעל שנתיים - אז יש יותר תנודתיות, אולי בגלל ציפיות לאינפלציה שלא מתממשות. אני לא חושב שזה צריך להטריד יתר על המידה. אפילו אומר שיש סיכוי לא רע, שבעוד מס' חודשים לא ידוע, הורדת הריבית תראה אותותיה - ויחל תהליך של עליית אינפלציה, שעשוי להרים את קרנם של האג"חים הצמודים. לעת עתה, נראה כי האפיק הלא צמוד, קצת יותר אטרקטיבי.

Kayben

New member
תכלית מרימה את הכפפה

הנפיקה תעודה חדשה שעוקבת אחרי מדד תל-בונד. דמי ניהול: 0.35%. בניגוד למתחרות: 0.4%

תשובה

תעודת סל היא נייר ערך הנסחר באופן רציף בבורסה לני"ע בת"א בדומה למניות רגילות. התעודה מקנה למשקיעים את היכולת לקנות או למכור את כל מניות המדד באמצעות ניר ערך אחד. התעודה "מחקה" את התנועה של המדד או נכסים אחרים (כגון סחורות ומטבעות) ומחקה את ביצועם מבחינת עליות/ ירידות. עמלות קנייה ומכירה משתנות בין משקיע למשקיע בהתאם לתנאיו עם הבנק/בית ההשקעות דרכו הוא סוחר . בברכה , עדי גזית

למעלה