איך מתקדמים הלאה?

איך מתקדמים הלאה?

שלום לכולם, הייתי בקשר של שנתיים עם האקס שלי ועקב סיבות שונות נפרדנו. הבעיה היא שפיתחתי אליו רגשות של תלות רגשית,כמו ידיד נפש, שאני מתייעצת איתו על הכל,והוא יודע עליי הכל וכו'. ומאז שנפרדנו,אנו ממשיכים בקשר של און ואוף,ואני מדברת איתו על הכל והוא תומך ומפרגן מאוד וגם שוכבים מדי פעם. הבנו שזה לא יילך,אך מאוד קשה להתנתק. כי הבנתי שזה לא בריא ומקשה על המון דברים אחרים. אבל איך מתנתקים מהבנאדם שהכי קרוב אליי בעולם ואני סומכת רק עליו? מעבר לזה,לאחר שנפרדנו הכרתי בחור,שהיה בזמנו בבסיס שלי, והיה מפלרטט איתי המון ועושה הרבה מחוות קטנות והראה עניין,אך מעבר לבסיס לא עשה כלום בנידון, באיזשהוא שלב נהייתי אובססיבית לבחור,והיה בינינו מלא טיזינג,אך מעולם לא היה מגע כלשהו,הוא פשוט לא ניסה,רק התגרה. את הבחור אני עדיין פוגשת פה ושם,אין בינינו קשר טלפוני,ועדיין ממשיך הטיזינג מצידו, והוא עדיין מסובב אותי על האצבע הקטנה שלו. התייאשתי כבר, מצד אחד אני אובססיבית לשניהם, אבל שניהם לא טובים לי. איך מתקדמים ומתחזקים? זקוקה לייעוץ, תודה,

nate2000

New member
את מתארת דפוס שחוזר על עצמו

דפוס של היקשרות לאנשים לא נכונים/טובים בשבילך. לכן קודם כל את צריכה להבין עם עצמך איפה הבעיה, מה גורם לך להיקשר ככה לאנשים שעושים לך רע. תנסי לבחון את ההתנהלות שלך עם אנשים שונים וכו'. אולי תיזדקקי לעזרה מבחוץ, אבל לפני כן עליך לעשות חשבון נפש רציני עם עצמך.

עדידה161

New member
ואו. הייתי בדיוק במצב שלך.

קודם כל, שזה הדבר הראשון שאת צריכה לעשות, זה לשבת עם עצמך ולהבין איך את מפסיקה להיות אובססיבית לאנשים. זאת מחלה, וכדאי שתפסיקי אותה כי אחרת זה ימשיך לרדוף אותך. דבר שני, תתנתקי מהאקס, אין לכם שום סיבה להמשיך לדבר כרגע, זה רק עושה לך רע יותר! את לא עצמאית כל עוד הוא חלק מהחיים שלך, אין לו מקום בהם יותר. ואל תתני לאף בחור לסובב אותך על האצבע הקטנה, תעבדי על הביטחון העצמי שלך ותהיי את זאת שמסובבת את כולם על האצבע הקטנה. :)

זה הקטע...

שאני בחורה בררנית בטירוף,אם אנשים לא קרובים אליי במידה שאני חושפת להם את הלב שלי,אני לא תלותית אליהם,והם לא מעניינים אותי במיוחד. גם עם האקס אני מדברת יום כן,יום לא. אבל אם נגיד לא נדבר חודש חודשיים,אני אתגעגע אליו בטירוף ואתקשר אליו.בלי להתאפק כי זה פשוט ידכא אותי שאין לי ה"נפש התאומה" שלי לדבר איתה,כי הוא באמת מבין אותי. ועם הבחור,אני בעלת בטחון גבוה,אבל ההימשכות שלי אליו וחוסר ההבנה לזה שהוא עושה לי טיזינג מטורף אבל לא מנסה איתי שום דבר,היא זאת שגורמת לי להמשיך "לרדוף" אחריו,ומתסכלת אותי.

תקשיבי את קצת מפחידה אותי../images/Emo69.gif

זה כאילו אני דיברתי עכשיו, זה כאילו הוצאת לי את המילם מהפה. כל הדיבורים הל ה"נפש התאומה" ועל הדיכאון שנוצר כשאת יודעת שהוא יחיד במינו ואת לא רוצה שיצא לך מהחיים, הקושי למצוא מכנה משותף עם רוב האנשים והרצון לאחוז חזק בבודדים שכן מצליחים להבין אותך, מאפיין גם אותי. יכול להיות שהבעיה מתחילה בתפיסה, מתן לגיטימציה לסברה שאין שם בחוץ הרבה אנשים שמבינים אותך, ולכן כשהם מגיעים צריך לתפוס בהם חזק חזק ולא לעזוב, גורמים לפיתוח אובססיה וליציאה של אישיות התמכרותית. תקשיבי את תיארת אחד לאחד סיטואציה שקיימת אצלי ואני כבר הבנתי ממזמן שזה בעיה שאני צריכה לפתור ונובעת מדברים קצת יותר עמוקים, חוץ מ"התמכרות" לאנשים ספציפיים. מה שמניע אותי ספציפית זה הצורך למצוא מישהו שיבין אותי, והדכאון העצום כשאין כזה, ולכן בדיוק אני ממשיכה להיות אובססיבית למישהו מהעבר, רק בגלל שאני לא יכולה לוותר על שיחות הנפש. השורה התחתונה היא, שכשזה מגיע למצב שאת רודפת והוא מתנהג כנרדף, כשאת צריכה להכריח אותו, כשאת מנסה לגרום לו לראות את האור, מה יש ביניכם, והוא לא מרגיש כמוך, זה כבר אובססיביות וזה רע וצריך לפתור את זה. איך? לצערי, כנראה, רק ע"י התנתקות, ובמקביל בירור עם עצמך מה גורם לך לפתח תלותיות לאנשים ספציפיים (ולי זה קרה עם בחור אחד בעולם עד היום, אבל חיפשתי את זה המון זמן עד שמצאתי, כל השאר מבחינתי גם, לא מעניינים במיוחד).

זהו.

שהקטע היותר קשה שהוא עדיין מאוהב בי ולא מתנתק ממני וממשיך להיות איתי בקשר וגם חושב שאני ה-יחידה בשבילו. והקשר הוא הדדי והרגשות הדדיים,אבל זה פשוט לא מסתדר. אנחנו בתקופות שונות בחיים,עם שאיפות שונות ויש לו גם אלמנטים באופי שמעצבנים אותי בתור בן זוג. מעבר לזה,בתור ידיד,הוא מדהים. ולכן קשה להתנתק. אבל מה עושים עם הידיד שאני לא מפסיקה לחשוב עליו ושוברת את הראש למה הוא לא רוצה אותי למרות הטיזינג שהוא עושה לי?אך לא יוצר קשר יותר מדי.

את חיית ריגושים

שמנסה להכניס את עצמה לכלוב של נורמות. די לדפוק חשבון. תזדייני עם מי שבא לך

שלום

כפיתיות דבר לא רצוי, שאפשר להתגבר עליו בכוח החלטה. אהבה, לעומת זאת, רצויה מאד ובהחלט סבה ליצור קשר. אם את מרגישה שאת אוהבת אחד מהם, נסי להיות אתו בקשר. אם לא, זכרי שזו לא אהבה אמתית ולכן את יכולה להתגבר על זה.

למעלה