איך מתנתקים ממתווך שאינך רוצה בו יותר?!

איך מתנתקים ממתווך שאינך רוצה בו יותר?!

יש לי דירה קטנה בשכונת נווה שרת בת"א...
לאחר תקופה כלכלית מאוד קשה, ולאחר שנאחזתי בדירה הזו בשיניים והיות שמצבי הבריאותי אינו טוב(נשא HIV ולמרות שמטופל סובל מבעיות מגוונות של התסמונת), אחרי שחיסלתי למעשה את כל חובותי, החלטתי שנמאס לי לשלם משכנתא, בחשבון זריר הבנתי שבגלל העובדה שבשכונה מתבצע פינוי בינוי, מחיר הדירה האמיר עד כדי כך, שאני יכוטל למכור את הדירה, לרכוש דירה אחרת בשכונה זולה יותר, לשפץ אותה ואף לכסות את כל מה שנשאר מהמשכנתא..
כמצופה, הגיעו יחד עם ההודעה ביד 2 עשרות מתווכים , כולם הציעו שאתן להם את הנכס בבלעדיות ולכולם סירבתי. מתווך אחד היה כל כך עקבי והבטיח לי שימקסם את המכירה מבחינתי ויוצי בעבורי את המקסימום. יש לציין שכאשר הגיע , כבר היו קונים פוטנציאלים על הפרק שהסכימו לשלם סכום נאה של 1620000 ש"ח(למרות שציפיתי ליותר). המתווך הבטיח לי שימקסם את המכירה ויעלה אותה בצורה ניכרת, וקבע שעד 1630000 אינו מצפה לתשלום וכל מה שמעל ועד שני אחוז זה יהיה שכר טרחתו עד כשני אחוז, אמרתי לו שאני מוכן לתת לו שכר טרחה ליניארי, סכום מקסימלי 2% אם ימכור את הדירה ב1720000 ואם בפחות, באופן אחוזי ביחס להצלחתו. הוא לא ידע איך לנסח את זה על הסכם המתווכים וגם סגר את הסכם הבלעדיות לשבעה חודשים למרות שהבטיח שלא יותר משלושה והבטיח שאם לא יביא לתוצאה המצופה תוך חודש הוא יסיר את הבלעדיות. חתמתי בגלל שהבטיח שידאג לאינטרס שלי וש"יהיה בסדר", רכש את אמוני והסכמתי לחתום..
במשך 10 ימים לא שמעתי ממנו... לאחר שבועיים התחיל להראות את הדירה ולפני יומיים הודיע לי שיש קונה ב1670000 ש"ח. ולאחר ניכוי שכר טרחתו יהיו לי ביד 1630000 כמו שרציתי... הייתי מאוכזב מהתוצאה וטענתי בפניו ששיפור של סה"כ 10000 ש"ח ממה שכבר בלאו הכי יש לי, אינו מתקבל על הדעת ובשביל זה אני לא זקוק לו... התפתח ריב וויכוח, הביא את עורך דינו על חשבונו בכדי שייצג אותי בהסכם המכירה(עו"ד נחמד מאוד שמעולם לא פגשתי רק שמנימת קולו נשמע כי אינו מרוצה מהעבודה מול המתווך הזה.)..
הערב ביקשתי לפגוש אותו בביתי בארבע עיניים, הודעתי לו שאיני מעוניין בעסקה שהביא, שלדעתי תשלום של 2% מסך מכירה שמשפרת אותי סה"כ בסך 0.56% .ביקשתי ממנו להתנתק מההסכם בנינו ושאני מאוכזב מאוד מן התוצאה, שלתחושתי כיוון את המכירה בצורה כזו שיקבל בול את שני האחוז שלו ודאג לאינטרס שלו בלבד ולא לאינטרס שלי ולמעשה בכך זלזל באמון שנתתי בו. ואני מתקשה לשלם למישהו קרוב ל 40000 ש"ח בשביל מיקסום של המכירה שלי ב10000 בלבד... הצעתי לפצות אותו על הוצאות שהיו לו עד כה בשביל לשווק את הדירה.
התפתח ריב, שבו איים עלי בתביעה ושנתראה בבית המשפט קרא לי חזיר(אצלי בסלון שלי, בבית שלי) שקרן ושקיימתי משא ומתן שלא בתום לב ושלא ישחרר אותי מהבלעדיות ושהולכתי אותו שולל ... אני מרגיש שבקושי השיג לי דמי חנוכה....

איך מתנתקים מהמתווך הזה? האם יש לבעל הנכס את הזכות להתנתק מן החוזה, האים אין משקל לחוסר שביאות הרצון של הלקוח במקצוע הזה? האם יש בחוק תנאים להתרה של חוזה בלעדיות עם מתווך? אם כן מה הם? מה עלי לעשות? האם עלי להקפיא את מכירת הדירה עד שיסתיים החוזה? האם עלי לפנות לחברת ריימקס אליה משתייך המתווך הזה? מה עושים?!

מתנצל מראש על החפירה, אני מעט נסער.

פרל דוד

New member
הבית הוא שלך ורק אתה צריך להחליט עם מי אתה עובד.

מצד שני...אתה אדם בוגר שהחליט על דעת עצמו לתת בלעדיות למתווך לתקופה של 7 חודשים,[הוא לבטח לא סחט אותך ולא איים עליך] המתווך ביצע את עבודתו עפ"י הקריטריונים שסיכמתם ,
ועכשיו שנסגרה עסקה לכאורה...אתה מלין ?

ולפרקטיקה ביחסי מתווך - לקוח.
התנהגותו של המתווך כפי שהנך מציין , היתה מחפירה ולדעתי עליך להתלונן לרשמת המתווכים, שם יש גוף שעוסק בדיוק בסוג כזה של חריגות התנהגות.

אני הייתי מוציא לו מכתב מעו"ד שבו אני מביא את הסכם הבלעדיות לסופו עקב התנהגותו הנילוזה/נבזית שאינה מאפשרת לעבוד איתו בשיתוף פעולה ו...שאיבדת את האימון בו.

משהו נוסף...ברי/מקס [שבה עבדתי פעם] מקובל להעסיק מתווכים לפני קבלת רישיון תיווך [בניגוד לחוק המתווכים] כדאי שתבדוק שלמתווך הנ"ל יש רישיון תיווך.

אינך חייב לפצות את המתווך...תמיד אתה יכול להתחרט ולשלוח את המתווך לדרכו.
אולם...במידה ותסגור עסקה עם הקונ/ים שהמתווך הביא, תאלץ לשלם עפ"י חוק את עמלתו עפ"י חוק המתווכים.

איך להתנתק מהסכם הבלעדיות ? אתה יכול להתנתק רק במידה והמתווך לא החתים אותך על 2 מסמכים שונים - הזמנת שירותי תיווך, והסכם בלעדיות בנפרד, ו...שלא ביצע לפחות 2 פעולות פרסום/שיווק שהוסכמו בהסכם הבלעדיות.

וללא קשר לחוק המתווכים.
במידה ותחליט להפסיק את פעילותו עבורך, עליך להשלים עם העובדה שתאלץ להמתין עד תום מועד תוקף ההסכם וגם אז, לא תוכל לסגור עסקה עם לקוחות שהוא הביא ללא תשלום דמי תיווך למתווך הנ"ל.

פעם רבין אמר....

שרק חמור אינו משנה את דעתו...
&nbsp
נכון, אני אדם בוגר וחשבתי שיהיה לי טוב לתת למתווך לדאוג לאינטרס שלי, במקום זה יצא שהמתווך הזה דאג לאינטרס של עצמו, אני מעוניין להתנתק ממנו, זו זכותי המלאה להחליט שהמתווך הזה אינו ראוי ואינו מתאים לי, בדיוק כמו שחברת סלולר כזו או אחרת אינה מתאימה לי.
לא יכול להיות שהמחוקק דאג רק לשמור על המתווך ולא על בעלי הנכס....
&nbsp

נדמה לי שלא רבין אמר את זה

אלא משה דיין.
&nbsp
רבין אולי השתמש במשפט הזה כהצדקה לשינוי דעתו בעניין רמת הגולן.

אשמח גם לדעתך...

אני זוכר כשרבין השתמש בביטוי הזה, יכול להיות באמת שלקח את הביטוי ממשה דיין, זה אפילו מתאים לז'רגון

התנתקות ממתווך

ראשית יש לבחון את ההסכם עליו חתמתם.
יתכן שניתן למצוא פגם בהסכם שיאפשר את היציאה ממנו.
יש לבדוק האם המתווך הוא אכן מתווך ברשיון שאם לא כן, יתכן שההסכם בטל מעיקרו.
ובשלב שלישי יש לבדוק האם המתווך הפר את ההסכם או פעל בדרך המאפשרת הפסקת התקשרות בדרך של ביטול ההסכם לפי החוק והפסיקה.
&nbsp
זה על קצה המזלג.
&nbsp

פרל דוד

New member
יחסי מתווכים לקוחות - התייחסות.

כמתווך לשעבר אני קובע ש"חוק המתווכים" הוא חוק צרכני מהמעלה הראשונה, הוא נחקק ע"י הכנסת מתוך כוונת מכוון להגן על האזרח מפני שרלטנים.

כל מכלול החוק על סעיפיו מחמיר לעין שיעור עם המתווכים בהרבה מכל בעל מקצוע אחר [ביטוח,שמאי,ועוד] וקובע סנקציות חד משמעיות שבגינם מתווך יפסיד את עמלתו,ולכן קצת קשה לקבל את גישתך החד צדדית שרק הוא אשם, למרות שהמחיר היה בהסכמתך המלאה...אני כמובן מסתייג מהתנהגותו של המתווך ויש מקום להתלונן נגדו...ואני מציע גם לך לבחון היטב איך הגעת למצב הזה.

חוק המתווכים - http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/299_001.htm

האם בדקת שמדובר על מתווך עם רישיון ?

דעתי בעניין ההתקשרות בינך לבין המתווך.

במסגרץ עבודתי כעו"ד אני פוגשת בריבים וכעסים של מאות אנשים.
האמת אף פעם לא אחת וכל צד בטוח ומשוכנע, בעודו ממתין בחדר ההמתנה,
כי הוא הצודק והשני שקרן / רמאי / טיפש וכיוצ"ב.

בוא נבחן את הדברים בצורה אובייקטיבית:
1) ערב ההתקשרות עם המתווך הסכמת למכור את הבית במחיר של 1,630,000 ש"ח. מחיר זה ככל הנראה משקף לדעתך את שווי השוק של הבית.
2) המתווך הצליח להשיג קונה במחיר של 1,670,000 ש"ח. אומנם ההבדל לאאינו משמעותי, אך אי אפשר להתכחש לעובדה שהוא הצליח להשיג מחיר גבוה יותר ומגיע לו תגמול על כך.

אני מבינה את הכעס שאת רוב הרווח לוקח המתווך.
המלצתי הינה להרים טלפון למתווך ולהסביר לו בנעימות ששני הצדדים מעוניינים לסגור עסקה ולסיים את הקשר על הצד הטוב ביותר.
אם אתה תמתין 7 חודשים - למתווך לא יצא שום רווח.
אם אתה תמתין 7 חודשים - מטרתך למכור את הבית לא תושג.
נסו לסכם בינכם על פשרה שבה אתה תרוויח יותר מ10,000 ש"ח והמתווך ירוויח פחות מ 30,000 ש"ח עמלת תיווך. מנסיוני, זה תמיד עובד.

בנוסף לכל, לאור הסיפור שרשמת לעיל על מצבך הכלכלי הקשה ומצבך הרפואי,
אתה מוזמן לפנות אלי ואפעל לפתרון הסיכסוך בינך לבין המתווך ללא תשלום וללא התחייבות. בביה"ס לימדו אותי שכששנים רבים, "עושים באמצע".
המתווך הצליח לגרום ל"התעשרות" של 40,000 ש"ח ומן הראוי שלכל הפחות תתחלקו בהם. במידה ולא יסכים להתפשר אסביר לו למה ומדוע אין לו הרבה סיכוי בתביעה וכולכם רוצים לסיים את העניין בחתימת חוזה ולאחריה במסעדה טובה.

שפע בריאות והצלחה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

פרל דוד

New member
לעו"ד לילך ירדן - התייחסות.

הניתוח שלך ככלל הוא נכון [כפי שציינתי בפוסט שלי] אבל...
בניטרול טענות ההתנהגות החריגה לאחר ה"פיצוץ" שבו הלקוח לא הסכים לשלם כפי שסוכם.

למתווך אין שום סיבה לרדת במחיר העמלה, הוא פעל כדין ועל פי מהות ההסכם, אני מניח שגם את כעו"ד או שמאי [בכובע השני] לא תסכימי לרדת בשכר טרחתך, אז למה שהמתווך יסכים .

במקרה הספציפי של מתווך ברי/מקס , המתווך אמור להפריש מעמלתו לזכיין המקומי, לזכיין הארצי , ואת השאר יקבל לידיו מול חשבונית מס. [המחאות עסקה ברי/מקס נרשמות ע"ש הזכיין ולא ע"ש המתווך] ולכן גם אם ירצה להוריד בעמלתו, העניין מורכב ותלוי בהסכמת הזכיין.

אני חושב שאתה טועה במינוח מסויים....

אין לי בעיה עם שכ"ט של מתווך, יש לי בעיה עם חוסר יושרה והתנהלות בעייתית מצידו של המתווך, להציג מקסם שווא שימקסם מכירה באחוזים ניכרים כשבסופו של דבר מדובר בנצלנות לשמה, הוא הביא את התוצאה שהיא לא הכי טובה מבחינתי, אלא התוצאה שהכי טובה מבחינתו, הוא טען שיוכל למכור את הדירה במחיר כזה שאשאר עם המקסימום שרציתי, במקום זאת דאג לנהל משא ומתן עם החלקוח בצורה שמעמידה את שכ"ט לבדיוק 2% שיוכל לגבות, כל מה שיצר מבחינתי זה פמקום שאקבל על הדירה עוד 30000 ש"ח אותם הבטיח, הביא לי רק 10000 ש"ח ודאג לעצמו ל40000 ש"ח. זו נצלנות וזו חוסר יושרה מקצועית כלפי הלקוח שלך, זה לדאוג לאינטרס העצמי שלך ולא של הלקוח שלך, זה מכוער, זה נבזי, זו נצלנות והונאת הלקוח במקסם שווא והבטחות סרק!

אני עדיין מתקשה להבין, למה הלקוח במדינת ישראל אינו יכול להחליט ששירות שניתן לו על ידי בעל מקצוע עולב וגרוע אינו יכול להחליט על הפסקת ההתקשרות?!

אוסיף ואציין כי מההתנסות הזו, כל סוכן נדל"ן מבית ר5יימקס , מבחינתי מסומן כמשוקץ, כף רגלו של אף סוכן מביית רימקס לא תדרוך ביתי, לא בבתי משפחתי ולא בבתי חברי. ואף אוסיף כי אמנע מלהשתמש בשירותי מתווכים מעתה ועד בכלל.

בהחלט יש למתווך סיבה להסכים לפשרה.

מתווך לא יכול להכריח בעלים למכור את דירת המגורים בשום מחיר. בכל הדירה מודיע לו שהוא לא מוכר את הדירה בתקופת הבלעדיות בשום מחיר. במצב זה שני הצדדים נפגעים ולא נהנים מהמצב. מדוע לא להתפשר? לעניין הסכיין של רימקס, גם אני וגם אתה עבדנו איתם לא פעם ולא פעמיים. אחוזיהם נגזרים משכר הטרחה. נכון שהם נורא משתדלים לא לרדת מ2%, אלא בקרים חריגים. זה בהחלט מקרה חריג! ולפותח הפוסט, יש ברימקס גם מתווכים מצויינים. אל תשפוט ע"ס מקרה אחד. בהצלחה!

למעלה