איך מתקינים VISTA ו-XP במקביל?

קישוא

New member
איך מתקינים VISTA ו-XP במקביל?

VISTA X64 ו-XP 32X? כל מערכת על מחיצה נפרדת, כמובן. אבל מה עוד צריך לעשות? תודה.

Ambious

New member
קודם כל כדאי לך ליצור כמו שאמרת מחיצות נפרדות

והכוונה לא לתיקיות נפרדות, אלא Partitions, או בכלל להתקין על כוננים נפרדים. בשביל לעשות את זה, הכי טוב ליצור מחיצה ראשית (Primary) ריקה, ומתוך XP להתחיל את ההתקנה של Vista (הסיבה שעדיף מתוך XP היא שאז יותר קל להכניס את הקוד, וגם כי אז כשויסטה יתקין את עצמו על המחיצה שייעדתם עבורו, הוא לא יקרא לה C אלא יקרא לה באות של הכונן ש- XP נתן לה, מה שחוסך המון- אבל המון כאב ראש). בזמן ההתקנה, פשוט לוחצים על Custom ואומרים לו להתקין את המערכת למחיצה שייעדתם עבורו - וכל השאר כבר יסתדר לבד.

קישוא

New member
תודה. ואיך מסתדרים עם הדרייברים?

להתקין אותם בשני גירסאות? 32 ו-64?

Ambious

New member
לכל מערכת מתקינים את הדרייברים שמתאימים לה

זה לא אמור להתנגש. רק צא מתוך הנחה שיש פחות דרייברים ל- 64 ביט, למרות שדווקא בויסטה יש יותר.

Ambious

New member
אפשר בתוכנות כמו Partition Magic

למרות שאישית אני יותר ממליץ על Acronis Disc Director, כי היא יותר בטוחה ונוחה ויש פחות סיכוי לאובדן מידע. אבל אני באמת לא ממליץ לך להתעסק עם זה אם אתה לא יודע מה זה, כי יצירת מחיצה על כונן קיים זה אומר להתעסק עם המידע שיש עליו, ולפעמים זה יכול לגרום לאובדן של כל המידע - אז אלא אם כן אתה מוכן לסכן את המידע שלך לא כדאי לגעת בזה. (למרות שאני תמיד אומר שבלי להרוס את המחשב אי אפשר ללמוד להשתמש בו)

למעלה