איך מתפללים בזמן מצוקה גדולה

אילה333

New member
איך מתפללים בזמן מצוקה גדולה

שלום

בגלל צרה גדולה מאוד אני מתפללת עם בכי כך שרוב תפילת 18 היא בעצם בכי היסטרי ,ואני נמצאת בתפילת 18 שעה ויותר
במקומות המתאימים בתפילת 18 אני מבקשת ומפרטת כאילו זה שיחה עם אדם,
האם מבחינת כללי התפילה זה נכון להתפלל בצורה כזאת?

תגובה

אם את יכולה עדיף לא להפוך את התפילה לבכי אחד ארוך.
אומנם מעלה גדולה להתפלל עם בכי ודמעה אבל זה חלק מהתפילה ולא העיקר.
לכן אם את שולטת בזה עדיף שבתפילה זה יהיה חלק ממנה ולא העיקר, העיקר הכוונה והמחשבה ובצרוף הבכי זו התפילה המושלמת [הפירוט בברכות השונות גם טוב ומבורך].

יהי רצון שתזכי לכל הישועות

מהם "המקומות המתאימים"?

מותר לפרט רק לפני "כי אתה שומע" וב"אלוקי נצור".. ולחולים גם ברפאינו..
בכל שאר תפילת שמו"ע מותר להרהר ולכוון ולא להוציא בפה.

תגובה

לכאורה לא נראה שיש בזה איסור , זה תלמוד ערוך גם:
א המתפלל ורצה לשאול צרכיו בברכות האמצעיות, רשאי להוסיף מעין אותה ברכה. כיצד, אם היה לו חולה, מבקש עליו רחמים בברכת רפאינו. וכן אם היה צריך לפרנסה, יבקש על כך בברכת השנים, וכן אם היה לו קרוב משפחה או חבר שאינו הולך בדרך התורה, יבקש מהקב''ה בברכת השיבנו אבינו לתורתך, שיערה עליו רוח ממרום ויחזירו בתשובה שלימה. [וכמבואר לעיל בסימן קטז]. וכשהוא מוסיף יתחיל בברכה שבתפלה ואחר כך יוסיף. ואם שכח ולא הוסיף מעין הברכה, יכול לשאול צרכיו בשומע תפלה, קודם ''כי אתה שומע תפלת כל פה''. וממדת חסידות נכון לבקש צרכיו רק בברכת שומע תפלה. ולכתחלה לא ישאל יחיד את צרכיו אלא בלשון הקודש, ורק אם אינו יודע לבקש בלשון הקודש, יכול לבקש בכל לשון שירצה.
[שארית יוסף חלק ג עמוד קז. ילקוט יוסף מהדורת תשס''ד, תפלה כרך ב, סימן קיט הערה א', עמו' קיב].

ב אף על פי שאמרו בברכות יכול אדם להוסיף מעין כל ברכה וברכה, ובשומע תפלה אפילו כל מה שירצה, מכל מקום זה דוקא דרך עראי לפי שעה מה שצריך, אבל אין לעשות כן בקביעות ולהוסיף בכל ברכה בכל יום. ובכל אופן יזהר שלא להרבות בשאלות, רק אחת כוללת, כמו זרע אנשים. אולם מה שנזכר בזוהר והאר''י ז''ל שצריך להתוודות בתפלה ולשאול על פרנסתו, זה מותר לעשות בקביעות, ומצוה נמי איכא. [ואם על ידי כך שמרבה בבקשות מפסיד עניית אמן וקדושה, יש לו למעט בהם כדי להרויח עניית אמן וקדושה].
[ילקוט יוסף מהדורת תשס''ד, תפלה כרך ב, סימן קיט הערה ב, עמוד קיד].

קליטו

New member
שלא תדעי צער

כמובן, יש לכוון בכל התפילה, ולנסות להתעודד.
בדרך כלל, עדיף להתפלל מתוך שמחה/שלווה, את במצב מיוחד, ואת אמורה להיות נאמנה לרגשות שלך.
שערי דמעות לא ננעלו, תפילותייך פועלות גדולות ונצורות, אשרייך

למעלה