איך נבחר נכון?

adih770

New member
איך נבחר נכון?

שלום רב לך. כולנו רוצים לבחור נכון. האם יש דרך לכך? אשתף אתכם בדרך שלי. למעשה אנחנו נדרשים לבחור בכל יום כמה פעמים אלא שרוב הבחירות האלה חסרות חשיבות ממשית להמשך חיינו. הבחירות החשובות פוגשות אותנו פעמים ספורות בחיים . • מוסד לימודים. • קרירה. • בן זוג . • מקום עבודה. ועוד דומיהם . ( הערה: למען האמת ההבחנה לא כל כך חדה. יש בחירות שאנו מתקשים לבחור והן לא כל כך גורליות. התהליך זהה בכולן. במקום שאנו מתקשים לבחור אנחנו לא מכירים שם את עצמנו מול אותו תחום בחיינו ואין לנו בהירות בנושא. ) בחירה מעצם הגדרתה נעשית ממבחר אפשרויות. בחירות נכונות הכוונה "נכונות" עבור מי שבוחר (מה שנכון לאחד לא בהכרח נכון לשני). בחירה נכונה נעשית ממקום שבו אנו מכירים את עצמנו מול התחום בו אנו בוחרים. האם אנחנו מודעים מי הוא זה שבוחר שם? (זה שהצליח בעבודה הקודמת והכל מגיע לו? או זה שפוטר וחושש שהדבר יישנה.) נניח שאנו נדרשים לעשות בחירה בתחום הקריירה. • מהם הערכים שלנו? • תחילה נתבונן מי אנחנו מול התחום שנקרא קריירה ? • מה אנחנו אוהבים בתחום הזה? • מה אנחנו פחות אוהבים? • מה אהבנו במקומות העבודה הקודמים(ננסה להיות מדויקים) ? • מה לא אהבנו במקומות העבודה הקודמים? • מה יגרום לנו להיות בעלי עצומה בתחום של קריירה? לאחר שענינו לעצמנו על שאלות אלה. העלינו את רמת ההכרות שלנו עם עצמנו. כעת נבדוק מתוך האפשרויות שעומדות לרשותינו. למי מהם יש מתאם לערכים שלנו ? למי מהם יש מתאם לדברים שאנחנו אוהבים? ככול שהבחירות שלנו ייעשו מנקודה יותר פנימית (מה שחשוב לנו כלפי עצמנו) כך הבחירות ייעשו ממקום קרוב יותר לעצמנו. ממקום שאנו יותר קרובים לעצמנו, אנחנו נפעל במלוא החיות, תרומתנו תעלה, אנו נחוש מוגשמים בעבודה או בקרירה שבחרנו והסובבים אותנו יחושו בכך . ומתוך כך הסיכוי שנקבל תגמול הולם גבוה יותר . אשמח שתשתפו איך אתם בוחרים ? בברכה, עדי הררי.

Yin

New member
אני פשוט בוחר

למה זה חשוב לך לדעת איך? עדי

tlingit

New member
ברוך הבא adih770 ../images/Emo140.gif

איזה כיף שאתה מצטרף אלינו לפורום
אני מוצאת שאחד הדברים החשובים ומסייעים ביותר בקבלת החלטות הוא התובנה שכל החלטה / בחירה שנעשה היא למעשה ויתור כלשהו או על משהו, ושללא ההסכמה הפנימית לוותר לא ניתן לבחור מנסיוני באימונים רבים, ברגע שסייעתי למתאמנ/ת לזהות את העניין הזה והגדרנו על מה הויתור, או איפה הקושי לוותר שם נוצרה פריצת הדרך
אני מזמינה אותך לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו שים
בבקשה לכללי הפרסום אצלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים!

למעלה